Ülök a meleg szobában. Szeretteim és hozzátartozóim téli segítése kipipálva. Szomszédos vének kiásva. Tüzelővel ellátva, aki azzal fűt. Lakóhelyem távol van a bajbajutottaktól, így naivitás lenne azt hinni, hogy bárhová odajuthatok, ahol szükség lenne segítő kezekre még!

Próbálok tájékozódni, mi történik az országban.

A belügyminiszter látogatást tesz, megtekinti a helyzetet. Megközelítően 18 órával a „helyzet” kialakulása után. Miniszterelnök hazarepül. Katasztrófa védelmi főnök úr sajtót tájékoztat. A „hadseregünk” felébreszti mély álmából a még meglévő, mentésre alkalmasnak ítélt eszközeit. Majd egy teljes nappal az első komolyabb hó helyzet kialakulása után. Megszületnek az első faces alkotások, melyek a felelősökről próbálják meg elterelni a felelősséget.

A sajtó gyors reagálású hadtestei megreggeliztek, felöltöztek és majdnem belügyminiszteri gyorsasággal reagáltak, elkezdtek úgy tenni, mintha tudnák a dolgukat.

Szóval az ország éli azt az életet, járja azt az utat, amit kijelölt magának.

Azóta történt, hogy megszólaltak a politikusok.

Pintér elvtárs szerint az ……………………………..
És itt álljunk meg egy keresetlen kurva anyádra!
Szóval Pintér véleménye: „elégedett vagyok a katasztrófavédőkkel, de a civilekkel nem.”
Ha te szerencsétlen, azokkal vagy elégedetlen, akik a te embereid munkáját végezték kérés, utasítás, pénz és eszközök nélkül, a saját erejükből mindezt, akkor, amikor te órákig tájékozódtál, ha ezeknek a civileknek köszönheted, hogy olvadás után az elhaltak hozzátartozói nem téged vonnak felelősségre, akkor inkább kérjél tanácsot! Olyantól, aki nem pénzért osztogatja!
Kérdezd már meg, mit is kellene ilyenkor nyilatkoznod!
Nehezményezi, hogy figyelmeztetés ellenére is útra keltek sokan. Drága uram! Ne felejtse már el, hogy sokakhoz nem jutott el a figyelmeztetés, sokan nem tehetik meg, hogy nem indulnak útra, hisz ha vége a foglalkoztatásuknak, akkor éhen döglenek, és nem mellékesen azt kiemelten kellene kezelni, hogy bizony bíztak a 2/3-ad erejében, legalább megmaradt tisztességében!

(Aprópó! Útra keltek. Hogyan tehették, ha ti szerencsétlenek lezártátok volna az utakat, hiszen az információkkal ti is rendelkeztetek?)

Az ellenzék ágál, minősít! Meg kell említeni, hogy az MSZP elnök szerint megnyitották a helyi irodáikat, a bajbajutottak előtt. Követelik a felelősök lemondását, nagyon helyesen, de nem jó időben. Most többre mentek volna azzal, ha csöndben dolgoznak, ha szolidárisak, segítenek, ahol tudnak, segítséget visznek, támogatást nyújtanak a rászorulóknak. Mikor olvad, akkor pedig egységesen leordítják a fejét ennek a tehetetlen barom bandának. De hát én nem vagyok politikus, így csak fecsegek össze-vissza!

Nem fecseg viszont a rohadt multi. Megnyitotta több áruházát is a sokszor joggal kritizált TESCO. A sógorok hómarókat küldenek, a civilek, tudják, akikkel az ország egyik legjobb módú embere, a belügyminiszter elégedetlen, szóval a sok kib@szott civil segít, ahol tud. A Facebook az egyik legjobb hírforrásnak bizonyult. Igaz, sokan nem tudták legyőzni bunkóságukat, de így is sok információ keringett. Volt persze halvány felszólító próbálkozás arra, hogy hagyják a fecsegni vágyók a facét szabadon, türtőztessék magukat az elhagyott állatvédők, a vicces gyerekek, a szerelmes és egyéb bölcsességeket megosztók, és főleg a belpolitikában vájkálók!
Sajnos ezek a felszólítások süket fülekre találtak! Nem meglepő módon. Ezek is mi vagyunk. A lovagló semmilyen zsót, és a jobbikos segítséggel büszkélkedők. Akiknek csak annyit regélnék el, hogy elmentek ti a büdös csába jobbikozni és a fasiszta pártnak piározni ebben a helyzetben!

Fecseg viszont a mentalitásról és emberségről az a kisvárosi hókotró, aki a paplak bekötő útjáról eltolt havat minden szívfájdalom nélkül a közútra tolva, dolgát jól végezve ott is hagyta a félméteres hókupacot! Igaz, nem is kellett semmiféle retorziótól tartania, hisz már hosszú évek óta úgyis a templonyban kezdődik minden városi ünnepség ezen a településen. Incselkedő kisördögöm kérdezi, hogy hol maradt a hívek buzgósága, ha a templomba nem mehettek kocsival. Összesen 6, azaz hat autóval érkeztek az ünnepi istentiszteletre.  
Vagy a forradalom a rossz idő miatt elmaradt?

Órákig lehetne sorolni a tapasztalatokat és ezzel együtt minősíteni azt, amivé vált az országunk!

Amellett, hogy a pofátlan Fidesz frakciós nyilatkozattal megpróbálnak elbújni a hivatalból a vészelhárításban dolgozók háta mögé, azon már szerintem csak kevesen döbbennek meg.

De az az arcátlan pofátlanság, amivel a belügyminiszter megnyilvánult, na arra nincs szó, nincs kifejezés, nincs normális válasz!
Szóval a civilek, akik tudtak az előrejelzésekről, és mégis elindultak, azok a hibásak mindenért.
Az államhatalom, amely szintén 4-6 napja pontos információkkal rendelkezik és magasról tesz a felkészülésre, az ártatlan, mint a ma született Pintér!
Akinek minisztériuma sms-ekkel nyújt segítséget.(?) Mindenkinek. Nekem is a meleg szobában!

El kellene már dönteni, hogy az a kormány, amely 16 órán keresztül nem tud a rendkívüli helyzetben összeülni, az mit ér, mit érdemel!

El kellene már döntened Magyarország, mit akarsz kezdeni magaddal!

Szerző: Kijelölt Felelős  2013.03.15. 19:29 2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr375136820

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pózolj műveletirányító központban 2013.03.15. 23:43:22

Ha az egész ország katasztrófahelyzettel foglalkozik, menetrend szerint kovácsolják kedvenceink a politikai tőkét. Suttyósághatározó.  Kivel mással is lehetne kezdeni, mint Orbán 'bölcsvezér' Viktorral, aki beült pár fotóra a Tev...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloyva (törölt) 2013.03.15. 21:17:16

Bár valamivel higgadtabb formában, de tartalmilag ugyanazt írta le, mint én. Őszintén remélem, hogy ennyi már tényleg elég lesz ahhoz, hogy felrázza végre kis hazánk népét az apátiából, és ugyanilyen lelkes és szervezett összefogást mutat majd ezek ellen a paraziták ellen, ha majd megoldódott a hóhelyzet.

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2013.03.16. 01:42:01

@Gloyva:
Nem lesz elég.
Azért is vállaltam önkéntes szilenciumot két hónapja, mert folyamatosan kellett szembesülnöm azzal, hogy csodák nincsenek!
süti beállítások módosítása