-      A kemény kéz Guszti bátyám, a kemény kéz. Ez a mi elvünk.

-      A számból vetted ki a szót, kérlek! Kemény kéz.

Valahogy csak visszakanyarodnak emlékeim Vitéz Zentay és Vitéz Ormándy csendőr ezredes néha primitív, de soha sem ártatlan alakjához. Eszük szerint akár ők is irányíthatnák a magyar közoktatásra mért megsemmisítő csapásokat.

 Megszólal Hoffmann Rózsa, vagy most már akár az Aranka és rögtön klasszikusokat idéz bohóckodásuk. Most éppen Marekné Arankának támadt az a zseniális ötlete, levelet ír, és persze el is hitte, hogy eloszlatja azokat a baklövéseket, illetve emlékeiket, melyeket az utóbbi pár napban a sajtó és a blogszféra megörökített az utókornak. Aranka drága. Lehet, hogy ön érti a szakmát. Sajnos, ez most kevés. Ha Guszti bátyám kiszolgálása felülírja az ön szakmai tisztességét, akkor megpróbálunk időben szólni. A közoktatást vezető KIK, mint a legnagyobb foglalkoztatást megnemvalósító szervezet vezetőjeként nem ön írja a törvényeket. A szabályokat is majd csak akkor, ha jól átláthatóan megalkotják az intézmény működését szabályozó alapdokumentációt!
Ön sem nem miniszter, sem nem parlament, így törvényeket, rendeleteket nem hozhat. Amit ön mostanában leír, annak ésszerűsége és jogszerűsége tökéletesen egyező azzal, amit a Fidesz vezette kormány csinál a sorozatos pofán csapások következményeinek enyhítésére.

Felejtse el, hogy a sok fröccsenő szart egy körlevéllel lemossa a világra jött torzszülöttjük piros pöttyös popsijáról! Kéretik nem elfelejteni, hogy ma Magyarországon az a körlevél, amit megközelítően 3000 példányban küldenek szét, az nem titkos. Aki azt hiszi, hogy az igazgatók mindegyike összefossa lábszárát az utasítást elolvasván, az ne politikusainkról vegyen példát! Ők ma is rettegnek a nyilvánosságtól! (Pl. Fideszes álláshalmozó polgi újabban letiltja a kommenteket facebookos profilja alatt)
A hírzárlat? Azon röhögjön velünk együtt! Megpróbálta. Ennyi.

Nem kell nekünk hinni! Sőt! Remélem, nem is hiszik el. De a viccbeli cigány lovát nem kellene mintának tekinteni. Már azok is káromkodnak, akik eddig reménykedtek. Elég nagy légy a levesükben a Szilágyi Erzsébet Gimnázium tanári karának levele is. Ez csak az első fecske. Mikor először rájönnek, mit csinálnak valójában, akkor képzeljék el, milyen az, mikor a farkastól megriadt marhacsorda elsöpri önöket! Mi kíváncsian várjuk!

Csak ingerkedik a kérdés! Komolyan gondolták, hogy az ejtőernyős tankerületi vezetők megállják a helyüket? A látszat az, hogy a hozzáértők is széttárják legtöbbször a kezüket, ha választ várnak tőlük. Az a faszi, aki 120 fős iskolát vezetett eddig, nem önálló gazdálkodási jogkörrel felruházva, az most 20 iskola gazdálkodását fogja kézben tartani és köz- illetve vezetői teljes megelégedettségére fog dolgozni? Ugyanő, aki a neten fellelhető pedagógiai programja alapján minimum trehány, ha nem koppintó? Akarom mondani plagizáló?


Vagy az a hölgyemény, aki eddig a meleg önkormányzati szobácskából is csak ritkán dugta ki fitos, szeszre nem kényes orrocskáját, az most felnő a feladatához és elkezd dolgozni? (az csak hab a fagyin, hogy ezt ő sem gondolta, mikor a férj fideszes alpolgármestersége címén elnyert meleg irodát felcserélte a nemes feladattal) Ő az a vezető, aki soha eddig iskolát sem vezetett.(nincs kedvem begyűjteni szakmai kiválóságuk egyéb bizonyítékait, töröltem is nagy részét, amit róluk eddig leírtam, de az előbbi vélemény az igazi ütős poénok nélkül lesz publikus)

Marekné! Az ön egyik beosztottja azt mondta: „A jövő olyan lesz, amilyen a ma iskolája.”

Mi is ettől félünk!

 És a kérdések:

  • nem volt minden pedagógus számláján a fizetés január 3-án. Hoffmann Rózsa ezzel szemben állította, hogy mindenki időben megkapta.
    Ez hazugság?
  • Az mszp szerint a 2012-es év a bizonytalanság és a káosz éve volt az oktatáspolitikában. Ha a tavalyi évnek a következménye a sikertörténet, amiről államtitkár asszony állítja megrögzötten, hogy igenis, ez sikertörténet, akkor most minden résztvevőnek örülnie kellene. Ha nem teszik, akkor nemzetellenesek?
    Ha nem értenek egyet a sikersztorizással, akkor ők most ellenállók, vagy esetleg minden panaszos hang: HAZUG HANG?
  • Egy technikai kérdés: ha a lakóhelyemen illetékes tankerületi vezetőnek szálka vagyok a szemében (vagy az, amelyik a 10 parancsolat jegyében a harmadik asszonyt fogyasztja és én nem állok meg neki) és véletlenül pont az én munkámra nem lesz szükség 2013. 09-hótól, akkor az ország összes állami fenntartású közoktatási intézményében meg leszek jelölve, mint nem kívánatos személy?
  • Tavasszal el kell készíteni a megyei fejlesztési terveket. Akkor kell felmérni, hány gyermek van és ez a létszám hány pedagógus álláshelyet igényel.
    Még mindig ki merik jelenteni, hogy nem lesznek elbocsátások?
    Ha lesznek elbocsátások, akkor milyen objektív szempontok lesznek lefektetve? Kit, mért fognak elengedni a hasonló képzettségű, hasonló tudású és hasonló tekintélyű tanerőből?
  • Befejezésül a szokásos kedvencem. Ha egy totális hatalomváltás következne be, akkor mi a „B” terv, hogy a pártkatonák túléljék?
Szerző: Kijelölt Felelős  2013.01.11. 22:44 Szólj hozzá!

Címkék: hoffmann rózsa iskolaátadás iskolaállamosítás Guszti Bátyám Marekné Pintér Aranka

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr595013139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása