Január 31-én az ajtók mindenképpen bezárulnak azok előtt, akik nem lépnek vissza az állami nyugdíjrendszerbe – erősítette meg Selmeczi Gabriella a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja reméli, hogy az állami rendszerbe visszatérő magán-nyugdíjpénztári tagok adatainak átadás-átvétele tisztességes körülmények között zajlik majd, de akár törvényt is módosítanak, ha a pénztárak nem lesznek hajlandók beszámolni minden elköltött forint sorsáról.
 
Hozzátette, természetes kérdésként merülhet fel, hogy mire költötték a működési költség címén beszedett milliárdokat a magánnyugdíjpénztárak. A fideszes politikus alkotmányosnak és tisztességesnek nevezte a nyugdíjvédelmi törvényeket, ám elismerte, hogy van, amit lehetett volna jobban is csinálni. Selmeczi Gabriella szerint a kötelező magánnyugdíjpénztárak várhatóan átalakulnak majd önkéntes pénztárakká, és úgy véli, hogy lesznek még meglepetések és botrányos fejlemények a nyugdíjpénztárak körül.
 

 

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.01.04. 09:30 Szólj hozzá!

Címkék: selmeczi gabriella elszámoltatás magánnyugdíjpénztár

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr452559270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása