Annyira várta már a szakma, hogy valaki bizonyítsa kormánypárti oktatás politikusként, hogy van jövő, van és lesz közoktatás, hogy még Bálneológus Zoltán szavait is reménységgel kezdték olvasni.

Zoltán kinyilatkoztatott. Jött, látott és bebukott.

Mondanám, hogy aki hülye, az haljon meg, de túl sok múlik azon, kik pofáznak bele az oktatásnak nevezett süllyedő hajó sorsába.

Példaként hozta az amerikai és a dán időkeretet.
Zoltán! Te nem olvasol újságot? Nem figyelsz drága, szeretetett miniszterelnökünkre?
Miért nem Kínával példálózol? Nem lesz ebből bajod?
Az meg közröhej lenne, ha az amcsi és dán pedagógusi fizetést követelnék, igaz?

A nyári szünet hosszú (A parlamenti nyári szünet is ideértendő?), a téli és tavaszi szünet rövid és különben is elkúrták még a megnevezésüket is, mert helyesen karácsonyi és húsvéti szünet kellene, hogy legyen. (Csuhások, térdre, imához!)

Számos család számára megoldhatatlan feladat a nyári szünet ideje alatt a gyermekfelügyeletet biztosítani. Ha rövidebb lesz a nyári szünet, azaz nyáron kötelező benntartózkodást írnak elő a gyereknek, akkor ez megoldódik.

Arról nem szól az agyas, hogy ha meghosszabbítják a téli, tavaszi szüneteket, akkor ez a megoldhatatlan szülői feladat három különböző időpontban állítja kényszerhelyzet elé a tisztelt szülőket. Na, sakkozzátok ki, mikor ki lesz szabin!

"eszménye a nevelő iskola", ezért szorgalmazzák az egész napos iskolát.

Hát igen, milyen szépen beszél ez a szép ember.

Nézzük, ebben mi a hiba?

Aki egész nap az iskolában csücsül, mert kötelező, az képzeld el Zolikám drága, megéhezik. Aki megéhezik, annak enni kellene. Vagyis vagy eteted az állam pénzéből, vagy azt a szülőt kötelezed menzai ellátás igénybevételére aki 28.500 forintot kap majd a munkatáborban.

(munkatábor: javaslom a bentlakásos iskolák számának növelését, mert míg a szülő stadiont épít nektek, addig arra a büdös kölyökre ki vigyáz?)

Nem tudom, eljutott-e az agyadig kedves Zolikám, hogy a fenntartók elsők között az egész napos oktatás eddig kialakított feltételeiről mondanak le. Hogy is ígéritek? A pedagógus életpálya-modell leghamarabb 2014- től tűnik bevezethetőnek. Addig az iskolaotthonos oktatás- ami bizony egész napos oktatás- megszűnik, hiszen nem képes a rendszer finanszírozni a délutános pedagógusok bérét.

Figyelj már Zolikám! Nem sántít ez kicsit? Vagy jártál te mostanában iskola közelében?

 Ahogy Hofi mondaná: TE! FIGYELJ! EZ A LEGSZEBB! EZT HALLGASD MEG!
Szerinted Magyarországon a gyerekek számára a szakkörökkel együtt tanévenként mintegy hatszáz órát finanszíroz az állam.

Akkor essünk neki, mint ti a közoktatásnak! Nézzük, mennyire érted a szakmát. Mert hogy ehhez te hülye vagy az feketén fehéren kimondatott. Általad!

  •  A 2011/12-es tanév rendjéről szóló rendelet szerint a tanítási napok száma az általános iskolákban 183, a nappali oktatás munkarendje szerint működő középiskolában és szakiskolában pedig 182 nap lesz.
  •  A közoktatási törvény a tanórai foglalkozásokat két részre osztja, a kötelező tanórai foglalkozásokra és a választható tanórai foglalkozásokra. Évfolyamonként meghatározza továbbá a tanulók érdekében a kötelező tanórai foglalkozások felső határát. A Kerettantervi rendelet a következő ajánlást adja az időkeret felosztásához:
    Kötelező óraszám a törvény alapján (Közoktatási örvény 52 §. )

5. évfolyam: 832,5
6. évfolyam: 832,5
7. évfolyam: 925
8. évfolyam: 925

Jóindulatú vagyok veled, és megnéztem az alsó tagozat óraszámait is:

1-3. évfolyam: 740
4. évfolyam: 832,5

Ha kicsit tovább boncolgatnám a kérdést, akkor még érdekesebb számok jönnének ki a kötelező és a kötelezendően választandó, helyi pedagógiai programokban megfogalmazottak alapján:

Egy csúnya átlagolás szerint napi 5 óra. Az hetente 25 óra, a hetek (37) számával beszorozva = 925 óra, ha ezt napi 6 órával számolom, akkor még nagyobb égés számodra! 1110 óra.

Ez bizony drága Zoltánom majdnem duplája az általad kimondott hatszáz körülinek!
Mivel végleg lealáznának a tények, ezért a „jobb” középiskolákban mindennapi 7 és 8 napi órával már ne is számoljunk!
Vagy mégis? 1295 és 1480.

Tudom, kedves Zoltán, tiltja szerénységed, hogy te gyere elő vele, de én megtehetem.
A nyári szünetet ideiglenesen légkondi szünetnek nevezhetnétek, majd Orbán Viktor szünetnek! Remélem érted a finom gúnyt!
Javaslom, hogy az oktatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységetek elismeréseként, a téli szünet elnevezését módosítsuk Pokorni szünetre, a tavaszi szünetét pedig Hoffmann szünetre.

Megérdemelnétek. Meg mi is!

 

 

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.06.28. 15:53 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr453022174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása