Kollektív agymosás eredménye, vagy a teljes rezignációé, hogy néhány libsikomcsi gondolkodó kivételével mindenkinek természetes, szó nélkül hagyható a  WikiLeaks Magyarországot érintő iratainak a nyilvánosságra hozatala?

 Azon elegánsan túllépnek, hogy O. Viktor nyíltan kimondta, elismerte, hogy hazudik. Igaz, ez már megért egy miniszterelnöki nyilatkozatot, amit különösebben nem kommentálnék. Bloggerek szokták úgy hívni O. V-t, hogy „az ember, aki soha nem hazudott”.

Szóval a történések nem verték ki a biztosítékot.
Lehetne agyalni, miért, de nem érdemes. Gondolom senkit nem lepett meg az idézet, így lapozzunk.
 
Drága- igen jól megfizetett- politikusaink gyakran beszélnek idegen nyelven, allegóriául. Csak közben elfeledkeznek arról, hogy az allegória nyelvét mindenki úgy érti, ahogy akarja.

"Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed" - mondta nagykövetek előtt Orbán Viktor 2007. június 26-án.

Kiváló diplomáciai érzékre valló megnyilvánulás. Méltó a kétharmadhoz, méltó mindannyiunkhoz. Vitatkozzon rajta, aki akar, hogy ezzel a politikai ellenfelek verbális ellehetetlenítésére utalt, vagy éppen vágyait fogalmazta meg és köztörvényes, életellenes bűncselekmény tervét ismertette.
 
Ha már a bűnnél tartunk. Kedvencem a kor magyar rögvalóságának legelképesztőbb politikusa, Hoffmann R. Ő az iskolában akar 3 csapást bevezetni, szóval csak keményen. Még a csapból is a nevelés elsődlegessége folyik, kiegészítve az ifjúság értékválságának hangoztatásával. (ha jól értem)
 
A kor szavát meghallva, nem várva meg a törvénymódosítgatási cirkuszt, megelőzve az újabb nemzeti konzultációt, lépett egy rendőr.
Bűnmegelőzésben segít az iskolának, ahol osztályfőnök néni nem tudott kezelni két leányzót, így a rendőr bácsink segítségére sietett.
Átadott két hamis idézést a nehezen kezelhető tanulóknak. A botrány abból lett, hogy a szülők felnyomták az egyénre szabott, változatos pedagógiai módszerek sokaságát alkalmazó rendőrt.
Nem is értem, miért? Igaz, máskor sem érti meg társadalmunk a korukat megelőző nagy gondolkodókat!
 
Mivel kormányváltás és az ominózus két héten belül rend lesz ígéret óta kicsit több, mint két hét telt el, lépni kellene, gondolta O. Viktor. Az sem mellékes, hogy a profi bűnözők tudják, minden nagyobb buli előtt és azzal egy időben elterelő akciókkal kell a figyelmet megosztani, elterelni.
A köztiszteletnek örvendő Sz. Péter, a miniszterelnök szóvivője szerint a kormány újabb nemzeti konzultációt kezdeményez.
A közbiztonságról.
Na, kedves olvasók! Ez az a bizonyos elterelő hadművelet.
 
Addig míg a köcsög újságírók, elemzők, bloggerek azon röhögnek, hogy ez a hülye banda már megint bohócot csinál magából és az ország lakóiból, addig, amíg a blogok szerzői legyártják a tényleg ötletes közbiztonsági nemzeti konzultációs kérdőíveket, addig a hatalom bebetonozása zavartalanul folyik.
 
Érdemes figyelni a katonai ügyészség P.P. alá helyezésének folyamatára és indoklására.
Ha mindez nem elég, akkor a maguk függetlenségének fényében tündökölni akaró bírók jönnek. Majd megtanulják, hogy ki a magyarok istene!
Lesz 9 évre lebetonozott főbíró. Aki sokat ugrál, pontosabban nem fogadja meg a baráti jó tanácsokat, annak törvényesen felrúgható lesz a kialakított egzisztenciája, hiszen a nagypofájú, nem engedelmeskedő bírót két perc alatt áthelyezhetik Budapestről például a világváros Vásárosnaményba
Az már csak részletkérdés és a mindent átalakítunk dühe, hogy a megyei bíróságok a keresztségben a törvényszék, a városi bíróságok pedig járási bíróság nevet kapják.
 
Nem értettek a bírák a szigorúbb nyugdíj szabályozásból, akkor most ők is célkeresztbe kerülnek.
 
Szerinted a te ügyedben eljáró bíró fogja ezek után érteni a kor és az uralkodó párt elvárásait? Mennyire lesz szigorú és igazságos (?) a te ítéleted kedves olvasó, ha ezek után egy kiherélt bíró dönt az életedről?
 
 
 
 
 
 
 

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.09.09. 08:00 12 komment · 1 trackback

Címkék: orbán bíróságok wikileaks katonai ügyészség hoffmann polt

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr503212961

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan lettem cigány? 2011.09.09. 10:38:09

Eddig nem szívesen beszéltem róla senkinek – nyilván megérti a kedves olvasó, hisz felettébb kellemetlen az ilyesmi. Nehéz beismerni a letagadhatatlant....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.09.09. 10:21:37

Tisztelt Kijelölt Felelős!

"Azon elegánsan túllépnek, hogy O. Viktor nyíltan kimondta, elismerte, hogy hazudik." - ezen nincs mit csodálkozzál, csak a közéjük nem állt komcsik gonoszak. A nyelvművelők, azok jók.

"Méltó a kétharmadhoz, méltó mindannyiunkhoz. " - igen, méltó a kétharmadhoz, de nem méltó hozzám. Szíves engedelmeddel elhatárolódom.

"Kedvencem a kor magyar rögvalóságának legelképesztőbb politikusa, Hoffmann R." - ellent kell mondjak. Lehet a kedvenced, de nem politikus.
Politikus az, aki:
1. "Az erőviszonyokhoz ügyesen alkalmazkodó, körültekintő, célszerű,, óvatos, diplomatikus ember."
2. "Olyan személy, aki politikával állandóan és különösen nagy kedvteléssel foglalkozik"
Forrás: A Magyar Nyelv Értelmező Szótára; V. kötet; Akadémiai Kiadó.
Mindezek nem igazak H. R. államtitkárra.

"Mivel kormányváltás és az ominózus két héten belül rend lesz ígéret óta kicsit több, mint két hét telt el,"... - az ígéret él, még nem jelentették be, hogy mikortól kezdd a számolást. Ez részedről sima csúsztatás.

"Addig míg a köcsög újságírók"... - blogodnak ez az egyetlen része, amivel maradéktalanul egyetértek. Vagy tudsz adni egy forrást, ahol "tényfeltáró" újságírásnak nyomát lehet találni?

"Mennyire lesz szigorú és igazságos (?) a te ítéleted kedves olvasó, ha ezek után egy kiherélt bíró dönt az életedről?" - költői a kérdés. Az igazi kérdés az, hogy lesznek-é a jövőben bíróságok, vagy helyette a parlamenti kétharmad hoz határozatot arról, hogy mi az ítélet.

Tisztelettel:
anonymand

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.09.09. 11:37:48

@anonymand:
Tisztelt anonymand!

Remélem, nem csípős paprikát reggeliztél? :)

Elhatárolódást tudomásul vettem, azzal a nem kötekedésnek szánt kijelentéssel, hogy sajnos mindannyian felelősök lehetünk, ha mással nem, akkor a megalkuvásainkkal, azzal, hogy nem tettünk hathatósan ellenük, amíg még lehetett volna.

H. R. esetében nem lőhettem szét a posztot idézőjelekkel, így nézd el nekem, hogy politikusnak neveztem!

Költői kérdéseidre mosolyogva vagy keserűen bólogatok...

Tisztelettel:
Kijelölt Felelős

anonymand 2011.09.09. 12:08:03

@Kijelölt Felelős:

Tisztelt Kijelölt Felelős!

Nem, nem a paprika volt csípős, a hangulatom az. Lesett az alkoholszintem és ilyenkor nem tudok józanul gondolkodni.-)
Mivel engem nem kötnek a blogírás "szabályai", nyugodt lélekkel idézek, nyakra-főre.

Van, nem is kis igazság szavaidban, amikor mindannyiunk felelősségét emlegeted. Egy gondom van csak: egy távoli zsákfaluban ugyan mi egyebet tudnék tenni azon kívül, hogy időnként vitába szállok olyanokkal, akikről tudom, hogy minden lepereg. Le, mert hívek, nem gondolkodnak csak írnak, olvasnak de szöveget értelmezni képtelenek, akiknek mindenre jó magyarázat a "zemútnyócév", akik készpénznek veszik, hogy több kamionnyi pénzt haza lehet hordani Nokiás dobozokban, stb.
Mondd, mit tehetnék még?

Költői kérdéseimet keserű szájízzel fogalmaztam.

Tisztelettel:
anonymand

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.09.09. 12:23:33

@anonymand:
Tisztelt anonymand!

Nem rád hárítva a kétharmadért a felelősséget, ha csak egy embert is meg tudtál győzni, hogy ne a 2/3-ra szavazzon, (itt most tényleg számszakilag 2/3-ot értek) akkor már többet tettél, mint sokan mások.!

Igen. Ha csak halvány felhőként megjelenik vitapartnereid homlokán némi ránc- mert véletlenül elgondolkodnak mondanivalódon-, akkor már többet tettél, mint sok ingerkedő.

Tisztelettel:
Kijelölt Felelős

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.09.09. 12:25:29

@anonymand:

Tisztelt anonymand!

Azért a legkisebb gondod a leesett alkohol szinted legyen!
Azon valahogy csak segítünk egyszer. Vagy kétszer...

Tisztelettel:
K. F.

anonymand 2011.09.09. 14:02:41

@Kijelölt Felelős:

Tisztelt Kijelölt Felelős!

Köszönöm hozzám való jóságodat!
Átmeneti megoldásként, egyéni képviselői indítványra, a házszabálynak megfelelő módon, meglátogattam a szomszédom és stabilizáltam az állapotom.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: azért nem kis gond, az a gond. Nekem nem termett az idén szilvám....

anonymand 2011.09.09. 16:13:06

@Kijelölt Felelős:

Tisztelt Kijelölt Felelős!

Valaki jogállamiságról tett említést nekem valamelyik blogon. Már régóta, ungefähr 14 hónapja, hogy nem is túl lassú, de biztos léptekkel elindultunk a Nemzeti Jogállamiság felé.
A Fidesz program ugyan nem Nemzetit ígért, csak jogállamiságot.
Én még élénken emlékszem az első lépések közül arra, amikor is Bonsai Duce, a Parlament falai között, nagy tapssal jutalmazott bejelentést tett. Vörösiszapilag. Nos, az nem kis lépés volt, nem is ortodox, mindenesetre meghatározta az irányt.
És az ökör következetességével ballagunk(?) a rossz irányba.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: van egy olyan mondás: a rossz hír hozóját....
Tőlem nem kell tartanod.

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.09.09. 21:09:59

@anonymand:
Tisztelt anonymand!

Mivel ma este a színt feltöltéséről gondoskodtam, engedve szolid felhívásodnak, most olvastam bele a mai történésekbe.
Hofira emlékezve röviden a véleményem:
remélem hétvégén nem dolgozik a fidesz...

Tisztelettel: Kijelölt Felelős

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.09.09. 21:12:23

@anonymand:
Tisztelt anonymand!

Túl nagy lehet a sz@r, ha ilyen ....intézkedésen törik a fejüket.
Hétfőn majd ránézünk, hogy lehet profitálni a ZOTP esésből...

Tisztelettel: Kijelölt Felelős

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.11. 08:38:24

"Kollektív agymosás eredménye, vagy a teljes rezignációé, hogy néhány libsikomcsi gondolkodó kivételével mindenkinek természetes, szó nélkül hagyható a  WikiLeaks Magyarországot érintő iratainak a nyilvánosságra hozatala?" az egyik félnek voltak mozgosíthato paramilitáris haver osztagai, a másikoknak meg nincsenek. Ennyi!
süti beállítások módosítása