Bejárta tegnap a magyar sajtót a hír, hogy Magyarország jelenlegi miniszterelnöke nyilatkozott az előttünk álló, tervezett megszorításokról.

A nyilatkozatot feltételezhetően a pénzpiacok megnyugtatására szánta, hiszen mással nehezen magyarázható, hogy miért nem a magyar sajtónak nyílt meg terveit illetően. Rosszindulatú rágalomnak tartom azt a feltételezést, hogy remegett az itthoni újságíróktól a lába.
 
A Dow Jones hírügynökségnek és a The Wall Street Journalnak elrebegett kijelentéseit sokan várták. Sokan vallják, hogy további szerkezeti átalakítással lehet versenyképessé tenni a magyar gazdaságot.
 
A vélemények még óvatosak, nem tudjuk, hogy a meglebegtetett, megszorításnak tűnő intézkedéseket hogyan értsék, igazából a részletekre várnak.
 
Ennek a véleményüket még most alakítgató rétegnek segít O. Viktor magyarhangja, Sz. Péter.
 
A megújulás gazdaságpolitikájába nem férnek bele a megszorítások, ezért nem is lesznek, strukturális átalakításokra viszont szükség van - a miniszterelnök szóvivője szerint erről szól az az interjú, amelyet Orbán Viktor adott a Dow Jonesnak és a The Wall Street Journalnak.
 

Az Amerikai Népszava A hajléktalanokon és a munkanélkülieken spórolnak címmel közölt véleményt az interjúról.

Orbán nyilatkozatát egyelőre nem lehet számszerűsíteni, írja a szerző.
 
A nyilatkozatban több esetben sem tudott konkrét, számszerűsíthető tervekről beszámolni a magyar miniszterelnök.
 
Arra a kérdésre, hogy a korkedvezményes nyugdíj megszűnik-e belátható időn belül, azt felelte: "erre választ fogunk kapni a nemzetgazdasági tárca javaslatából".
 
Sz. Péter megerősítette: "Hiába kérik, követelik a szocialisták, vagy akármelyik másik ellenzéki párt, nem lesznek megszorítások"
 
Összefoglalva benyomásaimat:
 
  1. O. Viktor szereptévesztésének vagy félelmeinek köszönhető, hogy a ránk váró „nagy ívű szerkezetátalakításairól” külföldi sajtón keresztül üzent haza?

  2. Ha már kiáll a sajtónyilvánossága elé, nem készülne fel becsülettel, hogy ne növelje az iránta (és rajta keresztül Magyarország iránt) megnyilvánuló bizalmatlanságot?

  3. Miért tart bennünket a regnáló rezsim kiskorúnak: strukturális átalakításokról beszél, miközben ezek egyértelműen csak aprópénzt hozó megszorítások.

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.01.14. 10:45 Szólj hozzá! · 3 trackback

Címkék: orbán viktor nyilatkozat szociális katasztrófa

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr882582749

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A magyarok látogatásaitól ments meg Uram minket! 2011.03.02. 18:27:15

  Újra kalandozásba kezdtek a magyarok. Újra retteghetnek tőlünk, és már nem csak Európában! Mert újabban ahova elkalandoznak politikusaink ott nagy baj lesz! Emlékeim ködös homályából egy filmcím sejlik fel előttem: „Ahová lépek ott fű...

Trackback: Kettős megszorítás 2011.01.15. 10:22:01

A kormányfő bejelentette a pénzpiacokat megnyugtató és bizakodásba szárnyaltató februári nemmegszorítását.Úgy tűnik, a klasszikus neoliberális megoldás maradt nekik. Miután a meghitt megszorítások – a közvetve, multikra rótt adók által fölvert ár...

Trackback: A WSJ-interjú kapcsán 2011.01.14. 19:59:35

Az elemzőknek tetszettek Orbán Viktor mondatai. Jelentem, nekem is. A Wall Street Journalnak adott másfél órás interjújában a miniszterelnök beszélt többek közt a deficitről, a különadókról, a forintárfolyamról és a jegybankról.Deficit-témában Orbán ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása