2014. február 28. az utolsó posztunk megjelenési dátuma.

Túl vagyunk sok történésen. Ezekhez nincs mit hozzátenni.

Maradt továbbra is a tudósítás lehetősége, a hangulatjelentések folytatása. Most egy német lap friss cikkét osztjuk meg Önökkel (kommentekkel).
Nem dagasztja keblünket büszkeség, de a szavazni hajlandó honfitársaink erre a kormányzati munkára adtak felhatalmazást.

 

Magyarország internet-díjat tervez

49 Cent gigabájtonként: Orbán Viktor meg akarja adóztatni az internetet

szerda, 22.10.2014, 15:46

viktor-orban.jpg

 

 

 

 

 Reuters: Magyarország miniszterelnöke

Magyarország az internetes adatforgalmat meg akarja adóztatni. Azt tervezik, hogy az internetszolgáltatóknak kellene mindenkinek 150 Ft-ot fizetni gigabájtonként az adatforgalomért.

O.V. internet-díj tervei ellen néhány órán belül tízezrek tiltakoztak masszívan a Facebook-on.

 Ezek a tervezetek a 2015-ös államháztartási tervből származnak. Ezt az összeget a vállalkozási adóból majd le lehet írni.

A gazdasági miniszter kifejtette, hogy ezáltal évi átszámított 65 millió Euro bevételre számít az ország.

A magyar média viszont szakértői-becsléseket idézett, melyek szerint ez a több, mint egy milliárd gigabájtos adatforgalom tekintetében legalább a tízszerese lenne.

 A jobboldali nacionalista kormánypárt, Fidesz kijelentette az index.hu-n, hogy a törvényt még átdolgozzák és hozzá igazítják az összeget is.

 Dühös polgárok Facebook-os tiltakozása

 Az államháztartási tervezet nyilvánossá tétele után néhány órán belül polgárok tízezrei álltak össze a Facebook-on, hogy a tervezet ellen tüntessenek.

Attól félnek,hogy a szolgáltatók a költségeket átruházzák az ügyfelekre. Vasárnap tüntetés lesz az új törvény ellen.

Ez az új törvény a német Telekom leányvállalatát, a Magyar Telekomot is érinti. Az Equilor Securities értékpapírkereskedő cég elemzői szerint egy évi 3.2 Euro terhet jelentene a vállalat számára.

Az adó az osztalék kifizetések újrafelvételét kérdőjelezi meg.

 A Magyar Telekom állásfoglalása még nem jelent meg.

A vállalat legutóbb már beharangozta az osztalékokról való lemondását 2014-ben, hogy az eladósodást ellenőrzés alatt tarthassák. A Magyar Telekom részvények kb 3%-ot estek.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kommentek:

 

 • Hogyan lehetett ilyen országokat felvenni az Unióba??

 

Magyarország, Lengyelország, CZ, Szlovákia, Bulgária, Románia és társai a felvételük óta csak egy dolgot okoztak: költségeket! Közben még azt sem magyarázták el nekünk, hogy ezek az országok az állítólagos szerződéseik ellenére hogyan juthattak be az EU-ba.

Lenyűgözú, hogy senki sem akarja ezeket a nacionalistákat valójában nevükön nevezni, miközben az AfDt az NSDAP újjászületéseként láthatjuk. De egy jó dolog van ebben, ezek fogják a sírba vinni az EU-t, és ezután senki sem mondhatja, hogy egyedül Németország tehetett erről.

Ismét látszik ugyanis, hogy mindenki csak a saját pecsenyéjét sütögeti. Csak épp egy új balekot keresnek, akinek majd benyújthatják a számlát!

Az internet és a gondokodó nép korszakában ez egy hatalmas probléma. Tehát pont ott próbálják lenyúlni az emberket, ahol a legnagyobb a forgalom.

 

 • Magyarország helyesen cselekszik

A legnagyobb tiszteletem Magyarország előtt, mert az ország politikusai nem hallgatnak a brüsszeli parancsokra, hanem kiállnak a magyar polgárok és a magyar gazdaság érdekeli mellet.

Németország maga is sokat köszönhet Magyarországnak, ha a békés újraegyesítésre gondolunk. Az ország az utóbbi évtizedekben nagyon sok tehetséges Nobel-díjast adott a világnak, mint pl. Békésy György, vagy Oláh A. György és még sokan mások.

                   Válasz erre:

Önnek valószínűleg a legcsekélyebb fogalma sincs a magyar politikai helyzetről. Másképp nem tudom megmagyarázni, hogy írhatott ekkora hülyeséget ide.

 

 • Teljes mértékben abszurdum

Valószínűleg még azt sem tudják az emberek, akik ilyeneket kitalálnak, hogy pontosan mi egy megabyte, arról nem is szólva, hogy hogyan működik az internet. Ez mindenesetre el fogja riasztani a külföldi befektetőket.

 • Orbánt eddig konzervatívnak tartottam,

de úgy tűnik, hogy valóban baloldali. Új adókat kitalálni igazi tehetség kell, amit főleg a bal oldalon láthatunk.

 • Példa Dobrindt számára

Ilyen ötletet kitalálni – hihetetlen. De miért nincs ez nálunk is, így még több pénzt lehetne adni a déli országoknak. És ne felejtsük el a gyalogos-pályadíjat, azért a kopásért, amit a lábaimmal okozok a járdán…..már csak az hiányzik, hogy a fürdőszobámból a nappaliig azt az 5 métert is megadóztasság, akkor az állam már tényleg nagyot kaszálna – Schäuble ennek az ötletnek a hallatán már véresre dörzsöli a kezét…

 • Halálra röhögtem magam

A pasinak nincs ki a négy kereke. 50 cent (Magyarországon) GB-onként. Ez kb 500 Euro átlagjövedelem mellett? Összahasonlításként: egy óra HD-tévézés már 2 GB . Hát a magyarok adózás terén még pofátlanabbak, mint a németek.

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2014.10.23. 11:50 1 komment

Pár perc van még 2014. február 28-ból. Fontos időpont, mely ismételten elhozta egy fideszes politikus bukását. Ismételten és stílszerűen hozta el, hisz ez a rettenet nem először bukik bele a számára nehéz teherbe.

MTI közleményből származik a hír, akarom mondani az örömteli(nek szánt) jelentés.

„Hoffmann: új határideje van a jövő évi minősítésre való jelentkezésnek”

Sajtótájékoztatót tartott és bejelentette:

Az államtitkár tudatta: a jelenleg érvényben lévő március 31-i jelentkezési határidőt várhatóan november 30-ra módosítják.

Átnéztem a februárban megjelent Magyar Közlönyöket. Itt.

(Nem találtam, persze ezt utólag is meg lehet jelentetni, nyomdai átfutásra vagy bármire hivatkozva)

Szóval nem találtam a következőket:

10. § (1) A miniszter minden év február utolsó napjáig közzéteszi a következő naptári évre vonatkozó minősítési keretszámot és a minősítési tervbe történő felvétel különös feltételeit.

Megállapítom, hogy a köznek oktatásáért felelős miniszter nem teljesítette a rendelet által előírt kötelezettségét. Államtitkára feltételes módban bejelent, megpróbálja a hibát elkenni és előnyükre forgatni, de ebbe ismét belebuktak.

A kezdeti hírekben 2000 fős keretszámot becsültek. Gondoljuk át, ha ebben az országban 2000 pedagógus adhatja be a minősítési kérelmét eséllyel 2014-ben, akkor itt több, mint hülyének nézés esete forog fent.

Tehát.
a "Járási KLIK-kek" száma 198.

Mindegyikben van legalább 10 munkatárs vagy annak jó intézményvezetője.198  X 10 = 1980 fő. A kétezerig való kiigazítással az egész országban 20, azaz húsz pedagógus minősítésére lenne pénz.

És miért nem számít, hogy a fenti számok sima okoskodás eredményei? Mert a miniszter elsunnyogta a kötelességét.

Hogy miért sunnyogta el?

Önök szerint?

Kérem, ne feledjék! Bűvös dátum közeledik. Április 06.

 Olyan dátum ez, amikor sokan megköszönhetik, hogy hülyének nézték őket, hogy nyíltan a becsületükbe gázoltak!

Ha mégsem kívánják ezt megtenni, mint a szatmári kistelepülés iskolájának intézményvezetője, nem rég még MSZP színeiben futó "szakértője", aki szakmai, ismétlem SZAKMAI tanácskozáson jelentette be:

reméli, hogy nem változik semmi az áprilisi választásokon

akkor pofa alapállásba, és pedálozz a végsőkig!

Ebben az esetben a példa nem magad leszel!

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2014.02.28. 11:56 Szólj hozzá!

Címkék: közoktatás Hoffmann Rózsa a pedagógusok előmeneteli rendszere Szatmári szakértő

"Egy talált tárgy" Tiltakozunk a köznevelési törvény elfogadása ellen

Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!

A mellékelt levél tanúsága szerint, a fenntartónak a ténylegesen megtartott hit- és erkölcstan órákról az egyházak részére igazoló nyilatkozatot kell tennie iskolánkénti bontásban 2014. január 15-ig. A KLIK Központja ezért várhatóan 2014. január 1. hetében, a 2013. szeptember 1. és december 31. között a ténylegesen megtartott kötelező hit- és erkölcstan órákról, a résztvevő diákok számáról (jelenlétéről, hiányzásáról) adatszolgáltatást fog kérni, ezért kérjük, hogy a hittan oktatók által vezetett csoportnaplókat szíveskedjetek ellenőrizni, és rendbe tetetni a hitoktatókkal, hogy az adatszolgáltatást könnyebb legyen elvégezni.

Előre is köszönjük fáradozásotokat.

Köszönettel:

dr. Tolnai Marianna
tankerületi igazgató

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
Budapesti IX. Tankerülete
1098 Budapest, Toronyház u. 11.
Tel.: +36/30/626-6438

Szerző: Kijelölt Felelős  2013.12.05. 22:04 Szólj hozzá!

Nem, nem és nem! Akkor sem! Nem fogom magam lealázni! Nem fogok kurvaanyázni. Nem.

Olvastam. Hallgattam. Mindent, amihez hozzáfértem. Nem tagadom, legalább annyiszor kárörvendően, mint ahányszor döbbenten. Visszafogott számítások szerint is az 1.364.400 közoktatásban tanévet kezdő gyermekkel, szüleikkel, nagyszülőkkel együtt minimum 4.500.000 embert érintenek a történések.

A helyzet komolyságát bizonyítja, hogy minden nagyember igyekezett tanévet nyitni. Orbán, Kövér, Kósa, Balogh urak és Hoffmann úrasszony mondataitól, mondanivalójától iszonykodott a fél ország. (Igaz, a páter valami olyasminek adott hangot, hogy a politikának jó lenne elkerülni az iskola háza táját. Párttársainak ez a kívánsága biztosan elkerülte a figyelmét.)

Ő maga kért még mást is. Kérte, hogy a pedagógusok "ne engedjék beszivárogni az iskolákba az ellenállást". Kósa, mint kifejtette, ezt nem igazán így oldotta volna meg, ő simán parancsba adta volna, mert mint tudjuk, a parancsot megizélni nem lehet.
Van ám itt másik, aki eltévesztette az évszámot. Valami államtitkár helyettes levelet írt az iskolai tankönyv terjesztőknek, intézményvezetőknek- mert 08.30-tól ők már nem igazgatók. Ebben a levélben hívta fel a figyelmet, hogy aki nem engedelmeskedik utasításának, az SZABOTŐR.

Kérem szépen! Tessenek már eldönteni, hogy normális országot szeretnének ránk tukmálni, vagy tessenek nyilvánosságra hozni, hogy az Orweli 1984-et építjük!
Mert akár tetszik a fent felsoroltaknak, akár nem: nekünk az utóbbi verzió a hihetőbb. Duplagondollal, újbeszéllel, ami gondolatrendőrséggel párosul.

Sokan keresnek meg reménységgel. Igaz, ez nem is úgy lesz, ahogy mondják, igaz, ez csak buta szóbeszéd? Igaz, ezt nem merik megcsinálni? Igaz, majd kiforrja magát és nem is lesz olyan rossz. Igaz, ha megvárjuk az októberi fizetést, akkor mi jobban járunk? Igaz, ez nem igaz? Igaz? Igaz? igaz? Igaz? Igaz?

Kedves és kedvetlen pedagógusok!

Ha már segíteni nem tudok, legalább hadd legyek vészcsengő. MOST még tehettek valamit. Ha a tanév végig megy, soha többé nem lesz lehetőségetek beleszólni sorsotokba.

Nézzük, mire kell számítanotok:

Megjelent a kormányrendelet, amit annyira vártak. A 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról.

Azoknak, akik ebből kell, hogy döntsenek és dolgozzanak, felhívom a figyelmüket a 40 §.ra! Hatályát veszti a közalkalmazottakról szóló 1992. évi XXXIII. törvény végrehajtásáról a közoktatási intézményekben című 138/1992. (X. 8.) Korm. rendelet.

A rendelet érdeme, hogy van. Hibái? Olvassátok és döntsétek el!

Első olvasásra bőségesnek tűnik, de rögtön szemet szúrtak stilisztikai hibái és tárgyi tévedései.

1.

4. § (6) b) részt vesz a közneveléssel összefüggő szakmai, tartalmi-tantervi, pedagógiai-módszertani fejlesztésekben, kutatásokban, intézményi dokumentumok, belső képzések szervezésében és megtartásában, valamint”  

Apróságnak tűnő, de a kapkodásra utaló jel, hiszen tessék már elárulni az intézményi dokumentumokat hogyan kell szervezni és főleg hogyan kell részt venni megtartásukban? Esetleg vigye haza a pedagógus és őrizze élete árán is?

2.

36 §. (8) A 2015. december 31-éig Pedagógus I. vagy Pedagógus II. fokozatba besorolt pedagógus is részt vehet az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzésben, a pedagógusok minősítő vizsgáján vagy minősítési eljárásában szakértőként vagy a szaktanácsadói feladatok ellátásában, feltéve, hogy az (5) bekezdés a)-d) pontjában foglalt feltételeknek megfelel.
Nem zavar benneteket, hogy az 5. bekezdésnek nincs
a)-d) pontja?

Nem fontos a hétköznapi életben, de törvényalkotó és felhasználói munka során közröhej és fejvesztéssel kell, hogy járjon!
Tudjátok, ha én barmolom el a szerzői munkásságomat, bocsánatot kérek! Ha ezt sokszor teszem, akkor hitelemet vesztem. Veletek mi lesz ezek után? Gondolom, fizetésemelés.

A kormányrendeletben felfedezett hibákról ennyit. Ha még van benne, akkor keressétek meg magatok! Eddigi munkámért nem kérek díjazást!

Nézzük tovább! Szintén a 4. §. (8) A szakértői, szaktanácsadói feladatokat ellátó pedagógus költségtérítésben részesül, melynek mértéke alkalmanként tízezer forint. A nemzetiségi nevelési-oktatási feladatot ellátó intézményben szakértői, szaktanácsadói feladatot ellátó pedagógus számlával igazolt, jogos költségeinek megtérítésére tarthat igényt.
Tehát ha szakértősködsz majdan e rendelet alapján alkalmanként 10.000 kemény forint üti a markod. Ha érdekel, kedves szakértő, hogy ehhez milyen tevékenységeket kell elvégezni, te úgyis el fogod olvasni és ennek értelmében tisztában leszel vele, mit ér a megszabott díjazás. Azt viszont nem értem, a mondatszerkesztéshez volt hülye aki írta, vagy tényleg komolyan gondolják azt, hogy a nemzetiségi intézményben szakértőnek minden jogos költségét megtérítik a többieknek pedig a 10.000 jár?

Most egy hosszabb pontot idézek. Emlékszel, olvasó? Azzal kezdtem, hogy a KJT végrehajtási rendelete hatályát veszti. Ez egyszerűen gyönyörű. A 36. §. (1) bekezdésében mire is hivatkoznak? A hatályát vesztett rendeletre. Kell ehhez valamit hozzátenni?

36. § (1) A gyakornokra, a gyakornoki időre és a minősítő vizsgára vonatkozó rendelkezéseket az e rendelet hatálybalépését követően létesített foglalkoztatási jogviszonyok esetében kell alkalmazni. Az e rendelet hatálybalépése előtt létesített közalkalmazotti jogviszonyok esetében a Kjt.-nek és a közalkalmazottakról szóló 1992. évi XXXIII. törvény végrehajtásáról a közoktatási intézményekben című 138/1992. (X. 8.) Korm. rendeletnek (a továbbiakban: Kjt. vhr.) a gyakornokra és a gyakornoki időre vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni, azzal, hogy amennyiben a közalkalmazott a Kjt. és a Kjt. vhr. gyakornokra és gyakornoki időre vonatkozó rendelkezései alapján „megfelelt” minősítést kap, a Pedagógus I. fokozatba kell besorolni. Az Mt. hatálya alá tartozó pedagógust két év szakmai gyakorlat megszerzése után a Pedagógus I. fokozatba kell besorolni.

Attól nem kell félni, hogy a pedagógusaink többsége a kutatótanári besorolást fogja megcélozni, de helyes-e, ha csak kihalásos formában lehet közéjük kerülni?
5. §(3) Kutatótanár fokozatba az összes köznevelési intézményben pedagógus munkakörben foglalkoztatottak legfeljebb egy százaléka sorolható be.

Nézzük azt a kérdést, ami legtöbb pedagógust foglalkoztatja. Hogyan lesz nekem ebből több a jövedelmem? Tudom-e teljesíteni a feltételeit. Érdemes-e teljesíteni?

4. A minősítő vizsgára és a minősítési eljárásra történő jelentkezés, a minősítő vizsga és a minősítési eljárás, a minősítő bizottságok munkájának szervezése, a minősítés díja

10. § (1) A miniszter minden év február utolsó napjáig közzéteszi a következő naptári évre vonatkozó minősítési keretszámot és a minősítési tervbe történő felvétel különös feltételeit.

(2) A miniszter a minősítési keretszámot a pedagógus minősítő vizsgák és a minősítési eljárások lebonyolításához az adott évben rendelkezésre álló személyi és tárgyi feltételek, valamint a központi költségvetési keret biztosította lehetőségek figyelembevételével határozza meg.

(3) A pedagógus a munkáltató véleményének kikérése után - figyelembe véve az (1) bekezdésben meghatározott feltételeket - az adott év március 31-éig kezdeményezi a minősítését a kormányhivatalnál, megjelölve a minősítés során az elérni kívánt fokozatot. A beérkezett kérelmeket a kormányhivatal április 10-éig továbbítja az OH-nak. …..

(4) A miniszter az OH javaslata alapján elkészített minősítési tervben minden év április 30-áig dönt a következő évben minősítő vizsgán, minősítési eljárásban részt vevő pedagógusokról. A miniszter a pedagógust és munkáltatóját a döntés meghozatalát követően, legkésőbb május 31-éig értesíti.

……………………………….

    (7) A minősítési tervben szereplő pedagógusok minősítésére a jelentkezést követő naptári évben kerül sor.

13. §

(3) A magasabb fokozatba történő besorolásra a sikeres minősítő vizsgát vagy minősítést követő év első napjával kerül sor.

Szigorúan véve a jogszabály szövegét idén már elmúlt február, így csak jövő év, azaz 2014. február végéig teheti közé a miniszter a következő naptári évre vonatkozó (2015) a minősítés különös feltételeit és keretszámait. Te, kedves átlag pedagógus 2014. március 31-ig kezdeményezheted minősítésedet. Ami ehhez kell, majd később szembesülsz vele. Most csak annyit: kezdeményezheted. HA a munkáltató véleményével ezt támogatja és akkor, ha az országos keretszámokba beleférsz. A miniszter majd dönt arról, hogy részt vehetsz-e minősítési eljárásban- addig is drágám a pofádat befogod, mert véletlenül nehogy nálad fogyjanak el a keretszámok- és a 2015-ös naptári évben sor is kerülhet a minősítésedre. Ha mindezeken sikeresen túl estél, akkor a 13. §. szerint hipp-hopp, máris magasabb fokozatba léphetsz, leghamarabb 2016-ban!

A pedagógusok illetménypótléka megállapításának részletes szabályait a 16. §. szabályozza. Ebből egyet emelek ki, azért, hogy nehogy eltűnjön egy gyors módosítással a rendeletből.

(8) A nehéz körülmények között végzett munkáért járó pótlékra az a pedagógus jogosult, aki olyan köznevelési intézményben dolgozik, amely a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések jegyzékéről szóló kormányrendelettel kiadott jegyzékben a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott települések között szereplő községben található.

A fent leírtak egy önkényes válogatás eredményeként kerültek önök elé. Nem teljes körűek és főleg nem feltétlenül hiteles megállapítások. Egyszerűen beleolvastam és ami feltűnt első olvasatra, azt vetettem monitorra.

Befejezésül még három kérdéskör.

1.

Annak a KLIK igazgatónak, akinek intézményvezetői állítólag nem tudták, nem jól tudták, hogy mindenki, aki két év szakmai gyakorlattal rendelkezik, hová lesz besorolva és ezzel felesleges csalódásnak tett ki több száz pedagógust, annak üzenem a következőket:

Te pártkatona, akit polgármester- képviselő asszonyod nyomott ebbe az állásba! Gondolkodj el egy gyors pályamódosításon!

2.

Kedves Tündi- Bündi pedagógus! Felveted, hogy ezt a társadalom biztosan nem fogja hagyni. A társadalom te magad vagy. Ha te semmit nem teszel, csak titokban morogsz, akkor senki nem fogja a szálkát kihúzni a fenekedből!

 3.

Gondolkodjanak el a hatalomba törekvő politikusok is! Azon, hogy tudnak-e érthetően kommunikálni. HA nem tudják közérthetően elmondani, mit szeretnének a magyar közoktatással, akkor menjenek inkább dolgozni a versenyszférába!
Most már van mire alapozni véleményeteket. Mit akartok megtartani és mit akartok gyökeresen megváltoztatni. Mert az Ágika hiába beszél arról, hogy az az önkormányzat, amelyik ezt akarja, majdan visszaveheti iskoláját.
Nem kedves Kunhalmi Ágnes! Megmarad-e a KLIK, vagy megszüntetitek?
A pedagógus értékelési modell jelen formájával mit tesztek? Marad? Megszüntetitek? Átalakítjátok? Ha átalakítjátok, akkor hogyan?

Valahogy így kellene véleményt mondani, oktatási programot hirdetni! EGYÉRTELMŰEN, ÉRTHETŐEN! Fog ez sikerülni? Mert ha nem, akkor inkább lássuk istenem, mire megyünk ketten!

Szerző: Kijelölt Felelős  2013.09.03. 14:26 4 komment

Címkék: oktatás Orbán Hoffmann Kunhalmi Ágnes Kósa 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról Kövér. pedagógus minősítési rendszer Pedagógus I. Pedagógus II. Mesterpedagógus kutató tanár

Van bennünk, magyarokban valami sehol meg nem tanulható buta gőg és ostoba büszkeség. Különleges képességekkel felruházott zseniális bunkóink méltán lehetnek büszkék arra, hogy más nemzetek hasonló barmai között kiemelkedő képességekkel rendelkeznek!

Rovással Beregszász jó.jpg

Az előzmények ismeretében nehéz mit mondani a lenti történetek olvastán. Elhallgatni nem szabad, de ismerve saját szélsőségeseinket, ismerve az állam gyors reagálását, kíváncsian várom a következményeket!

Hópihéim!

Lemaradtatok.

Ütik a magyart! Vagy majdnem ütik.

Az ukrán nemzet saját barmai!

„A hosszúhétvége alkalmából a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumba látogattak testvér gimnáziumunkból a Győri és a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumból jótevőink, kik fennállásunk óta támogatnak bennünket. Pedagógus családokról van szó.”

Jótevőink. A hála az szép dolog.

Nézzük tovább a történéseket!

„A csoportban 7 felnőtt és 5 kiskorú gyermek (9 évestől, 16-ig) volt. Alig, hogy a bazilikához érkeztünk körülbelül egy 25 főből álló szélsőséges csoport pillanatok alatt közrefogott és bekerített minket. Mindannyiunkon kokárda volt s volt nálunk egy koszorú is mellyel intézményünk névadója előtt, Sztojka Sándor püspökatya síremlékénél szerettük volna leróni kegyeletünket... Követtek bennünket. Hirtelen nem értettük, hogy mit akarnak tőlünk. Aztán ukránul mindannyian elkezdtek ordítani, majd letépték rólunk a kokárdákat. A kerítéshez szorítottak bennünket és külön-külön tajtékozva, gyűlölettől izzó szavakkal lehordtak minket mindenféle „fasiszta, imperialista, náci magyaroknak” egyéb obszcén szavak kíséretében. A csoportban egyedül én értettem csak ukránul, néhányan ezért angolul is ordítozásba kezdtek. Megpróbáltuk megvédeni a gyerekeket, lökdösődés kezdődött (mivel a higgadt szó nem ért semmit) majd az egyik anyuka magához szorította gyermekét így próbálták megvédeni őt, mivel róla is le akarták tépni a kokárdát. Úgy találtuk legbölcsebbnek, (mivel gyermekek is voltak velünk) hogy megpróbálunk a bazilikába menekülni.”

„Utólag derült ki, hogy nem csak minket támadtak meg:

 Letépték a kokárdát Ungváron a magyar diákokról

Szombaton dél körül ukránok magyar diákokat támadtak meg Ungváron, az Ung folyó hídjánál - tájékoztatta a sajtót a Magyar Remény Közösség helyszínen lévő tagja, Kovács Árpád.
A gyerekek a miskolci Selyemréti Általános Iskola tanulói, és a Határtalanul program keretében látogattak Kárpátaljára. A 7.-8. osztályos iskolások március 15-e alkalmából kirándultak Kárpátaljára, így mindenki kokárdát viselt. A kokárdákat valamennyiőjükről letépték.
Forrás: pecsiujsag.hu

 Örülök, hogy nem voltam jelen a történések során. Nem tűröm a megaláztatást, bárkit is érjen. Azt, hogy mennyi igaz a bejegyzésben szereplő történetből, nem tudom innen felülvizsgálni. Ha a szerző esetleg nem volt pontos a beszámolójában, akkor árnyékra mozdultam.

  Nem lehet megállni, hogy ne kérdezzek rá! Szerintetek lesz az incidensnek folytatása?

1.
SMS- t küld a BM, Ha letépték a kokárdádat, ne tégy semmit a túlerővel szemben! (Figyelem: az ukrán szolgáltatót fölösleges fenyegetni, ha nem küldi ingyen az üzit!)

2.
Két nap múlva megy a miniszterelnök és felveszi a kisbusszal a diákokat?
(legalább a közszolgálati média is el lesz látva anyaggal- végre.)

3.
A betiltott Magyar Gárda beszivárog Ungvárra és megvédi a turista magyarokat? (Megnézném, hogyan szólítják fel a mellény levételére őket!)

4.
Minden kiutazó magyar állampolgár a helyi képviselőtől, polgármestertől, önkéntesektől szórólapot kap, mi a teendő, ha az ukrán fasiszták belekötnek? (érdekes! A magyar cigányságnak ilyet nem osztogattunk.)

5.
A saját fasisztáinkat kordában tartjuk és utána teleordítjuk a világot: nem tűrjük, hogy bárhol a világon fasiszták vagy bárki is bántsa a magyart! (mert egyenlőre a magyarokat éri a legtöbb fasizálódást jelző bírálat!)

Komolyra fordítva a szót!

Várjuk a tényeket. Tájékozódjon a külügy! Majd járjon el a nemzetközi diplomácia által elfogadott módon! És tájékoztasson!

Bár az utóbbi napok történései szerint az első 4 pont bármelyikének nagyobb az esélye!

Szerző: Kijelölt Felelős  2013.03.17. 19:53 Szólj hozzá!

Címkék: Magyar Gárda Ungvár letépték a kokárdát ukrán incidens Magyar Remény Közösség Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum Karácsfalva Uzsgorod

Ülök a meleg szobában. Szeretteim és hozzátartozóim téli segítése kipipálva. Szomszédos vének kiásva. Tüzelővel ellátva, aki azzal fűt. Lakóhelyem távol van a bajbajutottaktól, így naivitás lenne azt hinni, hogy bárhová odajuthatok, ahol szükség lenne segítő kezekre még!

Próbálok tájékozódni, mi történik az országban.

A belügyminiszter látogatást tesz, megtekinti a helyzetet. Megközelítően 18 órával a „helyzet” kialakulása után. Miniszterelnök hazarepül. Katasztrófa védelmi főnök úr sajtót tájékoztat. A „hadseregünk” felébreszti mély álmából a még meglévő, mentésre alkalmasnak ítélt eszközeit. Majd egy teljes nappal az első komolyabb hó helyzet kialakulása után. Megszületnek az első faces alkotások, melyek a felelősökről próbálják meg elterelni a felelősséget.

A sajtó gyors reagálású hadtestei megreggeliztek, felöltöztek és majdnem belügyminiszteri gyorsasággal reagáltak, elkezdtek úgy tenni, mintha tudnák a dolgukat.

Szóval az ország éli azt az életet, járja azt az utat, amit kijelölt magának.

Azóta történt, hogy megszólaltak a politikusok.

Pintér elvtárs szerint az ……………………………..
És itt álljunk meg egy keresetlen kurva anyádra!
Szóval Pintér véleménye: „elégedett vagyok a katasztrófavédőkkel, de a civilekkel nem.”
Ha te szerencsétlen, azokkal vagy elégedetlen, akik a te embereid munkáját végezték kérés, utasítás, pénz és eszközök nélkül, a saját erejükből mindezt, akkor, amikor te órákig tájékozódtál, ha ezeknek a civileknek köszönheted, hogy olvadás után az elhaltak hozzátartozói nem téged vonnak felelősségre, akkor inkább kérjél tanácsot! Olyantól, aki nem pénzért osztogatja!
Kérdezd már meg, mit is kellene ilyenkor nyilatkoznod!
Nehezményezi, hogy figyelmeztetés ellenére is útra keltek sokan. Drága uram! Ne felejtse már el, hogy sokakhoz nem jutott el a figyelmeztetés, sokan nem tehetik meg, hogy nem indulnak útra, hisz ha vége a foglalkoztatásuknak, akkor éhen döglenek, és nem mellékesen azt kiemelten kellene kezelni, hogy bizony bíztak a 2/3-ad erejében, legalább megmaradt tisztességében!

(Aprópó! Útra keltek. Hogyan tehették, ha ti szerencsétlenek lezártátok volna az utakat, hiszen az információkkal ti is rendelkeztetek?)

Az ellenzék ágál, minősít! Meg kell említeni, hogy az MSZP elnök szerint megnyitották a helyi irodáikat, a bajbajutottak előtt. Követelik a felelősök lemondását, nagyon helyesen, de nem jó időben. Most többre mentek volna azzal, ha csöndben dolgoznak, ha szolidárisak, segítenek, ahol tudnak, segítséget visznek, támogatást nyújtanak a rászorulóknak. Mikor olvad, akkor pedig egységesen leordítják a fejét ennek a tehetetlen barom bandának. De hát én nem vagyok politikus, így csak fecsegek össze-vissza!

Nem fecseg viszont a rohadt multi. Megnyitotta több áruházát is a sokszor joggal kritizált TESCO. A sógorok hómarókat küldenek, a civilek, tudják, akikkel az ország egyik legjobb módú embere, a belügyminiszter elégedetlen, szóval a sok kib@szott civil segít, ahol tud. A Facebook az egyik legjobb hírforrásnak bizonyult. Igaz, sokan nem tudták legyőzni bunkóságukat, de így is sok információ keringett. Volt persze halvány felszólító próbálkozás arra, hogy hagyják a fecsegni vágyók a facét szabadon, türtőztessék magukat az elhagyott állatvédők, a vicces gyerekek, a szerelmes és egyéb bölcsességeket megosztók, és főleg a belpolitikában vájkálók!
Sajnos ezek a felszólítások süket fülekre találtak! Nem meglepő módon. Ezek is mi vagyunk. A lovagló semmilyen zsót, és a jobbikos segítséggel büszkélkedők. Akiknek csak annyit regélnék el, hogy elmentek ti a büdös csába jobbikozni és a fasiszta pártnak piározni ebben a helyzetben!

Fecseg viszont a mentalitásról és emberségről az a kisvárosi hókotró, aki a paplak bekötő útjáról eltolt havat minden szívfájdalom nélkül a közútra tolva, dolgát jól végezve ott is hagyta a félméteres hókupacot! Igaz, nem is kellett semmiféle retorziótól tartania, hisz már hosszú évek óta úgyis a templonyban kezdődik minden városi ünnepség ezen a településen. Incselkedő kisördögöm kérdezi, hogy hol maradt a hívek buzgósága, ha a templomba nem mehettek kocsival. Összesen 6, azaz hat autóval érkeztek az ünnepi istentiszteletre.  
Vagy a forradalom a rossz idő miatt elmaradt?

Órákig lehetne sorolni a tapasztalatokat és ezzel együtt minősíteni azt, amivé vált az országunk!

Amellett, hogy a pofátlan Fidesz frakciós nyilatkozattal megpróbálnak elbújni a hivatalból a vészelhárításban dolgozók háta mögé, azon már szerintem csak kevesen döbbennek meg.

De az az arcátlan pofátlanság, amivel a belügyminiszter megnyilvánult, na arra nincs szó, nincs kifejezés, nincs normális válasz!
Szóval a civilek, akik tudtak az előrejelzésekről, és mégis elindultak, azok a hibásak mindenért.
Az államhatalom, amely szintén 4-6 napja pontos információkkal rendelkezik és magasról tesz a felkészülésre, az ártatlan, mint a ma született Pintér!
Akinek minisztériuma sms-ekkel nyújt segítséget.(?) Mindenkinek. Nekem is a meleg szobában!

El kellene már dönteni, hogy az a kormány, amely 16 órán keresztül nem tud a rendkívüli helyzetben összeülni, az mit ér, mit érdemel!

El kellene már döntened Magyarország, mit akarsz kezdeni magaddal!

Szerző: Kijelölt Felelős  2013.03.15. 19:29 2 komment · 1 trackback

 • Van valami újság, Dezső?
 • Egyenlőre még semmi, Guszti bátyám.
 • Na és az a kommunista csoda zsoké?
 • Azt jól elpasszoltad, igaz, Dezső?
 • Egyáltalán nem biztos, hogy én passzoltam el. SŐT! Nagyon is valószínű, hogy te passzoltad el Oszi!

Lassan elfogynak a nemes Dezső- Oszi párbeszédeim, de Rózsa folytatja. Vagy a franc sem tudja, ki az észosztó, aki újabbnál újabb ötleteket merítve cikkekből, blog bejegyzésekből próbálja tisztára mosni a szennyest. De hát a takarítás is már szakképzettséghez van kötve, és mivel az neki valószínűleg nincs, így nem tudhatja, hogy szárazon dörzsölve a szaros pellust, csak a folt nő és nem a becsület, akarom mondani nem a pellus tisztul.

Lassan elkezdődik majd a közoktatás tönkreverőinél is a szerecsenmosdatás, de most még a kármentésnél tartunk.
Rákérdeztem, mikor lesz új munkaszerződése a tollvonással és párszáz gomb felelőtlen megnyomásával KIK uralma alá került pedagógusoknak. Ezt írtam pár napja: „Mikor kapnak munkaszerződést, munkaköri leírást a dolgozók? Ma január 09. van.”

Nem az első voltam, aki munkaszerződéseket és a tájékoztatás emberi módját hiányoltam. Na, mára beérett a sok elégedetlenkedő munkája, adtak a pedagógusnak. Tájékoztatót. Amelyben jogforrásra hivatkozva HIVATALOS tájékoztatást kapott arról, amiről kutya kegyetlen cikkekből, de főleg szóbeszédekből már mindent(?) tudhatott.

Ismétlem: 2013. január 14-én tájékoztatták a munkavállalókat, hogy 2013. január 01-től mi vagyunk a gazdád!

Azért ezt a sikertörténetet is meg tudták fejelni, visszatérve a régi jó „azt jól elpasszoltad, igaz, Dezső” felelősséghárításhoz: mindenkivel aláíratták.

Nehogy valaki már azt mondja, hogy ő erről nem is tudott!?

Várjuk a következő zseniális ötletet! Addig is pusszantás az ötletgazdának:

Gratuláópuszisajátszöveg2..jpg

Hogy ki az, aki jelenleg jól elpasszolta? Mivel KIK alapdokumentáció nélkül mindenért Aranka felel, ezért lehet találgatni, ki a 126.000 pedagógus munkáltatója! Azért kéretik nem elfeledkezni továbbra sem Guszti bácsiról, aki mindenki főnöke. Mi csak aláírunk, Dezső!

Szerző: Kijelölt Felelős  2013.01.14. 21:15 Szólj hozzá!

Címkék: KIK Marekné Pintér Aranka HOFFMANN Rózsa Tankerület Oktatás államosítása Guszti bátyám

-      A kemény kéz Guszti bátyám, a kemény kéz. Ez a mi elvünk.

-      A számból vetted ki a szót, kérlek! Kemény kéz.

Valahogy csak visszakanyarodnak emlékeim Vitéz Zentay és Vitéz Ormándy csendőr ezredes néha primitív, de soha sem ártatlan alakjához. Eszük szerint akár ők is irányíthatnák a magyar közoktatásra mért megsemmisítő csapásokat.

 Megszólal Hoffmann Rózsa, vagy most már akár az Aranka és rögtön klasszikusokat idéz bohóckodásuk. Most éppen Marekné Arankának támadt az a zseniális ötlete, levelet ír, és persze el is hitte, hogy eloszlatja azokat a baklövéseket, illetve emlékeiket, melyeket az utóbbi pár napban a sajtó és a blogszféra megörökített az utókornak. Aranka drága. Lehet, hogy ön érti a szakmát. Sajnos, ez most kevés. Ha Guszti bátyám kiszolgálása felülírja az ön szakmai tisztességét, akkor megpróbálunk időben szólni. A közoktatást vezető KIK, mint a legnagyobb foglalkoztatást megnemvalósító szervezet vezetőjeként nem ön írja a törvényeket. A szabályokat is majd csak akkor, ha jól átláthatóan megalkotják az intézmény működését szabályozó alapdokumentációt!
Ön sem nem miniszter, sem nem parlament, így törvényeket, rendeleteket nem hozhat. Amit ön mostanában leír, annak ésszerűsége és jogszerűsége tökéletesen egyező azzal, amit a Fidesz vezette kormány csinál a sorozatos pofán csapások következményeinek enyhítésére.

Felejtse el, hogy a sok fröccsenő szart egy körlevéllel lemossa a világra jött torzszülöttjük piros pöttyös popsijáról! Kéretik nem elfelejteni, hogy ma Magyarországon az a körlevél, amit megközelítően 3000 példányban küldenek szét, az nem titkos. Aki azt hiszi, hogy az igazgatók mindegyike összefossa lábszárát az utasítást elolvasván, az ne politikusainkról vegyen példát! Ők ma is rettegnek a nyilvánosságtól! (Pl. Fideszes álláshalmozó polgi újabban letiltja a kommenteket facebookos profilja alatt)
A hírzárlat? Azon röhögjön velünk együtt! Megpróbálta. Ennyi.

Nem kell nekünk hinni! Sőt! Remélem, nem is hiszik el. De a viccbeli cigány lovát nem kellene mintának tekinteni. Már azok is káromkodnak, akik eddig reménykedtek. Elég nagy légy a levesükben a Szilágyi Erzsébet Gimnázium tanári karának levele is. Ez csak az első fecske. Mikor először rájönnek, mit csinálnak valójában, akkor képzeljék el, milyen az, mikor a farkastól megriadt marhacsorda elsöpri önöket! Mi kíváncsian várjuk!

Csak ingerkedik a kérdés! Komolyan gondolták, hogy az ejtőernyős tankerületi vezetők megállják a helyüket? A látszat az, hogy a hozzáértők is széttárják legtöbbször a kezüket, ha választ várnak tőlük. Az a faszi, aki 120 fős iskolát vezetett eddig, nem önálló gazdálkodási jogkörrel felruházva, az most 20 iskola gazdálkodását fogja kézben tartani és köz- illetve vezetői teljes megelégedettségére fog dolgozni? Ugyanő, aki a neten fellelhető pedagógiai programja alapján minimum trehány, ha nem koppintó? Akarom mondani plagizáló?


Vagy az a hölgyemény, aki eddig a meleg önkormányzati szobácskából is csak ritkán dugta ki fitos, szeszre nem kényes orrocskáját, az most felnő a feladatához és elkezd dolgozni? (az csak hab a fagyin, hogy ezt ő sem gondolta, mikor a férj fideszes alpolgármestersége címén elnyert meleg irodát felcserélte a nemes feladattal) Ő az a vezető, aki soha eddig iskolát sem vezetett.(nincs kedvem begyűjteni szakmai kiválóságuk egyéb bizonyítékait, töröltem is nagy részét, amit róluk eddig leírtam, de az előbbi vélemény az igazi ütős poénok nélkül lesz publikus)

Marekné! Az ön egyik beosztottja azt mondta: „A jövő olyan lesz, amilyen a ma iskolája.”

Mi is ettől félünk!

 És a kérdések:

 • nem volt minden pedagógus számláján a fizetés január 3-án. Hoffmann Rózsa ezzel szemben állította, hogy mindenki időben megkapta.
  Ez hazugság?
 • Az mszp szerint a 2012-es év a bizonytalanság és a káosz éve volt az oktatáspolitikában. Ha a tavalyi évnek a következménye a sikertörténet, amiről államtitkár asszony állítja megrögzötten, hogy igenis, ez sikertörténet, akkor most minden résztvevőnek örülnie kellene. Ha nem teszik, akkor nemzetellenesek?
  Ha nem értenek egyet a sikersztorizással, akkor ők most ellenállók, vagy esetleg minden panaszos hang: HAZUG HANG?
 • Egy technikai kérdés: ha a lakóhelyemen illetékes tankerületi vezetőnek szálka vagyok a szemében (vagy az, amelyik a 10 parancsolat jegyében a harmadik asszonyt fogyasztja és én nem állok meg neki) és véletlenül pont az én munkámra nem lesz szükség 2013. 09-hótól, akkor az ország összes állami fenntartású közoktatási intézményében meg leszek jelölve, mint nem kívánatos személy?
 • Tavasszal el kell készíteni a megyei fejlesztési terveket. Akkor kell felmérni, hány gyermek van és ez a létszám hány pedagógus álláshelyet igényel.
  Még mindig ki merik jelenteni, hogy nem lesznek elbocsátások?
  Ha lesznek elbocsátások, akkor milyen objektív szempontok lesznek lefektetve? Kit, mért fognak elengedni a hasonló képzettségű, hasonló tudású és hasonló tekintélyű tanerőből?
 • Befejezésül a szokásos kedvencem. Ha egy totális hatalomváltás következne be, akkor mi a „B” terv, hogy a pártkatonák túléljék?
Szerző: Kijelölt Felelős  2013.01.11. 22:44 Szólj hozzá!

Címkék: hoffmann rózsa iskolaátadás iskolaállamosítás Guszti Bátyám Marekné Pintér Aranka

-      Kkkkkéérlek alásan, egy kicsit elbóbiskoltam. Miért kérdezed?

-      Nem azt kérdezem, hogy most mit csináltál, hanem azt, mit csináltál már megint?

-      Megint? Hogy hogy megint?

-      Az embereim jelentették, hogy 62 bálengedélyt adtál ki. EZ IGAZ?

-      Először is kérlek Dezső! Nem én adtam ki, hanem Guszti bácsi, aki mindkettőnk főnöke. Én csak aláírtam.

Nehéz eldönteni a filmrészlet megtekintése után, hogy sírjunk vagy röhögjünk. Ez volt és ma is ez a magyar elit.
Voltak aláírók és végrehajtók. Végrehajtók, akiknek egyértelmű felmentésük volt az elkövetett cselekményeik súlya alól, hiszen csak utasítást hajtottak végre.
Az iskolák nem államosítása és az ezt kísérő kommunikáció kísértetiesen emlékeztet Dezső és Oszi párbeszédeire.

Tisztázzuk! Ennek a posztnak nem szándéka a közoktatási intézmények államosításának vitatása. Nem kíván döntőbíró lenni abban a kérdésben, hogy van-e és ha igen, akkor milyen értelme van a folyamatnak. (Ha mégis belekapnék ebbe a témába, akkor így jártál olvasóm…)

Célja az eddig megjelent véleményekből, nyilatkozatokból egy saját, talán kissé csapongó gondolatsor felállítása. Pontosabban minősítése a jelenkori Magyarország közállapotainak, annak, hogy mit meg nem mer magának engedni a hatalom és annak gondolkodás nélküli hű kiszolgálói. A joggal és a zemberekkel egyaránt.

Még 2011 szeptemberében döntött a Fidesz frakcióülése az iskolák államosításának kérdésében. Nem telt el hosszú idő, alig több mint egy év. 2012. november 26-án a gombnyomogatók megszavazták a közoktatási intézmények állami kézbe kerülését. Ennek értelmében januártól az önkormányzatoktól az államhoz kerülnek az általános iskolák, gimnáziumok, kollégiumok, szakközépiskolák és szakiskolák. A törvény hipp-hopp már meg is jelent december 10-én, vagyis kihirdették és hogy senkinek ne legyenek kétségei: nagy része december 11-én már hatályba is lépett.

A történet röviden összefoglalva: 198 tankerületi központot alakítanak ki a járási felosztáshoz igazodva. A közoktatási intézmények fenntartását a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) látja el, a tankerületi központokon keresztül. A 198 központ minimum 198 tanügyigazgatási szakember felvételét kívánná meg.

A folyamatot akaratlanul is mindannyian figyelemmel kísértük. Óhatatlanul ismételnem kell azok miatt, akik eddig lemaradtak. Így a szűk és ezáltal teljesíthetetlen határidőkön elegánsan átugrom egy megjegyzéssel. Ha Guszti bácsi azt mondta, hogy 2013. január 1., akkor az csak 2013. január 1. lehet!

1.

Tekintsünk rá tehát a tankerületi központok igazgatóira. Amellett, hogy a fölöttük is teljhatalommal rendelkezők elkúrták az indulási határidőket, már az indulásuk is koraszülés volt. Megszülettek, ahogy kell, pályázat útján. Szüleik nem gondoskodtak ám néhány dologról. Nem volt pellus, hintőpor a popsijukra, és bizony az anyatej is elapadt néhány igazgató anyukájánál. Semmi baj, vegyük elő a babatápszert. Ha van. De sok helyen erről is megfeledkeztek. Hiszen kellett a paripa, pénz, fegyver a járási hivatalok apparátusának. (történetünkben nem mellékszál, hogy az egyszerű szavazó paraszt mai napig nem tudja, hol találja meg a járási hivatalát, esetleg a tankerületi igazgatóját.)

Pályáztak, mondhatnám: az ő bajuk. De tessék csak belegondolni! December  végére lett meg mindenütt a tankerületi igazgató. Január elsejétől a járásában ő az atyaúristen kinyújtott keze. Ma, január 9-én már jönnek az első halk felháborodott hangok, mi, hogyan nem működik. Köszönhetően a kapkodásnak. Is.

2.
Is, mert pislogjunk rá a pályázati felhívásokra!

Képesítési követelményeknél nem kizáró ok, ha valakinek tanulói élményein kívül semmi köze sem volt soha a közoktatás mindennapi gyakorlatához. Tehát ha nem rendelkezik pedagógus diplomával, akkor is pályázhat, ha egyébként a felsoroltakból más felsőfokú végzettséget szerzett.
Hogy miért érdekes ez? Mert a munkakörébe tartozó főbb tevékenységi körök között megfogalmazásra került:

 Az illetékességi területén működő köznevelési intézmények irányítása, pedagógiai munkájának koordinálása.

Igaz, a pedagógiai munka olyan, mint a magyar foci. Ehhez mindenki ért. Meg is látszik mindkettőn a hozzáértők kitartó munkája!

3.
Miközben a KIK igazgatói pályázatában még feltétel volt az országos szakértői névjegyzékben való szereplés, a tankerületi igazgatók pályázati kiírásából ez elmaradt.
Tudják, azokéból, akik a pedagógiai munkát irányítják. Majd. Biztosak lehetünk benne, hogy nem azért, mert sok kiszemelt nem szerepel ezen a listán, nem rendelkezik ezzel a titulussal, amit egyébként sokáig önkéntes jelentkezéssel lehetett elérni!
Azok, akik pedagógiai végzettség nélkül eddig nem kérhették a szakértői névjegyzékbe való felvételüket, ebben az esetben nincs is semmi bajunk.(?) De azokat, az eddig önmagukat oktatásirányítónak tartó „szakembereket”, akik ezen sem szerepeltek, szívesen megkérdezném, hol is tetszettek eddig szunyókálni.

4.
Másik kedvenc feltételem: pedagógus vagy közigazgatási szakvizsga.
A pedagógus szakvizsga bizony bármilyen szakvizsga lehet. Közoktatási irányító lehetsz Guszti bácsi uralkodása alatt akár mozgásfejlesztői, múzeumpedagógusi vagy digitális médiaismereti pedagógus szakvizsgával is.
Igaz, hogy az előző oktatásirányítás vért izzadt azért, hogy fokozatosan elfogadtassa azt, hogy egyszerű falusi iskolaigazgató is csak akkor lehess, ha KÖZOKTATÁS VEZETŐI pedagógus szakvizsgát szereztél…
Azt már csak a magamfajta örök elégedetlenkedő jegyzi meg, hogy létezik ma hazánkban olyan szakvizsga, aminek becses neve: KISTÉRSÉGI TANÜGY- IGAZGATÁSI SZAKÉRTŐ. Tessék továbbgondolni!

5.
És még nincs vége. A pályázati felhívásban elfogadott végzettség a főiskolai végzettség.
Kérdezheted olvasóm, NA EZZEL MEG MI A BAJOD MÁR?
Nekem semmi. Kérdezd a középiskolai igazgatókat!
Az átvett intézmények között sok olyan szerepel (középiskolák), amelynek igazgatói állása CSAK EGYETEMI (MASTER) végzettséggel pályázható és nyerhető el.
Lefordítom, hogy mindenki számára érthető legyen! A főnöknek alacsonyabb végzettség van előírva, mint a beosztottnak. Kis magyar Guszti bácsis pedagógus nonszensz!

6.
Sokan rugóztak azon, hogy milyen szerény színvonalú honlapot hoztak létre az intézményfenntartó központnak. Pedig lehet, nem a megalázó leszarom honlap ténye itt a legnagyobb gond, hanem az igen erősen kétséges törvényessége. Pontosítva: tisztességtelensége. Mert 2012 decemberében elérhetőségnek postacímet megadni kőkorszaki megoldás. Vagy nézzük azt a nem elhanyagolható kérdést, mi alapján dolgozik az ország legnagyobb foglalkoztatója!
Van-e Alapító okirata, Működési Szabályzata, vagy bármely jogszerű működésre utaló alapdokumentuma? Nyilvánosságra hozták-e azt?

Az elátkozott közoktatási törvény előírta, hogy az intézmények kötelesek honlapjukon nyilvánosságra hozni alapdokumentumaikat.  A fenntartók számára is előírásokat fogalmazott meg nyilvánosság címszó alatt.
Érdekes módon, a Klebesberg Intézményfenntartó Központnak sehol nem írnak elő hasonló kötelezettségeket. Pedig a statisztika és Guszti bácsi akarata szerint az ország legnagyobb foglalkoztatója lett.
202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet (6) A tankerület az illetékességi területén működő általános iskolák, alapfokú művészeti iskolák és gimnáziumok fenntartásával kapcsolatosan ellátja az Intézményfenntartó Központ szervezeti és működési szabályzatában számára meghatározott egyes fenntartói feladatokat.
A kormányrendelet egy másik pontjában Alapító okiratról tesznek említést, tehát a hiányolt dokumentumoknak létezniük kellene. Na, talán a választásokhoz közeledve ezeket is megosztják majd velünk!

7.
Kedves Olvasók! Tudják Önök, hány nap áll rendelkezésre a munkáltatónak, ha új dolgozót alkalmaz? Mert ha 2013. 01. 01-én az érintett pedagógusok munkáltatója a KIK, akkor a jogfolytonosság fenntartása mellett is bejelentési kötelezettsége van! Vagy nincs?
A munkáltatónak a munkaszerződésben szereplő dátumot megelőző napon be kell jelentenie a foglalkoztatást. Érdekes. Munkaszerződés? Milyen munkaszerződés? Hiszen az átvett dolgozók még tudtommal sehol sem kapták kézhez új munkáltatójuktól munkaszerződésüket. Szerintem legyünk nyugodtak, majd megkapják. VISSZADÁTUMOZVA, a dolgok természetéből adódóan!

Akkor tisztázzuk, mert az én bugafőm nem érti! A KIK 126.000 pedagógus foglalkoztatását vette át. Munkaszerződés és egyéb munkajogviszonyból eredő kötelezettségek teljesítése nélkül. JÓL ÉRTEM? Mert ha igen, akkor itt minimum 126.000 jogsértés történt. És nem kiabál senki és nem követeli a felelősök börtönbe zárását!


8.
És ha már sikertörténet, ne szakadjon rád az ég ekkora demagóg pofátlanság hallatán az ég, kedves Rózsa asszony!
Ha neked annyi eszed sincs, hogy ne hergeld azokat a pedagógusokat, akik legalább úgy bíznak benned, mint liba az utána ólálkodó rókában, akkor nyugodtan adj ki dicső harctéri jelentéseket! De azért ne feledd! Félelmük mellett már gyakran röhögnek rajtad, ha éppen nem édesanyádat emlegetik nem éppen szolid úri környezetben!
Muszáj volt azzal eldicsekedned, hogy január 3-án mindenki megkapta a fizetését? Mikor lassan mindenki tudja, hogy ezt még az előző hónapi munkájáért az előző hónapi foglalkoztatója utalta át?

Befejezésül néhány másokban is felmerült kérdést próbálok meg összegyűjteni!

 • Van-e a központnak működését szabályozó alapdokumentációja?
 • Miért kellett január 3-án, csütörtökön többször módosítani a honlapon az adószámot, címet? (Nem tetszenek tudni, hol tetszenek lenni?)
 • Mikor kapnak munkaszerződést, munkaköri leírást a dolgozók? Ma január 09. van.
 • Mikor tetszenek tisztázni, kinek, mihez van joga? Mit tehet és mit nem tehet az előző vezető? (iskolaigazgató)
 • Mikor kapják meg az intézmények, a napi üzemvitel szerű működésükhöz a jogosultságokat, anyagi forrásokat?
 • Tetszenek-e tudni, hogy a régi iskolaigazgatók nyilatkozati tilalma mit fog eredményezni hamarosan?
 • Tetszenek-e tudni arról, hogy a napokban zajlik a félév zárása? Mikor is újabbnál újabb kimutatásokat kérnek azoktól az intézmény irányítóktól, akik ki sem látszanak a munkából?
 • Tetszenek-e tudni (hogyne tudnák, hiszen nem véletlenül csinálták), hogy az iskolaigazgatókból bábot csináltak, akiknek váratlan helyzetekben sincs joguk semmihez?
 • Tetszenek tudni, mit indítottak el a korrektnek nem nevezhető kinevezésekkel? Végiggondolták, hogy mekkora szopás lesz egy esetleges kormányváltáskor a kialakított struktúra?
 • 2013. 09. hóig nem változtatnak semmit a foglalkoztatási jogviszonyokban, ígérték. Utána milyen korrekt eljárásokat készítenek elő?
 • És látszólag az utolsó, de talán a legfontosabb. Tetszenek-e tudni arról, hogy a regnáló kormányzat eddigi három nagy pofán csapása mellett ez a csudálatos sikertörténet vezethet a kormány és mamelukjai végleges bukásához?

És a kérdések a végtelenségig folytathatók. Szaporodnak. Válaszok pedig nincsenek, hisz a Guszti bácsi legényei, leányai a bányában dolgoznak!

Válaszolni nem érnek rá!

 

források:

 http://index.hu/belfold/2013/01/04/uj_honlapja_van_a_klebelsberg_kozpontnak/

http://gondolatvilagban.blog.hu/2013/01/04/hoffmann_es_az_oktatas_alszekularizaltsaga?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_05&utm_campaign=index

http://www.vg.hu/gazdasag/onkormanyzatok/az-iskolaigazgatok-sem-tudjak-meddig-terjed-az-uj-hataskoruk-394902#hozzaszolas-doboz

http://index.hu/belfold/2013/01/07/nem_merte_fel_mire_vallalkozott/

http://indavideo.hu/video/InfoRadio_-_Arena_-_Marekne_Pinter_Aranka_1resz

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200202.KOR&celpara=×hift=1#xcelparam

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100190.TV&celpara=×hift=1

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200229.KOR&celpara=#xcelparam

Szerző: Kijelölt Felelős  2013.01.09. 19:11 4 komment

Címkék: Hoffmann Rózsa KIK Tankerületi központ Tankerületi igazgató Iskola államosítás

Duncan McLeod vagyok. Még az idők kezdetén, mikor megtudtam, hogy halhatatlan vagyok, boldog voltam. Elhittem, hogy többet érek bárkinél, és azt is, hogy többet is tehetek meg bárkinél. Nem volt egyszerű életben maradnom, mert a halhatatlanok sorsa az állandó harc és a folyamatos küzdelem.

Több ezer halhatatlan élte életét a földön. Öltek és megölettek. Ha kiderült, kik vagyunk, féltek tőlünk, bérgyilkosnak, halálosztónak tartottak bennünket. Pedig mi csak egymásra jelentettünk veszélyt. Többnyire.

Jelmondatunk is az lett egy legenda szerint: CSAK EGY MARADHAT!

Örömmel értesültem róla, hogy az önök szép és unortodox hazájában is élnek halhatatlanok. Igaz, szokatlan módon karaktergyilkosnak, amortizátoroknak hívják magukat. Mi mindig csöndben aprítottuk egymást, igyekeztünk magunkat szabályainkhoz tartani. Önöknél viszont ezt nyíltan, tettükkel dicsekedve csinálhatják. Érdekes.

Soha nem volt küldetéstudatom. Túl akartam élni, és ezért elvettem mások életét. Nem akartam senkivel sem elhitetni, hogy az élet szeretetén túl más is vezet. Nem akartam, nem volt életcélom, küldetésem "a nemzet újraépítésének szolgálata".
Minden tisztességes halhatatlan elfogadta a sorsát, ha magától erősebbel találkozott.
Nem rinyált, nem riszálta palástját, hogy most ő következik.

Tudom már! A ti halhatatlanotok hamisítvány, selejtes halhatatlan.
Szeretnék vele egy sötét sikátorban találkozni, szeretném neki elmagyarázni a halhatatlan etikát!

Ha már a keresztyént nem ismeri!

 

Szerző: Duncan McLeod  2012.12.09. 21:16 Szólj hozzá! · 1 trackback

Neked könnyű lehet,
De azért nekem se rossz
Arra gondolok
Amire akarok!

Annak idején, mikor még gumipuskával és saját kezemmel készített madzagos íjjal űztem férfiasan álmaimat, nem gondoltam arra, hogy valamikor így kell felébrednem.  Gondoskodó kezek és nem tisztelhető férfiak hada biztosította, hogy elvegyék még az álmaimat is.

Volt ám markomra tekert 50- es damilon fogott fél kilós kárászom, volt verebem terítéken, így nem csoda, ahogy lehetett ott lábatlankodtam, mint hajtó gyerek a NAGYOK között.
Mert tudjátok, abban a telelökött mocskos kommunista világban a csóró is vadászhatott és ráadásul olyan szabályok voltak érvényben, hogy évekig kellett kísérni a vadászokat, mint hajtó. Míg ezt nem abszolváltad, addig kuss volt a fegyvertől, bármennyi pénzed is volt. (kéretik a mindig meglévő kivételek hozzám vágásától tartózkodni! Magyarok vagymuk, vagy mi!)  

Mikor megtörtént a gengszterváltás, akkor sok paraszt puskásnak csak az álmai maradtak. Meg a szakirodalom, ami jó magyar szokás szerint mind a horgászoknál, mind a vadászoknál kettészakíttatott!
A horgászoknál a Magyar Horgászon túl kiadták a Sporthorgászt, a vadászat szerelmesei a nagy hagyományokkal rendelkező NIMRÓD vadászújságon túl a Vadászlap új hangjában is gyönyörködhettek. Azóta persze, mint a vaddisznó, úgy szaporodtak a horgász- vadász magazinok, de a két- két legnagyobb maradt a fentebb felsorolt 4 magazin.

Két éve előfizetője vagyok annak a horgász újságnak, amelynél már kétszer is hátrányba szorultam azért, mert megbízható előfizetőként kihagytak a becsomagolt példányomból katalógusokat, míg a standos példányokban benne volt. Először még szóvá tettem, de válaszra sem méltattak.
E mellett kezdtek szaporodni –talán - a Káder János képek is a lapban.
Nem becsültek annyira, hogy egy e–mailre lökjenek pár sort, és még itt is látom azokat a politikusokat a lapban, akikből szabadidőmben legalább egyet sem akarok látni!
Bizony, felmerült bennem, hogy lemondom az előfizetést.

A Vadászlapot rendszeresen megvásároltam. Úgy, hogy a NIMRÓD-ról már 2-3 éve lemondtam. Ott abból lett elegem, hogy a lap egyik számában több oldalon volt reklám, mint ahány oldalon hasznos tartalom.
A Vadászlapnál mintegy két éve kezdtem egyre többször rosszul érezni magam.

Zsolti miatt. Írnám. De ez így nem igaz. Sok olyan szabály volt a fegyvertartók és forgatók életének megkeserítésére, ami fölösleges és hiábavaló kötelezettségekkel nehezített a minden napjainkat. A beszedhető illetékek sem voltak mindig összhangban az elvárásainkkal.
Jött a Fidesz kormány az ő fővadászával és a helyüket mindenkor megtalálók rátaláltak Semjén Zsolt miniszterelnök helyettesre. Felkenték, megválasztották és ő lett a vadászat hangadóinak fennen ragyogó csillaga. Történtek változtatások az eszement szabályok egy rézét meg is változtatták, de ezzel együtt a vadásztársadalom új ellenségeket szerzett, akikben eddig sem volt szegény.

A Vadászlapban a Mi Megmentő Fővadászunk szinte mindig benne volt két- három fotó erejéig, plusz meg is illett szólaltatni.

Standon vettem a lapot és hónapról hónapra kapta a haladékot. Na, még a jövő havit megveszem. Ha nem változtatnak, akkor vége, lemondok rólatok.
Nem változtattak. Most már valahogy egyre többször keveredik az írások közé olyan hang és retorika, amelyet a saját életembe belopózva nem fogok elfogadni!
Történelemhamisítás- mint kifejezés, templom és hitélet kiemelt szerepeltetése, feudalizmust óhajtó hangok erősödése. (Vitatkoznál velem, kedves Főszerkesztő? Ne tedd! Nem tetszik az a lap, amivé tetted a VADÁSZLAP-unkat és kész)

Mindig van egy hajszál, amit megtalálva azt kell mondania az embernek: ELÉG!

Kedves Cseke úr! (Én még Csekőnek ismertelek meg) Te ebben a hónapban elhelyezted a szerkesztőségi vezércikkben azt a bizonyost!

Tekintettel Semjén Zsoltra és az ő üldöztetésére, itt lett elegem belőled, abból, amit tettéll! És mivel a főszerkesztő maga a lap, így a lapodból is!
(Semjén doga itt, itt, itt és itt!)

„Ismerjük el, pislákoló fénnyel nehéz a sötétben rátalálni a járható útra, a biztos haladáshoz reflektorok kellenek. Most, mintha lenne világítótornyunk, melynek a fel- felvillanó fényében sokan lubickolnak.”

 

Vezessen benneteket tovább az úton a világítótornyotok és annak fel-felvillanó fénye! Vagy a Vezérlő Csillagotok! Ha nincs kisajátítva a kifejezés másnak!

Szerző: Kijelölt Felelős  2012.12.08. 10:42 6 komment · 2 trackback

Címkék: Semjén Zsolt Cseke (Csekő) Sándor Magyar Vadászlap NIMRÓD Magyar Horgász Sport Horgász

A köztársasági elnöki poszt igazi színészt igényel. Vagy/és talpig (és azon felül is) embert. Mint a színészek között, úgy az eddigi elnökeink között is találunk népszerű, kevésbé népszerű és a többség számára teljesen elutasított embereket.

Már jelöléskor pozicionálhat egy személyt, ha pártpolitikus volt addigi életében.
Napjaink köztársasági elnöke is ezzel a teherrel indult és már látszik, hogy a téglákkal megpakolt hátizsákját odaszögelték a hátához, azt levenni nem tudja.

Mesterházy Attila MSZP-elnök a választási eljárási törvénnyel kapcsolatban találkozót kezdeményezett az államfővel. Aki udvariasan elhárította a kérést. Megismétlem.

A „nemzett egységét megtestesítő” köztársasági elnök nem hajlandó személyesen találkozni a legnagyobb ellenzéki párt elnökével.

Kérte, a Mesterházy úr küldje el pártja témával kapcsolatos meglátásait.
Mit is várt ezután egy még gondolkodni próbáló laikus? Tök mindegy, mert a pártelnök válaszát nehéz lett volna kitalálni. Vagy csak az eddig vakok nem sejtették, hogy a karizmatikus Mesterházy milyen ütős válaszon töri a fejét?

"Mesterházy Attila erre reagálva azt írta az MTI-nek küldött közleményében: sajnálattal veszi tudomásul, hogy Áder János nem ad lehetőséget az általa kért találkozóra. "Személyesen fogok gondoskodni arról, hogy az MSZP álláspontját és aggályait eljuttassam az államfőhöz" – közölte."

Ezzel szemben mit csinál a kiplakátolt Gyurcsány?

Nem akar látszatdemokráciát játszani. Jön, megy, szervez, fellép és sajtózik, de ütősen.
Volt megye, ahol kétszer járt az elmúlt hónapban. Meghirdetik, megjelenik, beülnek és ő csinálja azt, amihez legjobban ért, AGITÁL!

Képzeljétek el, amikor olyanokkal akar valaki választást nyerni és elzavarni a narancsbolsi csürhét, akik csak az eléjük lökött, a jelenleg regnáló hatalom érdekeit szolgáló „hírekhez” juthatnak hozzá! Ö tudja, hogy így nem fog menni!

Igaz, ő behozhatatlan előnyben van, hisz ifjú kommunista koruk óta ismeri a jelenlegi miniszterelnököt. Ő tudja milyen és fellép a martalóc stílus ellen. Ő nem poénnak veszi, hisz ismeri a titkos Orbáni imát, amit elalvás előtt mormoghat a nagy Ő, miszerint „a patológus keressen ellenségeimen fogást!” Tisztában van vele és ki is mondja, hogy „VAGY MOST, VAGY SOHA”. Ha most nem váltjátok le a FIDESZ márkanéven futó vezért akkor ennek az istennek az idejében erről le is mondhattok!

Lehetne ezt még hosszú oldalakon ragozni, de Gyurcsány Ferenc kimondja, hogy udvarias SAJNÁLOMMAL nem lehet választást nyerni! Olyan ellenféllel szemben, akinek 2002 óta lételeme az a stíl, amiből egyre többeknek van elege.

Igaz, a buldózer ha megindul, akkor az rombol, de rendesen. Ha önjáróvá válik, mint a plakátkampány, ami természetesen civil kezdeményezés, akkor kiszámíthatatlan a következmény. Valószínű, hogy hungarikum és a világon egyedülálló, hogy választási kampányon kívül ellenzéki politikusokat becsmérlő plakátokat tegyenek ki!

Az is igaz, hogy ilyen reklámkampányt sem Bajnai, sem Gyurcsány nem tudott volna megszervezni. Akik eddig érintőlegesen vagy sehogy sem hallottak a tervezett választási összefogásról, azok a legeldugottabb falvakban is értesülhettek róla, van némi remény, ha kormányváltó dühüket ki akarják élni! Van alternatíva, akitől fél a kormány és annak feje.
Legeldugottabb falvak. Igen. Képzeljék el, a megyei napilapok egész oldalas hirdetésben tették közé a „civil” felhívást. (A képen lemaradt, hol tudhatsz meg többet a témában: bekemenet.hu)

De miért is hozom elétek ezt a békemenetes hirdetést? Mert a zagyamban rögtön párhuzam jött létre egy másik hirdetéssel kapcsolatban. Tudjátok: a Népszavában hirdetett a Közgép.

Lett is belőle nagy felzúdulás. Na hol? Az MSZP berkein belül.

Nyugodtan érvelhettek azzal, hogy a megyei lapokban megjelent birkamenetes hirdetményt nem lehet összemosni a Népszavás hirdetéssel!

Csak ne feledjék, a választó agya nem úgy működik, mint ahogy az öltönyös, megfizetett párt funkciké.

A választó is meg szeretne élni!

Ha nem gond, akkor állandó háborúzás nélkül. Nem szeretne fázni, éhezni, félni a jövőtől. Normális életet szeretne élni. Nem akar rettegni, mikor kerül az utcára a teljes reménytelenségbe, nem akarja elveszíteni kicsiny vagyonkáját, amit egy élet munkájával kapart össze, nem akarja bankok kezén látni egyetlen komolyabb vagyontárgyát, a házát.

Éppen ezért kérdi tőletek, LEGNAGYOBB ELLENZÉKI PÁRT, hogyan tovább? Képviselitek a csórókat, vagy csak harsogjátok.

Dolgoztok, vagy csak az újabb 4 év bebiztosítása a célotok?

Odacsaptok, vagy csak udvariasan elbeszéltek az érdekeink mellett?

Egyáltalán felfogtátok, hogy így egy dzsungelharcossal szemben maximum humorfesztivált, de választást nem nyerhettek, ahogy remélitek?

Szóval vissza a megyei lapok hirdetéseihez!

Kelet hirdetés.jpg


A megyei napilapokban hirdetésként megjelent mocsok ellen miért nem zúg a szátokból a felháborodás? Nem rólatok van szó? Értem.

De ti értitek miért nem ti vagytok a célpont?

Mert ti nem vagytok ellenfél a FIDESZ számára.
Először Gyurcsányt és Bajnait akarják ledarálni. Veletek elbánni, kisebb stáb is elég. Főleg így, hogy fel sem ismeritek, nektek is fel kell emelni a szavatokat ez ellen! És nem egy sajnálommal.

Úgy tűnik, azt hiszitek, bekajálja a választó, hogy együttműködés pártiak vagytok. Mert Sajnálom Attila azt nyilatkozta. Közben meg kisebb pártvezetők szájából mást is hallani. Elegánsan ki akartok maradni a balhéból, háttérbe húzódtok, ott, ahol csak az üvöltést hallják meg.

Elfelejtitek, hogy a DK-s Gyurcsányisták verik a Fideszt! Két helyen időközi választáson értek el sikert, míg ti a sikertelen arcaitokat tukmáljátok a választóra. Tiszavasváriban bebuktátok a balhét, mégis a „Juhász Feri” még mindig nyerő nálatok. 2014-ben is vele fogtok taknyolni. Vagy sorolhatnám „Tukacs Pista”-t, Veres Jánost. Hány új arcot építettetek fel? Nem országos politikust! Helyi embert, akire felnéznek, akinek hisznek a helyiek?

Elkéstetek! De nem is akarjátok érteni!

Hiába hazug a mondás, de hadd idézzem ide:

„Soha ne adj tanácsot! Az okos embernek nincs rá szüksége, a buta meg úgysem fogadja meg!”

Itt a napi tanácsom a cuculista politika formálóinak!

„A szociálliberális koalíció politikusai egyszerűen megbuktak a vizsgán. Nem ismerték a közeget, az embereket a saját választókerületükben. Nem vették észre, hogy ez a nép még nem elég tudatos, hangulatok, legendák irányítják. Felülnek a legotrombább uszításnak. A saját érdekeiket sem képesek felismerni. A szocialista képviselők nagyon kevés terepmunkát végeztek. A koalíció magára hagyta a választóit, helyükre benyomult a jobboldali demagógia. A népbutítás, az uszítás. A rasszizmus. Minden, ami aljas volt a két világháború között.

Ma is ez a problémák gyökere.

  A szocialista politikusok jelentős része még ma sincs tisztában, hogy a képviselői mandátum nem csak magas jövedelemmel, tekintéllyel, kötelezettségekkel is jár. Fogalmuk sincs, mit kell csinálni egy képviselőnek a választókerületében. Péntek este. Szombaton és vasárnap. Tájékoztatni, tanítani, felemelni az embereket. Kis közösségekben foglalkozni velük. Egy- egy témát megvitatni.” Csernok Attila: A valóság erejével

Szerző: Kijelölt Felelős  2012.11.26. 12:36 Szólj hozzá!

Címkék: MSZP Gyurcsány DK Mesterházy Népszava Andressew Iván Tukacs István Juhász Ferenc Veres János

Egyedem, begyedem, tengertánc,
Cicamica, mit kívánsz?
Nem kívánok egyebet,
Fogjuk meg az egeret.

Egy cica, két cica, száz cica, haj.
Azt hiszi, hogy megfogja az egeret.

Tudom, tudom! Az újságírói túlzások fenyegethetik a blog szerzőjének hitelességét. Ha az újságíró nem jól ad számot a történtekről és mi arra rárabolunk, akkor csak egy forrást felhasználva könnyen  beéghetünk.
Most következő duettünket olvasva képtelen voltam további források után kutatni. Lenyűgözve olvastam és rájöttem, hogy ilyen jót soha a büdös életben nem fogok tudni írni!

Sőt! Hofi röhögve forog a sírjában. Ez azért neki sem menne, csak úgy csípőből! Bizony, amit olvashattunk, egyszerre veti fel a magyar pszichiátriai társadalom kollektív felelősségét, a drogzsaruk totális csődjét és rengeteg, rengeteg kérdést

A tündérmese újabb állomásáról az index.hu számolt be.

Lázár elvtárs fórumra hívta a szerény mértékű adósságot felhalmozott Hódmezővásárhelyre a nemzetgazdasági miniszter urat, Matolcsy Györgyöt.

És ő elfogadta. Anélkül, hogy a mellékhatásokról megkérdezte volna dillerét!

Sikere az nagyon nagy volt. A résztvevők tényleg tátott szájjal bámulták. Egy embert kivéve, aki a meghívója volt. Mert a mellékelt fényképek tanúsága szerint ő kdurva jól szórakozott!  (Lázáron minden képen érezhető a mélységes gyász, amit a balesete után is láthattunk rajta)
Nem tudom, hogy a narancsdroid turul humanoidoknál ez a szint a felvételi követelmény-e, de ha igen, akkor joggal merül fel a kérdés, milyen állapotban lehet a főnöke?

Kérem, nézzék meg a videót! Érdemes. 

forrás: index.hu

Ennek láttán Hofi is üvöltve kérné a muszájkabátot!

Papírunk is van róla, kezdi miniszter úr. Kész. Itt már padló! Akinek papírja van róla, az már érdekes asszociációkra ad okot!
Kérem, itt már kezdjék el figyelni Lázár úr reakcióit! Mindent elárul.

Nem megyünk végig a mondanivalóján, ne lőjük le minden poénját előre!
Csak megemlítem szakértői beszámolóját a lopás és rablás trükkjeiről (LOL), vagy a macska- egér harcról, amiben mi leszünk a macskák, a kiskölkök seggén leledző piros pöttyöket pedig tényleg hagyjuk meg közegészségügyi kérdésnek.
Zseniális meglátásai között elárulta, hogy “Nem marad felfordítatlan kő az országban, és ha összeérnek az újítások, akkor szabadulnak majd fel az energiák az országban”, valamint “Kistigrisek leszünk újra, aranyosak, játékosak, de látszik a fogunk”.

Zárásként 3 dolgot hadd áruljak el neked, olvasóm.

 1. Ezzel a nyilatkozattal Matolcsy úr tökéletesen bebizonyította, hogy alkalmas lesz a Nemzeti Bank elnöki posztjára.
 2. Lázár úr a fotók tanúsága és megszólalása alapján totálisan tisztában van Matolcsy úr egészségügyi helyzetével. Egyben bizonyítékkal szolgált arról, hogy tudatosan, minden lelkiismeret-furdalás nélkül néz minket igavonó barmoknak kormányunk. (Tudod, mint a cirkuszi előadások számai között bedobják a bohócot, szórakoztasd a nagyérdeműt, míg átszerelünk, old egy kicsit a nézők feszültségét!)
 3. Macska- egér harc. Tudod, mi jutott eszembe? Igen. Már megint Hofi Géza. Ez az ember zseniálisan alkotott, ahogy a kritikusok mondanák, időtálló a humora.
  Nézd meg a Matolcsy videót,
  majd nézd meg a hofi-Koós rajzfilmet úgy, hogy figyelsz a szövegre.

  Ha mindezt megtetted, röhögsz Viktor 90 milliárdos bejelentésén is!

  Lehet, kínodban, de hadd lám uram: mire megyünk ketten!

 És engem akkor oly érzés fogott el...
A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
"No hát, no!" így kiált; "én uram isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten!"

 

 

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2012.11.16. 22:49 4 komment

Címkék: macskaduett Matolcsy Lázár Hódmezővásárhely Hofi

Figyelmetlen voltam, mikor elolvastam egy tudósítást. Hiányoltam, hogy a cikkben szereplő megszólaló nem hazugozta le ellenfeleit. Ismételten átolvasva megnyugodtam. De! Mégis sikerült ragaszkodni a dicső elődök nemes hagyományaihoz.

Beszélt gyűlöletről, lejáratásról, természetesen a másik oldal képviselőit vádolva ezzel. Majd jött a kedvencem:

Böröcz László, a Fidelitas koordinációs alelnöke az "Elég volt" című  Societas-kiadványt felmutatva azt mondta: az MSZP ifjúsági szervezete által készített és terjesztett "lejárató és gyűlölködő" újság ékes bizonyítéka annak, hogy a Societas az "új Gyurcsány-Bajnai-szövetség hazugsággyárának egyik támkövévé vált".

Kedves László! Ha meg nem bántom azt az érzékeny lelkedet! Hol jártál báránykám, mikor a Magyar Vizsla című felebaráti szeretettel átitatott lap jelent meg?    

Vagy fogsz-e tiltakozni, mikor a te pénzedből is elkezdik a 2014-es kampányt, már ma?

Lenyűgözött kérdésed akkor is, mikor a finanszírozást firtattad!

Igaz, milyen meglepő, hogy a Közgép erre nem adott, mégis van forrás?

IMF lejárató kampány állami pénzből! Kétszáz millió forint, azaz 200.000.000 forint. Hol a holdkóros nulla kilométerkőnél kérted számon a hazugságokat?

Lehet, elkerüli a figyelmeteket, de ha néha olvasnál blogokat, akkor tudnád, tele van a töke a fél országnak veletek és nagy testvéreitekkel!
Így ha megkerestek volna, szívesen lettem volna ennek a lapszámnak a finanszírozói körében én is! Kérdezd meg esetleg a nagyokat, hogy mit akarnak az államellenes bűnök örvén letiltani az interneten, lehet, akkor azt is tudnád, hogy az a bizonyos netes társadalom nem csinált halvány barna csíkot a nadrágjára tőletek!

Nézzük az „ELÉG VOLT!” kiadványt!

Emeljek ki neked drága cimborám néhány cikket, vagy el tudod olvasni magad is! Mert ha igen, akkor kezdheted elénk tárni a hazugságokat cáfoló bizonyítékaidat!

Mit szólsz pl ehhez:

 • Jó erkölcsbe ütköző jövedelmek: ezek azok a pénzek, amik csípték azokat az érzékeny szemeket, amíg nem az ő zsebecskéjükbe vándoroltak hasonlóan pofátlan összegek:
  Kövér László úr: 2.481.330 forint, Budai Gyula: 2.237.865 forint, de ez természetesen hazugság az újságban.
 • Vagy amikor Szájtátó kiállt a pulpitusra, és ártatlan szemekkel belenézve a kamerákba közölte: 300 forintos benzin ár mellett a kormánynak csökkentenie kell a benzin adóját. Most veri (a szátokat verné már) a 450 forintot a benzin ára, de valahogy elmaradtak a kormányt felszólító petke nyilatkozatok!
 • Órákig lehetne sorolni, de szerintem hasznosabb, ha segítünk nektek, kicsi huszár a nullánál. Akit érdekel, az az egész lapot elolvashatja! ITT!

Egyben engedd meg, fogadatlan prókátorként a Szocietas nevében megköszönjem a publicitást, amit kéretlenül, de annál lelkesebben elvégeztél!
Jutalomfalatként küldök neked egy videót, csak hogy tanulj, így ne járjatok! Mert azt nagyon zokon vennétek!

frissítés: http://os.mti.hu/hirek/79466/a_societas-baloldali_ifjusagi_mozgalom_kozlemenye

Szerző: Kijelölt Felelős  2012.11.14. 22:24 Szólj hozzá!

Címkék: societas IMF Kövér László Fidelitas Gyurcsány Bajnai Budai Gyula "Elég volt" Böröcz Irigy Hónaljmirigy

Kedves Rózsa!

 
Kis visszatekintés.
A közoktatás pénzbe kerül. Most és mindörökké. Ámen.
 
Annak idején a mostani „koalíció” erősebb tagjának vezérének szájából hangzott el: csuhások, térdre, imához.
Ki hitte volna, hogy ez úgy módosul, hogy mindenki térdre, imához, vagy dögöljetek meg, ha nektek ez nem tetszik.
 
Évek óta divat megszabadulni az önkormányzatoknak az általuk fenntartott közoktatási intézményektől. Ennek a trendnek volt köszönhető a „szent emberként anyakönyvezett” Iványi úr által vezetett, ma már nem egyházként nyilvántartott Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) beregi ámokfutása.
Mióta csak a Fidesz, azóta ez a tendencia felerősödött. A református egyház vehetett át úgy iskolát, hogy leszarta a fokozatosság elvét, aki bennragadt az intézményben, az onnantól minden ünnepet templonyban ünnepelhet. A pedagógusnak kötelező templomba járni, a diáknak kötelező kussban maradni, hiába nem ez volt élete álma.
 
A kormányzó erő megkönnyítette az önkormányzati iskolák egyházi kézbe adását, egy könnyed húzással. A mocskos kommenyisták legalább látszat gátat próbáltak az egyházi kótyavetyének szabni, 5 évig az átadó önkori fizette az egyházi kiegészítő normatívát. (Már ahol. Mert valahogy az előbb említett MET-nek ezt is sikerült elkerülnie.)
Fideszes uraink ezt megszüntették, és az új egyházi törvényben saját kényük- kedvük szerint megszabták, ki az egyház.
Így került be az egyházak körébe az állítólag 4. legnagyobb létszámú gyülekezet, a HIT Gyülekezet.
 
Szóval van/volt jó egyház és rossz egyház, ami ma már nem egyház.
 
És tudjuk, ha egy fegyver előkerül a színpadon, akkor az el is sül.
 
A hajdúsámsoni képviselő-testület megszavazta a helyi általános iskola átadását a Hit Gyülekezetének.
Hoppá. A helyi Fideszesek és a jobbikosok karöltve tiltakoznak az átadás ellen.
Lehetne oldalakon keresztül ragozni érveiket, de csak kettőt emelek ki önkényesen:
 • László Vilmos fideszes önkormányzati képviselő … közölte: mivel Hajdúsámsonnak csak egyetlen iskolája van, azt semelyik egyháznak sem szabad odaadni. (Kedves László úr! Törvényes a tervezett eljárás? Úgy tűnik: Igen. –akkor valahogy a fideszes többség sem tiltakozott egy szatmári kisvárosban, mikor a város egyetlen bölcsődéjét átadták a református egyháznak. Miért is nem?)
 • „A polgármester az ülésen felolvasta a Hajdú-Bihar megyei kormányhivatalnak az üggyel kapcsolatos levelét. Ennek ugyanis az volt a lényege, hogy a képviselők vegyék figyelembe: döntésük aránytalanul nagy terhet ró azokra a szülőkre, akik a gyereküket világnézetileg semleges iskolába akarják járatni.”
 
Kedves és kedvetlen kormányhivatalnokok!
A polgármester ha megoldja a világnézetileg semleges iskola indítását a holnapi határidőig, akkor mi lesz a kifogásotok? Lesz kifogás?
 
Visszatérve a Mi Rózsánkra és Nemzeti Köznevelési Törvényére.
 
Így jártatok!

 

 

Bizony, sz@r ügy, ha olyan iskolába kell járatni gyermekedet, melynek szellemiségével nem értesz egyet! Hány ezer- tízezer gyermek sorsát intéztétek el ugyanezzel a módszerrel?

 

Frissítés:

Kedves Szülők!
Sok mindenben egyetértünk.
Látszólag cinikus véleményem nem cinikus. Elkeseredett!

Szerző: Kijelölt Felelős  2012.05.30. 22:54 Szólj hozzá!

Címkék: met iványi hajdúsámson hit gyülekezet hoffmann iskolaátadás

 A Nemzeti Együtt(nem)működés kormányának eddigi lépéseit szemlélve a címben feltett kérdés hamis. A gőg és a hatalmi arrogancia akár naponta többször is átsüt megszólalásukon.  

Tegnapi sajtótájékoztatójukon a pedagógus szakszervezetek tömörülésének képviselői bejelentették, hogy demonstrációt szerveznek pedagógusnap alkalmából. „Galló Istvánné, a PSZ elnöke azt mondta: társadalmi összefogást hirdetnek a magyar közoktatásért.”
 
Itt lenne az ideje.
Annak idején egy idealista D akárhányas kormánya a pedagógusoknak 50 %-os béremelést biztosított. Iskolai berkekben nagy volt az öröm, egy évig. Utána szépen jöttek a kérdések, ebben az évben miért marad el a béremelés? Majd a kérdéseket követte a düh, a harag.
 
Sokan állítják, ha négy éven keresztül évi 12.5 %-os emelést kapnak, akkor mindenki jobban járt volna. Az állam pénztárcája jobban bírta volna, a szocialisták megítélése jobb lett volna, pedagógus berkekben, a tanerő pedig békésen bólogatott volna minden év februárjában, mikor a fizetési kimutatását nézegette! Na! Ez az a vonat, ami már elment, az egész marad fölösleges okoskodásnak.
 
Tapasztalataim szerint a pedagógusok jelentős részben hozzájárultak, hogy a kétharmad létrejöjjön.
 
Hol tartunk most?


Teljes csőd, totális bizonytalanság. Nincs egy ember az iskolákban, aki biztos lehet benne, jövőre is számítanak munkájára. A bizonytalanság bizalmatlanságot szül. Ütik- vágják egymást, folyik a helyezkedés, teljesen mindegy, hogy állami- önkormányzati, egyházi, vagy egyéb fenntartású egy intézmény.

Ezerrel folyik a megfélemlítés, a megaláztatások sorozatát kell naponta elviselni annak is, aki a szó nemes értelmében is IGAZI PEDAGÓGUS. Annak talán jobban, mint másoknak. És a GYEREK?
 
Kit érdekel?
 
Hogy miért most léptek a szakszervezetek?
Reálisan értékelték eddig a helyzetet és látták, nem lehet a tanerőt úgy megmenteni, ha ő nem akarja.
Azon lehet vitatkozni, hogy eljött-e az idő, ki mernek- e menni az utcára a pedagógusok. Mert szerintem nem.
 
Vitatkozni sok mindenen lehet és talán érdemes is. De az vitathatatlan, hogy a közoktatás irányítói a bejelentésre megroggyantak.
 
Gloviczky Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár az M1-ben sietett nyilatkozni a pedagógus életpálya modellről és a többi kevésbé átlátható elképzelésükről.
 
Mindenki által tisztelt főnöke egyenes utat választott a szemen köpések beindításához, folytatta heroikus munkáját. Lehazugozta a szakszervezetek képviselőit, miszerint ferdítésekkel van tele nyilatkozatuk. Volt már ilyen a jeles kereszténydemokrata politikus életében, gyakorlata van benne.
 
Nyilatkozatának fénypontja volt a jókívánság, ami megfogalmazott:
sok sikert kíván az érdek-képviseleti szervezeteknek.
 
Variációk röviden ennek megértéséhez:
 1. Hoffmann megirigyelte a faszobrot, magának is akar egyet. A CINIKUS HATALMI GŐG szobrát.
 2. Buta lenne vagy fél? Nem fogta fel, hogy a szakszervezetek első igazi sikere az ő röppályára állítása lenne?
 3. NER ELLENÁLLÓ lett. Elege lehet az egészből, és ezzel üzent a közoktatás szereplőinek: veletek vagyok, kitartás!
.
 
Szerző: Kijelölt Felelős  2012.05.16. 10:40 Szólj hozzá!

Címkék: demonstráció pdsz psz hoffmann róza gloviczky zoltán galló istvánné pedagógus tüntetés

 

 Jobb helyeken a házastársi erőszakot büntetik. Az utcait szintén, de hogy témánál maradjunk, eddig a focipályán is büntették az erőszakot.
 
A 2010-es parlamenti választásokon jött ez a mindent maga alá gyűrő csürhe, és mindent, amit eddig általánosan elfogadott társadalmi normának hívtak az okosok, elutasított. Pontosítok: minden olyan eddigi normát, ami nem az ő érdekeiket szolgálta, elutasított.
 
Az eddigi parlamentben lebzselők is sokat tettek azért, hogy az utca embere köpjön egyet nevük hallatán, de a mostaniak mintha élveznék is a feléjük áradó gyűlöletet.
 
Az egyik párt tiszaeszlározik szabadon a parlamentben, addig a másik párt – által pozíciójába ültetett – ügyészei ebben  nem látnak a törvény által üldözendőt. (ez utóbbi párt az, amelyik 2014-ben az előzővel karöltve fogja folytatni üzelmeit, ha tovább alusztok kedveskéim) Az ügyészség véleményére sem vártak a drágák, gyorsan elrohantak Solymosi Eszter sírját megkoszorúzni, amit bátran hirdettek is oldalaikon.
 
Nem rokonszenveztem eddig az Anonymoussal. Ezután sem leszek feltétlen hívük és támogatójuk, de neked is kedves olvasó és nekem is el kell egyszer döntenünk, hogy a polgárháborút remélők ellen csendesen a fejedet csóválod és megvárod, míg ölnek téged is a családoddal együtt, vagy teszel ellenük!

Ha hazám népének ez kell, ezt kapja.
 
Hosszú hallgatásomnak sem volt más az oka, csak annyi, hogy írás helyett köptem egyet és arra gondoltam, öljétek csak egymást, így talán hamarabb vége lesz.
 
Szintén vulgárisak a megnyilatkozásaim akkor, mikor a most még legnagyobb ellenzéki párt megnyilvánulásairól hallok, olvasok. Ezen nem is csodálkozhattok nagyon, mert Veres, Szekeres, Baja és hasonló vitézek valahogy nem azt juttatják eszembe, hogy ezek lesznek a megmentőink.
 
Most mégis az MSZP a másik ok, amiért klaviatúrát ragadtam. (dehogyis ők!)
Vagy inkább az a szint, ahová a Magyar (Köztársaság) parlamentjének elnöke süllyedt visszavonhatatlanul.
Miközben a „nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terrorista” hadról pofázott elhagyta más is azt a bearanyozásra váró bölcs száját.
 

 
Hozzátette: "az lenne jó, ha egyáltalán nem lennének a parlamentben, ezt elmondtam már. (...) Morális értelemben egy botrány, hogy ők ott vannak".

Olcsó poén lenne a 10 éve elhunyt Hofi Géza szavaival zárnom a bejegyzést. Mikor O. V. jelenlegi nemzetvezető sok évvel ezelőtt kijelentette, hogy a parlament működik ellenzék nélkül is, csendesen megjegyezte: igen, de ezt már megmondta Rákosi elvtárs is!
 
Inkább olvassátok el, amit találtok erről a Kövér böffentésről interjúról és legyetek tisztában azzal, hogy mi vár rátok! Mi vár ránk!
  
Frissítés:
Azoknak, akik kétségbevonják a jelenlegi köztársasági elnök elmeállapotát, lehet, messze nincs igazuk.
Ez tudja, mit beszél, hisz eddig is e szerint élték mindennapjaikat.
Csak most már biztosak benne, hogy büntetlenül beszélhetnek is róla!

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2012.04.21. 08:03 1 komment

Címkék: parlament kövér lászló tuskó alpári

 

 Mikor fiatal titán káderünk „kizavarta” az oroszokat, akkor kizavarta velük együtt a magyar mezőgazdasági termékek szinte korlátlan felvevő piacát is!
Nem tanult belőle, de nem is szorult rá, hiszen a mezőgazdaságból élők is mindig igyekeztek az állam emlőin csüngeni, így mondhatott bármit, csak ígérnie kellett mellette a szép jövőt és megbocsátottak neki mindent.
 
Most is mi történt?
Kurucinfót olvas! Olvasson helyette mást! Akkor talán nem lesz szégyen magyarnak lenni Európában.
Mivel annyira szereti a háborús retorikát, merem ajánlani neki SZUN-CE gondolatait  a A HADVISELÉS TÖRVÉNYEI-ről!
 
Ezért győzelmet aratni az a hadsereg fog, amelyik először győz és csak azután keresi a harcot; vereség pedig arra a hadseregre vár, amelyik először harcol és csak azután keresi a győzelmet.
 
Fenékig szalad a szemöldök, ha ezek kimondják, hogy valamit is meg akarnak védeni! Tudjuk, ez valami szabadrablás asszociációt okoz a hallgatóság soraiban. Úgy tűnik, a szemetet végre összefújta a keleti szél!
 
Aha!
Akkor javaslom, vonjunk állami tulajdonba minden földet, elsőként is a nemzeti kincsnek számító Tokaj hegyalját! Utána természetesen jöhet a többi is, de íziben! Ha ez megvolt, kezdem elhinni, hogy nem új célpontot talált gőzös elménckedései közepette.
 
Szóval ha harc, akkor legyen harc! Igaz, kell hozzá némi vakhit, hogy ennyi elkúrt háború után még mindig véres kardot hordozzon körbe, de ha a környezete nem mer neki szólni, akkor mi is akadályozná meg abban, hogy megint hülyét csináljon magából, belőlünk!?
Azért nem kellene elfeledkeznie róla, hogy kicsit régebben volt már honunkban "parasztháború", de ott a vezér szomorú véget ért! (tudod, izzó trón, húsát megetették a követőivel, stb...)
A magyar földért folytatott új szent háború meghirdetője azzal lepne meg igazán, ha kiderülne, hogy életében már kapált meg legalább egy sor kukoricát. Egy ártatlan szőlőtőkét legalább!
 
ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe; ha azonban nem ismerjük az ellenséget, csak magunkat ismerjük, akkor egyszer győzünk, másszor vereséget szenvedünk; és ha sem az ellenséget, sem magunkat nem ismerjük, akkor minden egyes csatában feltétlenül végveszély fenyeget bennünket.
 
Ha legyőzte végre a sajtzabáló rókát, akkor kérlek benneteket, fogjunk össze! Fogjunk össze és a saját jól felfogott érdekünkben továbbra se engedjük országhatáron kívül! Ne engedjük ki, ne tudjon többet ártani nekünk és magának!
Úgy tűnik, hogy ebből valamit már ő is megsejtett, de attól, hogy nem mer Davosban megjelenni, ez még nem jelenti azt, hogy máshol nem égeti orcánkra a bőrt ismételten!
 
Térjünk vissza a kiindulópontunkhoz!
A mezőgazdaság megint szép lesz,
Méltó régi nagy hiréhez;
 
Megvédi a magyar földet.
 
Igaza van, a magyar földet tényleg meg kell védeni!
Jól mondja! Tőle és a parlamentben ülő semmirekellő selejttől! (Kiflicsücsök Gabikától, Szijjártótól és nagyra nem becsült társaitól különösen. Izgalmasnak nem mondható kérdés, ki is lesz a ivóvíz és földvédelmi megbízott?)

 

Nem tudom, mennyi munkahelyet ad az átkozott „nagyáruház”?
Mindegy is! Pusztuljanak!
„Ma a falusiak nagyáruházakban vesznek olyan termékeket, amelyeket a kertjükben is termelhetnének. Jól mutatja, hogy mekkora a baj, ha már a falusi ember sem eszik egészséges ételeket”
Pusztuljanak, mert 1990-től napjainkig mi, a magyar nemzet úgy átalakítottuk a magyar mezőgazdaságot, hogy már a konyhakertben sem éri meg zöldséget termelni.
 
Van persze ennek a beteg embernek a kijelentéseiben más gond is, mert ha ő tudja, hogy a nagyáruházak nem egészséges ételekkel látják el a termelni oly nagyon akaró falusiakat, akkor bűnpártolást követ el, ha erről nem tájékoztatja a hatóságokat!
 
„Ott a föld szeretete a magyar ember génjeiben” – mondta a kormányfő, aki szerint sokáig tudatosan sorvasztották a vidéki életet. Az a cél, hogy a falusi élet épp olyan vonzó legyen, mint a nagyvárosi. A vidéki ősi hagyományok a nemzet erős kötelékei.
 
Kispajtás!
 
Segíts már nekem megérteni, miről hablatyolsz!
A falusi nem egyenlő a hülyével!
A falusinak is van víz, gáz, és olyan kurva sok féle számlája, hogy felsorolni sem tudom.
Hajára kenheti a génjeit, de attól még éhen fog dögleni, meg fog fagyni, nem fog tudni pénz nélkül a járás központokba beutazni, ügyeit intézni, hiszen a kiskertjében megtermelt 30 kiló krumplijának ellenértékéből nyugtatóra sem fogja futni, mikor téged hallgat!
 
Képzeld el te agyment!
 
A falusi nem egyenlő a földbirtokossal.
A legtöbb falusinak semmilye sincs, nemhogy mezőgazdasági lázálma, mint neked!
 
Tudod mit?
 
Felajánlok neked Darányikám egy átlagos nagyságú birtokot! Két teljes évig művelheted, húzhatod hasznát, termelj és tartsd el családod, termelj magyar élelmiszert, élj meg ebből, de csak ebből! Tegyél a magyar asztalodra magyar élelmiszert, de csak azt!
 
Ha nem sikerül, akkor még mindig áll a címben tett felajánlásom!

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2012.01.16. 23:05 Szólj hozzá!

 

Alulírott, Kijelölt Felelős (blog gazda) felelősségem tudatában nyilatkozom, hogy nem hiszek a kormánynak. Nem hiszek és ők ezért mindent megtesznek, hogy így maradjon!
 
Nyilatkozom, hogy minden előzetes tapasztalat ellenére nem hiszem el, hogy a kormány rá merné tenni a kezét a magánemberek és cégek megtakarításaira, bankbetétjeire! Ezt alaptalan hírnek tartom, de ismételten megerősítem, hogy az előzmények ismeretében nem meglepőnek.
 
Éppen ezért követelem Orbán Viktor miniszterelnöktől, álljon ki az emberek elé és személyes felelőséget vállalva nyilatkozzon erről, nyugtassa meg a z embereket, nyugtassa meg a piacokat!
 
Követelem, hogy az egyik ellenzéki párt által kezdeményezett rendkívüli ülést e tárgyban hívják össze és a Magyar Parlament minden képviselője személyesen, név szerinti szavazáson garantálja a bankbetétek biztonságát!
 
Követelem a kormánytól, hogy viselkedjen felelős kormányként és felejtse el a rémhíreket mélyítő nyilatkozatokat!
 
„Csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján Fellegi Tamás már említette, számos pletyka terjeng a közvéleményben a bankokkal kapcsolatban, a kormány arról tárgyal a bankokkal, az MNB és a PSZÁF képviselőivel, hogy az alaptalan rémhírek terjedését hogyan gátolják meg.”
 
Tájékoztatom a parlamenti képviselőket, hogy a köz emberével folytatott beszélgetések alapján a fenti követelések nem teljesítése beláthatatlan következményekkel jár a választókerületükbe való látogatás alkalmával!
 
Frissítés:
 
Magyarország Kormányának!
 
Fenti nyilatkozatomat józan eszem birtokában tettem.
Hiszem, hogy a bankbetétek elrablását nem merik megtenni!
Utolsó figyelmeztetésként tájékoztatom önöket, hogy ha Giró-Szász András, Selmeczi Gabriella, vagy Szijjártó Péter csak egy szót is mer szólni fenti tárgyban, abban a pillanatban kiveszem bankomból szerény megtakarításomat!

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2012.01.06. 10:55 Szólj hozzá!

Nektek jogotok van tüntetni, nekünk jogunk van semmibe venni a tüntetéseteket. 10.000 vagy éppen 100.000 ember.

Nem számít, legfeljebb kifizetjük a rendőri biztosítás költségeit.
Ha véletlenül atrocitások érik a békés tüntetőket, az még jobb eset, hiszen az állam irányítói kötelesek a rendet fenntartani, így be lehet tiltani, keményebben fel lehet lépni a megvert tüntetőkkel szemben is!
 
Nem mondom, kínos hátul kiosonni, de kit érdekel, mit írtok, kit érdekel, hogy mit mondtunk évekkel ezelőtt.
 
Miénk a hatalom, miénk az ország! Pont.
 
Nézzétek meg, ti együttműködésre képtelen hőbörgők, mire mentek.
Az a Balázs is! Gördülő éhségsztrájk! Bekaphatja! Példaértékű, ahogy híveink előtt közröhejt csináltunk az akciózásából! És ezt is csont nélkül beszopták, úgyhogy csak ne ugráljatok!
Utána természetesen repült!
 
Kicsit nehezebb volt ezt az Árok(ásó) nevűt eltávolítani, hiszen ő nagyobb nevet gründolt már magának. De megoldottuk! Nem rúgtuk ki, áthelyeztük. Szopás, ha elvállalja, ha nem vállalja el!
 
Emlékezzetek, mit mondtunk választások körül!
Az iskolákban is takarítónőig lebontva mi fogjuk megmondani, ki dolgozhat!
Hol tartunk most? Államosítottuk és klerikális dumával tömjük azokat az iskolákat, akiket még nem sikerült a meghagyott egyházaknak átadni!
Ahol már egyházaink viselik a felelősséget, ott megoldott a szájzár, ők már gondolni sem mernek ellenünk semmit, hiszen ha isten velünk, akkor ki ellenünk?
 
Ez a legutóbbi néhány kis köcsög is!
Nem engedik kiírni a nevüket a híradóban! Ki a f@szt érdekel? Eltelt pár nap, a figyelem másra irányult, REPÜLTEK!
Nincs feketelista (rákerültek), éljenek meg, ahogyan tudnak!
Mit? Hogy így éhen döglenek? Nem baj az, belefér a természetes veszteségbe, meg példát is kell statuálni, nézd meg, milyen jól haladunk!

A vidék már 4-6-8 éve a miénk. Ott, aki más színekben mert indulni és kikapott, azt vártuk a nemzeti együttműködés rendszerébe.
Ha erre képtelen volt, akkor nekünk nem hiányzik. Pusztuljon az is mind, a sajátjai úgysem segítenek neki!
Mellesleg pont tegnap röhögtünk a fiukkal ezen.
Tudjátok a legnagyobbnak tartott ellenzéki párt milyen ütős tevékenységet folytat?
Szervezkedik. Tisztújításnak nevezett koncosztást tartanak az első negyedévben. Dolgoznak az ősbölények, hogy karámon belül maradjanak!
Pedig tartottunk tőle, hogy ha máskor nem is, akkor ha most bedühödtek volna, akkor a holdig rúghattak volna fel bennünket!
 
Zárva soraimat, még elmesélem, mitől RETTEGTÜNK igazán.
Nem tudtuk kiszámítani, hogy a szocialisták csak maguknak lopták el az országot, vagy közösségi célú lopást végeztek?

Apropó! Nézzétek már meg, ki vezette be a új büntetőjogi tényállást, ezt a közösségi sikkasztást! Még a végén erre hivatkozva fogják Gyurcsányt felmenteni!
 
Szóval attól féltünk, hogy az ellopott pénzből megmentik az ellenünk fellépőket, az ellenünk pofázókat, azokat, akik tényleg le tudnák nullázni nemzetmentő tevékenységünket!
Azokat, akiknek hitelük volt munkatársaik, lakókörnyezetük és sok választó parasztunk előtt!
 
Szerencsére ezek semmiből nem tanultak.
 
Akit mi eltaposunk, azt pofázással védik!
Verjétek csak értük félre a harangokat, attól még éhen döglenek!
És soha nem lesz utánpótlásuk, mert hetedíziglen megtanulják a rendünket!
 

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2012.01.05. 09:04 2 komment

 

Tőlem előrelátóbbak évekkel ezelőtt felhívták a figyelmem, már a közeljövőben az egyik legnagyobb pénz lesz az öregekkel való üzletszerű foglalkozásban.
Sorra alakulnak azok az intézmények, melyek tulajdonosai ezt időben felismerték. 
Pártunk és kormányunk mindent meg is tesz azért, hogy a hajléktalan és oktatási biznic becsődölése után szükség legyen erre a tevékenységre, gyártják szorgalmasan a rászorulókat!
 
Tudjuk, nagy öröm az orvosi rendelőben várni recept felírásra, ezért nagytiszteletű Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter megoldja, hogy az erre kényszerülők tovább építsék a nemzeti együttműködés rendszerét. Akinek eddig elég volt évente négyszer megküzdeni receptjeiért, annak ezentúl havonta kell a rendelők zsúfoltságát növelnie!
Jól is van ez így!
Legalább egyre több nyögdíjas tudja összedobni a szót, tudjátok 2/3, a szavazók. Akikre szükség van az elzavarásotokhoz!
 
Tegnap mesélte egy nyugdíjas házaspár a történteket. A férj a beszerző, gyógyszertárban volt, a havi adagot megvásárolni. (Mondjuk náluk már oka fogyott a havi felírás tilalmának elrendelése, úgysincs pénzük több havi gyógyszer beszerzésére) Döbbenten hallgatta, hogy az asszony vérnyomás csökkentő gyógyszere 5700 Ft-ra emelkedett. És ez csak egy fajta gyógyszer a sok közül. A gyógyszerész látott már döbbent arcot, elmondta rögtön, hogy létezik olyan vérnyomáscsökkentő, mely ugyanazt a hatóanyagot tartalmazva 1300 forintból beszerezhető. A gondos férj örült is ennek, de elment megkérdezni orvosukat, aki ugyan nem ismerte ezt a szert, de készségesen megnézte a számítógépes nyilvántartást, amelyben ez a gyógyszer nem is szerepelt!
 
Az a nyugdíjas, aki még fent tartotta gépjárművét, az emelkedő terhek miatt úgyis lemondani kényszerül róla, tehát ezért is kell majd a hivatásos segítségnyújtás.
 
Úgy tűnik, kellene a segítségnyújtás máshol is. Szaporodik a bűnelkövetések száma. Bármely meglepő is, nem a megélhetési bűnözők még a legveszélyesebbek. Kitaláltak erre egy kifejezést, ami a műveltebb, az eszüket használó bűnelkövetőkre lett alkalmazva. Fehérgalléros bűnözés. Na ennek a legkifinomultabb módja a politikai párt alakítása és működtetése, ami szinte korlátlan lehetőség elé állíthat embereket.
Arról majd gondoskodik az élet, hogy ahol sok embernek jut a zsákmányból, ott jelentkezzenek még többen, hiszen ez nekik jár. A példaként felhozott bűnelkövetők csak annyiban hasonlítanak a fehérgallérosokhoz, hogy ők is szépen ki voltak öltözve.
 
Az is lehet persze, hogy a felemelő összefogás érzete miatt történt, hogy többen a nemes torról emléket vittek magukkal az operából.
Tudjátok, van, aki műélvezetből, van aki azért jár oda, mert hívták és mit mondanak, ha nem jelenünk meg anyukám!
 
Az Operaház vezetője, Ókovács Szilveszter elmondása alapján a tegnapi este folyamán az épületből sajnálatos módon eltűnt néhány kristály hamutartó, egy-két réz korlátgömb és rendezetlen maradt a büfében pár tízezer forintnyi fogyasztás is. Az
 
A tényekhez hozzátartozik, hogy erről sehol sem található jelenleg hitelt érdemlő forrás. A bejegyzés a drága miniszterelnökünk Facebook profilja alatt jelent meg, ezt vette át az internetes közönség és rástartolt az Amerikai Népszava.

Igaz, megerősítés nélkül te is elhitted, kedves olvasóm?
Mert én a rossz májamnak köszönhetően első nekifutásra egy percig sem kételkedtem.
 
Az Operaházi bulit többen a demokrácia halotti toraként tartják számon. Nem látják át azt a zsenialitást, ami a mindenki által szeretve tisztelt Kerényi úr szándékai mögött lapul. Mert ez csak egy kicsiny, de látványos állomása annak a nagy ívű tevékenységnek, amivel a Kerényi úr megszolgálhatja a belé vetett bizalmat és az ezzel járó anyagiakat, a szolgálati kocsit és a sajátjai felől felé áradó elképesztő mértékű szeretetet!
 
Kerényi egy nagy mágus és nagyon örülök neki, hogy kiáll és ebben a pénztelenségben össze tudott szedni annyit, hogy ezeket a képeket meg tudta rendelni.
 
De ő kapott rá pénzt!
 
Hát azt is valahonnan ki kellett szorítani, nem???

A fenti idézet abból a videóból származik, amelyben betekintést nyerhetünk a kiállításba, a gárdisták honismereti akadályversenyéről és a 2/3 híveinek állapotáról!
Nézzék olyan mosollyal, mint ahogyan én tettem!

 

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2012.01.04. 09:36 Szólj hozzá!

Alcím: „A tüntetők beleköptek, a 2/3 meg mind megette!”.

Ekkora ünnepre még a halott köztársaság gyilkosai sem számítottak.
Skicc Pál azt mondta, hogy
"Őszintén remélem, hogy ma velünk örülnek honfitársaink, magyarok szerte a világban"
 Igaz, honfitársaid veled, de nem veled egyetértve ünnepelnek. Mert ami tegnap este történt, ha nem is ünnep az 1/3-ad és a többi pár millió számára, de valamikor még tisztelettel emlegetett megmozdulás lesz.
Sikerül lassan olyan együttműködést létrehoznotok, amiről soha álmodni sem mertetek!
A beszédnek azért voltak más gyöngyszemei, főleg a következő kettő nyerte el tetszésemet:
 • Az álamfő „szerint "mi" tiszteljük más népek kultúráját, és együttműködésre törekszünk minden néppel.”
  Javaslom kedves álamelnök úr, erről az együttműködésről kérdezd meg azokat a volt szlovák állampolgárokat, akiket egy másik eszement gondolkodású „állam” fosztott meg szlovák állampolgárságuktól!
  Esetleg tegyetek már elé nehány külföldi lapot, igen, az összeesküvő lapok közül, akik kendőzetlenül támasztják alá mondanivalóját!
 • „széleskörű konzultáció eredményeként, a nemzeti és európai hagyományokra támaszkodva született” a tákolmányotok. Nincs ezzel sok baj, mert te azt mondasz, amit akarsz, mi meg azt hiszünk, amit akarunk!
  Egy kérdés foglalkoztat e kijelentés kapcsán!
  Szili Katika és rosszul helyezkedő alkotmányozó hívei kaptak meghívást a gálára?

A demonstrációról még annyit, hogy többen aggódtunk, rá meri-e engedni „valaki” a résztvevőkre a beszervezett csürhét, akarom mondani a szélsőjobbos szervezeteket! Hogy a kommentelők véleménye (Cirbi:ha ott lesz akár egy csikos gárdás kormány védő, akkor már bizonyitott nemzerközileg képekkel az igazi háttértámogatása a qrmánynak :-)) ) mennyire számított, azt nem tudom. Inkább az volt az ésszerűbb, hogy felismerték, ha ők vannak egy kordonon belül, akkor az utcai harc kimenetele kiszámíthatatlan.
(megállok egy pillanatra: kevesen voltak a harcos igazi magyarok. Csak nem ébredezik ott is az értelmes többség?)
 
Miközben a 2/3 ünneplői felemelt fővel, munkásságukra büszkén vonultak el a gáláról, aközben a honi sajtó is folytatta fellazító munkáját.
Az éjt nappallá tévő ügyészek tevékenységükért jutalmat kaptak. Megnyugtató volt az állásfoglalás, hogy Polt úr nem minősítette még sem szolgálati titokká a pulykapénz kiosztását, így tudhatnak róla a szintén 320-720.000 forint egyszeri jutalomban részesülő ápolónők, pedagógusok, rendőrök és egyéb közszolgák is!
Igaz, valami légy került a bírák levesébe, hiszen ők állítólag 18.000 forintos kajajegyet kaptak csak.
Na, de mindegy is, hagyjuk a bírákat, mert van nekik gondjuk elég. Épp most dönthetnek, hogy beállnak-e a sorba, vagy mennek az utcára, mint az egyet nem értők közül oly sokan.
 
Talán a bizonytalan jövőnek is betudható, hogy az egyik megyei bíróság- csak nem a jövőbe látnak?- bevezette a KÖZCÉLÚ SIKKASZTÁS fogalmát!
 
Légy jogász, vagy csak egyszerű olvasni és gondolkodni akaró állampolgár, ezt olvasd el!
 

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2012.01.03. 11:09 32 komment · 1 trackback

Címkék: alkotmány baktalórántháza operaházi demonstráció

 

A Haszon magazin decemberi számának vezércikke. Kiadása megelőzte az EU brüsszeli csúcstalálkozóját.
 
Kedves Olvasónk!
 
"Úgy hírlik, hogy a magyar miniszterelnök példamutató családapa. Mint ilyen, feltehetőleg elmondja a gyermekeinek, hogy minden cselekedetnek van következménye. (Abban már kevésbé vagyok biztos, hogy az "alázat" szó is szerepelt a család szókincsében.)
 
A szavaknak és a tetteknek következményük van, az odamondogatásnak pedig sokszor azonnali, ha iskolaudvaron vagy kocsmában hangzik el. A civilizáltabb világban, amelyhez Magyarország húsz éve próbál ismét tartozni, a vezető emberek nem szokták azonnal kimondani a véleményüket, hanem hátradőlnek, gondolkodnak - mással foglalkoznak, de nem felejtenek! Aki folyton kioktat engem, a cégeimet semmibe veszi, honpolgáraimat, értékrendemet megveti, azt nem kell komolyan venni, még ha kezet is fogok vele. És persze nem kell neki segíteni a bajban.
 
Ha mostanában külföldre utazik egy magyar kormánypolitikus, akkor előszeretettel találkozik az ottani magyarokkal, akik hasonlóan gondolkodnak. Ők történészek, nyugdíjasok, néprajzosok, magyar egyletek funkcionáriusai. Lehet velük együtt búsulni vagy nagyokat álmodni. Kevésbé szívesen találkozik azokkal, akik egy kicsit másképp képzelik a jövőt, akik friss ötleteket hozhatnak, akik tudják, hogy mi mozgatja a külföldieket.
 
Ha csak azt vagyok hajlandó realitásnak felfogni, ami megerősíti világképemet, akkor bezárkózom. Vállalkozóként, magánemberként, politikusként ez egyaránt veszélyes. Elzár a valós folyamatoktól. A pszichológusok már régen felfedezték az önvédelmi reflexeket: ilyen a szelektív hallás vagy pontosabban a szelektív érzékelés.
 
A jobboldali sajtó tele van ellenségekkel, akik szándékosan rosszat akarnak a „védtelen” magyarnak: az IMF, az összes szomszédos ország, a fővárosiak, a nagybirtokosok, a komcsik, a Tesco, a multik, a nemzetközi spekulánsok, a bankok, a globalizáció, a fogyasztói kultúra. Baloldalon meg a fasiszták, a kormány, a miniszterelnök tölti be a lelki űrt. Európa elmúlt igen sikeres évtizedei arról szóltak, hogy egyre jobban fonódjon össze a gazdaság, egyre inkább ismerjék meg egymást az emberek, gyakran találkozzanak a politikusok, hogy ne táplálkozzunk előítéletekből, amelyek romboló ereje ismeretes. Azokat a szónokokat, akik folyton előítéleteket táplálnak, erőteljesen a politikai élet peremére szorították, tudván, hogy nem kínálnak megoldást. Most persze nyugaton is nagy a kihívás, mert az eddigi sok nézet- és érdekellentétet egyre jobban jóléti juttatásokkal lehetett csak csillapítani.
 
Egy kis országnak alkalmazkodni kell. Sajátos nyelvünknek és történelmünknek köszönhetően sokan úgy gondoljuk, hogy egyedülállóak, különbek vagyunk, és „mi majd megmutatjuk”. Európa most nem kíváncsi a mutatványokra, vezetői szinte allergiásak a különutasokra – azokra az államokra, amelyek okoskodnak, és nem fogják fel, hogy itt a közös Európához közös gondolkodásra van szükség. A német- francia tengely ezért mondatta le a görög miniszterelnököt, miként ezt Gyurcsány Ferenccel és az olasz miniszterelnökkel is megtette.
 
Egy színész élvezi a pillanatot, a közönség lelkes tapsát, ha lecsengtek a fajsúlyosnak gondolt szavak. Egy felelőtlen politikus általában nem nagyon törődik akciói és beszédei következményeivel. Egy államférfi igen. Egy államférfi tájékozódik, és csak akkor hozza meg döntéseit, miután kritikus és külföldi véleményeket is latolgatott. Egy államférfi a következő választásokon túl az ország és a lakosság érdekeit előrébb sorolja, mint saját impulzusát vagy személyes érdekeit.”
Stipsicz Károly  

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.12.10. 06:30 Szólj hozzá!

Címkék: haszon magazin

Erősödik az a véleményem, hogy Magyarországon átvette a hírszolgáltatást a Hírcsárda blog.

Gyanús lehetett volna, mikor a Hoffmann államtitkárság tiltakozott egy „hírrel” kapcsolatban, de hogy a muszájkabát jelölt politikusaink mindenben igazodva a blog szerkesztési elveihez döntsenek egy ország sorsáról, na, azt nem hittem volna!
 
Ha tévedek, akkor viszont még nagyobb a baj!
 
Na de elég is a félrebeszélésből, nézzünk rá, miből építünk új nemzetet, új országot, szóval milyen is lesz a mennyei királyság!
December 01. reggeli fél nyolc körül, ATV.
Az alig kimutatható támogatottsággal rendelkező KDNP egészségügyi szakpolitikusa látható, „Pálffy István, akinek nagyjából annyi köze van” az egészségügyhöz, „hogy olvasott fel híreket róla a Híradóban.”  
Volt már neki régebben is sokáig emlegetett beszólása az egészségügyről, de most bemutatta, ő és pártja milyen szinten állnak, milyen hozzáértők és hogy miért is érdemlik meg a maguknak gond nélkül megszavazott, megemelt apanázst a parlamentben.
 
Még nincs fent az ATV oldalain a videó, így kénytelen vagyok saját kútfőből felidézni, hogy mire csúszott ki a képviselő édesanyját alpári módon sértő kifejezés a számon.
Akkor hallgattam bele a nyilatkozatba, amikor a támogatás nélküli abortusz költségeiről kérdezhette Rónai Egon a nagytudásút!
Pár tízezer forintról beszélt, amelyet bagatellizálva közölte, nem több, mint egy havi BKV bérlet ára.
Mondja ezt 2011- ben mosolyogva, Magyarországon.
 
Ha valaki, akkor te bemutattad, mennyire szartok a fejünkre. Tudunk mi erről, de mikor újra ránk is öntitek, mégis döbbenten állunk előtte. Tudod, te hogy milyen sok pénz ez az ország többségének?
 
És mit javasol azoknak, akik nem tudják kiszorítani ezt a bizonyos pár tízezer forintot?
Adják örökbe gyermeküket!
Igaz, tetszenek érteni?
 
Már csak egy tisztázni valónk lenne!
Kik nem fogják tudni fizetni ezt a „pár tízezret”?

Kiket nem hajlandók a várakozók örökbe fogadni?
 
Igen, kitalálták. A cigány gyermekeket. Akiket természetesen majd nagytiszteletű Pálffy képviselő úr újabb törvénymódosítással a nevére írathat!

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.12.01. 09:39 2 komment · 1 trackback

Címkék: atv abortusz pálffy istván rónai egon kereszténydemokraták költségvetési törvény módosítása

 Nehéz eljátszani a tájékozottságot a magyar belpolitika tengerén. Kapkodom a fejem, hogy jó-e, ha a gyorsnaszád első tisztje már látja a jéghegy csúcsát, vagy éppen a Titanic sorsa jusson eszembe.

Miközben a fővezérként is funkcionáló első tiszt egyenest a lövészárokból érkezik előadást tartani, és senki nem röhögi el magát erre a bevezetésre, eközben Csúti Vitézt meggyalázták, megcsúfolták és a sajátjai mondtak róla lesújtó ítéletet. 

 A „Fegyverletétel” című valamiben nyíltan elismerte a szerző úr, hogy bizony, a Vezénylő Tábornok térdre rogyott a csatatéren. Igazságos háborúja elbukott, a spekulánsok hada legyőzte. Most velünk együtt várja, lefejezi-e a győztes, vagy kegyelemben részesíti és csak simán seggbe rúgja? (ha nincs más, segítségül hívjuk Lenint!)

Azért elgondolkodtató, hogy a kapitulál kifejezéssel hogy fér meg ugyanazon témában, ugyanazon az országban az NGM közleménye, amely dicsőséges győzelemről számol be, de hát ne legyünk elégedetlenek! Valami koncot és reményt kell lökni a vitézkedő kollaboránsoknak is, nehogy hátat fordítsanak a csatatérnek és kinyílt szemmel, szembe forduljanak eddigi hős vezetőikkel!

Ne lovagoljunk most a dátumokon, hogy mióta tudják, hogy kés van a nyakunkon, elég bizonyíték a kormányrendelet, amit az előző posztban másoltam be. Ebből nem volt nehéz kérdéseket megfogalmazni.

Szóval azt már tudjuk, hogy megszorítások nem lesznek, csak kicsit éhen döglik a fél ország, ha így folytatják.

 Éppen ezért álltam érdeklődve két értesülés előtt.

 1390/2011. (XI. 18.) Korm. határozat a MÁV vasúti dolgozóinak pénzügyi ösztönzéséről, amiről a Vastagbőr elmondta a véleményét, így csak kérdezem, hogy kiknek fogunk még osztani, nehogy szembeforduljon a kormánnyal ezekben a vészterhes időkben?

 Hogy kiknek fogunk még osztani?

Kapaszkodjanak meg! Akár a köz alkalmazottainak- tisztviselőinek is! Normális bért? Á, dehogy!

Megénekelte a Népszava, hogy nagyon gyors határidővel adatszolgáltatásra akarták rábírni a közalkalmazottakat. Kinek, mennyi ingatlanfedezetű devizaadóssága van!

Volt olyan település, ahol túlteljesítették a tervet, mert a frissen egyházi kézbe adott közoktatási intézményben is rákérdeztek ezekre a személyes adatokra! Hogy a vezetőnek hiányosak az ismeretei a közalkalmazotti státusz mibenlétéről, vagy csak a szervilizmus motiválta szorgalmát, mindegy is!

Azt, hogy mekkora ma az országban az egzisztenciális biztonság, azt mindenki tudja, érzi a saját bőrén! Éppen ezért egy névsorral végigjárni pl egy iskola dolgozóit, a névsoron mindenki más által jól láthatóan bejelölni, hogy van, nincs devizahitelem, egyértelműen nem okozhat gondot senkinek sem. Tudjuk, a főnökök csodálatos vezetők, nem fogja érdekelni őket, hogy Kiss Mariska 10 millás devizahitellel ezután úgy merjen még csak kérdezni is, hogy a fal adja a másikat! Sőt! Sokan most akarták hirdetésben is közé tenni, mennyi adósságuk van!

 Miért is lehet szükség ezekre az összesítésekre? „Az érintettek körében terjengő hírek szerint a kormányzat az adatgyűjtéssel a végtörlesztéshez kíván segítséget nyújtani kizárólag a közszféra számára, ugyanakkor - bár az összesített adatgyűjtés névtelen - mégis hozzáférhetővé válhat a dolgozók tartozásának a mértéke.”

Nem is oly régen írtam volna: nem hiszem. (Csak az elkövetési érték szaporodna.)

Ma már inkább megkérdem: milyen alapon Viktor?

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.11.21. 11:18 Szólj hozzá!

Címkék: vasúti dolgozók pénzügyi ösztönzése

süti beállítások módosítása