2014. február 28. az utolsó posztunk megjelenési dátuma.

Túl vagyunk sok történésen. Ezekhez nincs mit hozzátenni.

Maradt továbbra is a tudósítás lehetősége, a hangulatjelentések folytatása. Most egy német lap friss cikkét osztjuk meg Önökkel (kommentekkel).
Nem dagasztja keblünket büszkeség, de a szavazni hajlandó honfitársaink erre a kormányzati munkára adtak felhatalmazást.

 

Magyarország internet-díjat tervez

49 Cent gigabájtonként: Orbán Viktor meg akarja adóztatni az internetet

szerda, 22.10.2014, 15:46

viktor-orban.jpg

 

 

 

 

 Reuters: Magyarország miniszterelnöke

Magyarország az internetes adatforgalmat meg akarja adóztatni. Azt tervezik, hogy az internetszolgáltatóknak kellene mindenkinek 150 Ft-ot fizetni gigabájtonként az adatforgalomért.

O.V. internet-díj tervei ellen néhány órán belül tízezrek tiltakoztak masszívan a Facebook-on.

 Ezek a tervezetek a 2015-ös államháztartási tervből származnak. Ezt az összeget a vállalkozási adóból majd le lehet írni.

A gazdasági miniszter kifejtette, hogy ezáltal évi átszámított 65 millió Euro bevételre számít az ország.

A magyar média viszont szakértői-becsléseket idézett, melyek szerint ez a több, mint egy milliárd gigabájtos adatforgalom tekintetében legalább a tízszerese lenne.

 A jobboldali nacionalista kormánypárt, Fidesz kijelentette az index.hu-n, hogy a törvényt még átdolgozzák és hozzá igazítják az összeget is.

 Dühös polgárok Facebook-os tiltakozása

 Az államháztartási tervezet nyilvánossá tétele után néhány órán belül polgárok tízezrei álltak össze a Facebook-on, hogy a tervezet ellen tüntessenek.

Attól félnek,hogy a szolgáltatók a költségeket átruházzák az ügyfelekre. Vasárnap tüntetés lesz az új törvény ellen.

Ez az új törvény a német Telekom leányvállalatát, a Magyar Telekomot is érinti. Az Equilor Securities értékpapírkereskedő cég elemzői szerint egy évi 3.2 Euro terhet jelentene a vállalat számára.

Az adó az osztalék kifizetések újrafelvételét kérdőjelezi meg.

 A Magyar Telekom állásfoglalása még nem jelent meg.

A vállalat legutóbb már beharangozta az osztalékokról való lemondását 2014-ben, hogy az eladósodást ellenőrzés alatt tarthassák. A Magyar Telekom részvények kb 3%-ot estek.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kommentek:

 

  • Hogyan lehetett ilyen országokat felvenni az Unióba??

 

Magyarország, Lengyelország, CZ, Szlovákia, Bulgária, Románia és társai a felvételük óta csak egy dolgot okoztak: költségeket! Közben még azt sem magyarázták el nekünk, hogy ezek az országok az állítólagos szerződéseik ellenére hogyan juthattak be az EU-ba.

Lenyűgözú, hogy senki sem akarja ezeket a nacionalistákat valójában nevükön nevezni, miközben az AfDt az NSDAP újjászületéseként láthatjuk. De egy jó dolog van ebben, ezek fogják a sírba vinni az EU-t, és ezután senki sem mondhatja, hogy egyedül Németország tehetett erről.

Ismét látszik ugyanis, hogy mindenki csak a saját pecsenyéjét sütögeti. Csak épp egy új balekot keresnek, akinek majd benyújthatják a számlát!

Az internet és a gondokodó nép korszakában ez egy hatalmas probléma. Tehát pont ott próbálják lenyúlni az emberket, ahol a legnagyobb a forgalom.

 

  • Magyarország helyesen cselekszik

A legnagyobb tiszteletem Magyarország előtt, mert az ország politikusai nem hallgatnak a brüsszeli parancsokra, hanem kiállnak a magyar polgárok és a magyar gazdaság érdekeli mellet.

Németország maga is sokat köszönhet Magyarországnak, ha a békés újraegyesítésre gondolunk. Az ország az utóbbi évtizedekben nagyon sok tehetséges Nobel-díjast adott a világnak, mint pl. Békésy György, vagy Oláh A. György és még sokan mások.

                   Válasz erre:

Önnek valószínűleg a legcsekélyebb fogalma sincs a magyar politikai helyzetről. Másképp nem tudom megmagyarázni, hogy írhatott ekkora hülyeséget ide.

 

  • Teljes mértékben abszurdum

Valószínűleg még azt sem tudják az emberek, akik ilyeneket kitalálnak, hogy pontosan mi egy megabyte, arról nem is szólva, hogy hogyan működik az internet. Ez mindenesetre el fogja riasztani a külföldi befektetőket.

  • Orbánt eddig konzervatívnak tartottam,

de úgy tűnik, hogy valóban baloldali. Új adókat kitalálni igazi tehetség kell, amit főleg a bal oldalon láthatunk.

  • Példa Dobrindt számára

Ilyen ötletet kitalálni – hihetetlen. De miért nincs ez nálunk is, így még több pénzt lehetne adni a déli országoknak. És ne felejtsük el a gyalogos-pályadíjat, azért a kopásért, amit a lábaimmal okozok a járdán…..már csak az hiányzik, hogy a fürdőszobámból a nappaliig azt az 5 métert is megadóztasság, akkor az állam már tényleg nagyot kaszálna – Schäuble ennek az ötletnek a hallatán már véresre dörzsöli a kezét…

  • Halálra röhögtem magam

A pasinak nincs ki a négy kereke. 50 cent (Magyarországon) GB-onként. Ez kb 500 Euro átlagjövedelem mellett? Összahasonlításként: egy óra HD-tévézés már 2 GB . Hát a magyarok adózás terén még pofátlanabbak, mint a németek.

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2014.10.23. 11:50 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr216825701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2014.10.23. 12:42:06

Ezt Magyarországon egy olyan barom találta ki, aki nem internetezik és fogalma nincs arról hogy mi a különbség a mega és a giga között (hacsaknem lúdnyak) miközben már hétköznapokká vált a Tb. De mit lehet várni egy olyan begyepesedett és beszűkült tudatú sejtkombinációtól, akinek csak a focilabda, a gól valamint a stadion szentháromságában képesek cikázni a cím-, adat-, és egyéb -buszai.

Ez van. Ilyen az, amikor egy műveletlen bunkó tahó a miniszterelnök elenyésző IQ-val és EQ-val. Hajrá Magyarország! Innen szép túlélni.
süti beállítások módosítása