A köztársasági elnöki poszt igazi színészt igényel. Vagy/és talpig (és azon felül is) embert. Mint a színészek között, úgy az eddigi elnökeink között is találunk népszerű, kevésbé népszerű és a többség számára teljesen elutasított embereket.

Már jelöléskor pozicionálhat egy személyt, ha pártpolitikus volt addigi életében.
Napjaink köztársasági elnöke is ezzel a teherrel indult és már látszik, hogy a téglákkal megpakolt hátizsákját odaszögelték a hátához, azt levenni nem tudja.

Mesterházy Attila MSZP-elnök a választási eljárási törvénnyel kapcsolatban találkozót kezdeményezett az államfővel. Aki udvariasan elhárította a kérést. Megismétlem.

A „nemzett egységét megtestesítő” köztársasági elnök nem hajlandó személyesen találkozni a legnagyobb ellenzéki párt elnökével.

Kérte, a Mesterházy úr küldje el pártja témával kapcsolatos meglátásait.
Mit is várt ezután egy még gondolkodni próbáló laikus? Tök mindegy, mert a pártelnök válaszát nehéz lett volna kitalálni. Vagy csak az eddig vakok nem sejtették, hogy a karizmatikus Mesterházy milyen ütős válaszon töri a fejét?

"Mesterházy Attila erre reagálva azt írta az MTI-nek küldött közleményében: sajnálattal veszi tudomásul, hogy Áder János nem ad lehetőséget az általa kért találkozóra. "Személyesen fogok gondoskodni arról, hogy az MSZP álláspontját és aggályait eljuttassam az államfőhöz" – közölte."

Ezzel szemben mit csinál a kiplakátolt Gyurcsány?

Nem akar látszatdemokráciát játszani. Jön, megy, szervez, fellép és sajtózik, de ütősen.
Volt megye, ahol kétszer járt az elmúlt hónapban. Meghirdetik, megjelenik, beülnek és ő csinálja azt, amihez legjobban ért, AGITÁL!

Képzeljétek el, amikor olyanokkal akar valaki választást nyerni és elzavarni a narancsbolsi csürhét, akik csak az eléjük lökött, a jelenleg regnáló hatalom érdekeit szolgáló „hírekhez” juthatnak hozzá! Ö tudja, hogy így nem fog menni!

Igaz, ő behozhatatlan előnyben van, hisz ifjú kommunista koruk óta ismeri a jelenlegi miniszterelnököt. Ő tudja milyen és fellép a martalóc stílus ellen. Ő nem poénnak veszi, hisz ismeri a titkos Orbáni imát, amit elalvás előtt mormoghat a nagy Ő, miszerint „a patológus keressen ellenségeimen fogást!” Tisztában van vele és ki is mondja, hogy „VAGY MOST, VAGY SOHA”. Ha most nem váltjátok le a FIDESZ márkanéven futó vezért akkor ennek az istennek az idejében erről le is mondhattok!

Lehetne ezt még hosszú oldalakon ragozni, de Gyurcsány Ferenc kimondja, hogy udvarias SAJNÁLOMMAL nem lehet választást nyerni! Olyan ellenféllel szemben, akinek 2002 óta lételeme az a stíl, amiből egyre többeknek van elege.

Igaz, a buldózer ha megindul, akkor az rombol, de rendesen. Ha önjáróvá válik, mint a plakátkampány, ami természetesen civil kezdeményezés, akkor kiszámíthatatlan a következmény. Valószínű, hogy hungarikum és a világon egyedülálló, hogy választási kampányon kívül ellenzéki politikusokat becsmérlő plakátokat tegyenek ki!

Az is igaz, hogy ilyen reklámkampányt sem Bajnai, sem Gyurcsány nem tudott volna megszervezni. Akik eddig érintőlegesen vagy sehogy sem hallottak a tervezett választási összefogásról, azok a legeldugottabb falvakban is értesülhettek róla, van némi remény, ha kormányváltó dühüket ki akarják élni! Van alternatíva, akitől fél a kormány és annak feje.
Legeldugottabb falvak. Igen. Képzeljék el, a megyei napilapok egész oldalas hirdetésben tették közé a „civil” felhívást. (A képen lemaradt, hol tudhatsz meg többet a témában: bekemenet.hu)

De miért is hozom elétek ezt a békemenetes hirdetést? Mert a zagyamban rögtön párhuzam jött létre egy másik hirdetéssel kapcsolatban. Tudjátok: a Népszavában hirdetett a Közgép.

Lett is belőle nagy felzúdulás. Na hol? Az MSZP berkein belül.

Nyugodtan érvelhettek azzal, hogy a megyei lapokban megjelent birkamenetes hirdetményt nem lehet összemosni a Népszavás hirdetéssel!

Csak ne feledjék, a választó agya nem úgy működik, mint ahogy az öltönyös, megfizetett párt funkciké.

A választó is meg szeretne élni!

Ha nem gond, akkor állandó háborúzás nélkül. Nem szeretne fázni, éhezni, félni a jövőtől. Normális életet szeretne élni. Nem akar rettegni, mikor kerül az utcára a teljes reménytelenségbe, nem akarja elveszíteni kicsiny vagyonkáját, amit egy élet munkájával kapart össze, nem akarja bankok kezén látni egyetlen komolyabb vagyontárgyát, a házát.

Éppen ezért kérdi tőletek, LEGNAGYOBB ELLENZÉKI PÁRT, hogyan tovább? Képviselitek a csórókat, vagy csak harsogjátok.

Dolgoztok, vagy csak az újabb 4 év bebiztosítása a célotok?

Odacsaptok, vagy csak udvariasan elbeszéltek az érdekeink mellett?

Egyáltalán felfogtátok, hogy így egy dzsungelharcossal szemben maximum humorfesztivált, de választást nem nyerhettek, ahogy remélitek?

Szóval vissza a megyei lapok hirdetéseihez!

Kelet hirdetés.jpg


A megyei napilapokban hirdetésként megjelent mocsok ellen miért nem zúg a szátokból a felháborodás? Nem rólatok van szó? Értem.

De ti értitek miért nem ti vagytok a célpont?

Mert ti nem vagytok ellenfél a FIDESZ számára.
Először Gyurcsányt és Bajnait akarják ledarálni. Veletek elbánni, kisebb stáb is elég. Főleg így, hogy fel sem ismeritek, nektek is fel kell emelni a szavatokat ez ellen! És nem egy sajnálommal.

Úgy tűnik, azt hiszitek, bekajálja a választó, hogy együttműködés pártiak vagytok. Mert Sajnálom Attila azt nyilatkozta. Közben meg kisebb pártvezetők szájából mást is hallani. Elegánsan ki akartok maradni a balhéból, háttérbe húzódtok, ott, ahol csak az üvöltést hallják meg.

Elfelejtitek, hogy a DK-s Gyurcsányisták verik a Fideszt! Két helyen időközi választáson értek el sikert, míg ti a sikertelen arcaitokat tukmáljátok a választóra. Tiszavasváriban bebuktátok a balhét, mégis a „Juhász Feri” még mindig nyerő nálatok. 2014-ben is vele fogtok taknyolni. Vagy sorolhatnám „Tukacs Pista”-t, Veres Jánost. Hány új arcot építettetek fel? Nem országos politikust! Helyi embert, akire felnéznek, akinek hisznek a helyiek?

Elkéstetek! De nem is akarjátok érteni!

Hiába hazug a mondás, de hadd idézzem ide:

„Soha ne adj tanácsot! Az okos embernek nincs rá szüksége, a buta meg úgysem fogadja meg!”

Itt a napi tanácsom a cuculista politika formálóinak!

„A szociálliberális koalíció politikusai egyszerűen megbuktak a vizsgán. Nem ismerték a közeget, az embereket a saját választókerületükben. Nem vették észre, hogy ez a nép még nem elég tudatos, hangulatok, legendák irányítják. Felülnek a legotrombább uszításnak. A saját érdekeiket sem képesek felismerni. A szocialista képviselők nagyon kevés terepmunkát végeztek. A koalíció magára hagyta a választóit, helyükre benyomult a jobboldali demagógia. A népbutítás, az uszítás. A rasszizmus. Minden, ami aljas volt a két világháború között.

Ma is ez a problémák gyökere.

  A szocialista politikusok jelentős része még ma sincs tisztában, hogy a képviselői mandátum nem csak magas jövedelemmel, tekintéllyel, kötelezettségekkel is jár. Fogalmuk sincs, mit kell csinálni egy képviselőnek a választókerületében. Péntek este. Szombaton és vasárnap. Tájékoztatni, tanítani, felemelni az embereket. Kis közösségekben foglalkozni velük. Egy- egy témát megvitatni.” Csernok Attila: A valóság erejével

Szerző: Kijelölt Felelős  2012.11.26. 12:36 Szólj hozzá!

Címkék: MSZP Gyurcsány DK Mesterházy Népszava Andressew Iván Tukacs István Juhász Ferenc Veres János

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr254926224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása