Álmodj királylány!

 
Miközben a Fidesz politikusnak kinevezett prominensei sorban égetik be maguk mellett hazánkat is, lásd itt, itt és itt, eközben sokan keresik a megoldást az őket követő időkre. Előfordul, hogy valaki tényleg a megoldáson töri fejét, mások szerint nem árt felkészülni arra, kikhez kell csapódni, kik lehetnek új uraink 2014- től.
 
A közvélemény kutatók vizsgálódásai során eredményre jutnak. Ki ilyenre, ki olyanra. Török Gábor táblázatba foglalta ezeket, mi pedig nézegethetjük, megpróbálhatunk további következtetésekre levonni belőlük.

Amíg 2010 májusában a két nagy arányai jelentősen eltértek egymástól, addig a látszat az, hogy ez a különbség mérséklődött 20110 júniusára. (2010. 05.: 50 42 45 45- Fidesz, 11 11 10 13- MSZP, 2011. 06.: 33 23 27 33- Fidesz, 15 13 12 10- MSZP)
 
Mondhatni, ez így természetes. Figyelembe véve a korábbi tapasztalatokat, a választás győztesei kormányzásuk alatt jól követhetően vesztettek népszerűségükből eddig is.
Várható lenne, hogy a kormányerő népszerűségének csökkenéséből a legnagyobb ellenzéki párt profitál.
 A számokat vizsgálva nem így történt.
 
Miért?
 
Önkényesen emelek ki néhány tudósítást, ami az utóbbi napok ellenzéki tevékenységét mutatja be. Ha van még az MSZP-ben némi önkritikára való hajlam, akkor nem kellene megmagyarázni, miről is szólnak ezek.
 
Vidéken még a levegő is más. Jól követhető, hogy ki kivel van. Követhető és megtorolható. Nem is akkora súlyú egy vidéki kudarc, de említsünk meg egy nem siker sztorit kósaland vidékéről. Gondolkodjatok el rajta, mert nem csak ciki, van ám tanulsága is!

 A másik kedvencem:
 

Azon túl, hogy a felhívásban szereplő felszólítás félelmetesen hasonlít a Fidesz sokszor megvetett, undorítóan kirekesztő retorikájához, álljunk már meg egy szóra!
Ildikó néni! A kirekesztés ellen küzdve szabad kirekeszteni?
Aki nem ért Ildikó nénivel egyet, az akkor már nem is jó ember, nem is demokrata, stb?
Mert tessék elképzelni, a „szent emberként anyakönyvezett Iványi Gábor” tevékenységével nagyon sokan nem értenek egyet azok közül sem, akik önök mellett állnának, ha lenne ki mellett állni!

Azért nem tom, tetszett-e tájékozódni a későbbiekről? Arról, hogyan is sikerült a virrasztás?
100-an kezdték, a végére maradtak 50-en, 60-an. Ahhoz képest, hogy a szent ember mennyieknek ad kenyeret, nem volt ez kicsit kevés?
Nem a poszt témája, de kikivánkozik: hol volt az a sok ember, akiről nyilatkozni szokott a szent ember? Hol voltak az alkalmazottak, akik hálásak lehetnek /vagy nem?/, azok családtagjai, a gondozottak, a falusi iskolákban ellátást kapó gyermekek szülei, stb…?
Azt sem kellene elfelejteni, hogy túl erős az utódpárti vád és ebben a formában kicsit röhejes az egyházakért síkra szállni! Úgy, hogy saját embereiteket sem tudjátok megvédeni, úgy, hogy az új átok a „védjen meg téged az MSZP!” lesz? Úgy, hogy sokkal keményebb témákban kullogtatok az események után, szavatok is alig volt hallható!
Röviden: tessenek már elgondolkodni azon, hogy miért nem fogadták el többen a meghívást!
 
Magánvélemény: önbeteljesítő lett a térdre csuhások felszólítás. Ki ezért, ki azért borul le a nagy ember előtt. A témában azt vallom, hogy az egyházak dolgozzanak az államtól függetlenítve, kapjanak támogatást hívő és nem hívő támogatóiktól, tartsanak fent intézményeket annyi normatívából, mint bárki más és természetesen ha pénz kerül szóba, akkor rájuk is ugyanazok az adó és vámjogszabályok vonatkozzanak, mint bárki másra!
 
Tudjuk, Viktor úr szerint az interneten nyerték meg a választásokat. Hát, ha nem igyekeznek, akkor Ildikó néniék ott fogják elveszteni. Elég lesz hozzá a hiteles tudósítás arról, amit csinálnak. Nem kell hozzá rosszindulat, nem szükséges csúsztatás.
 

Lesz új alapszabály, változnak a párt összeférhetetlenségi szabályai, megreformálják a tagnyilvántartást, új szervezeti struktúrát akarnak - mondta a Népszabadságnak Molnár Zsolt, az MSZP szervezési igazgatója.
 
Jó, nem gúnyolódom a felsorolt személyeken. Kihagyni viszont nem tudom, hogy fel ne soroljam a megfeszített munkában való résztvevők tisztségeit: szervezési igazgató, volt házelnök, etikai tanácsadó testület vezetője, volt pártigazgató, választmányi elnökhelyettes, volt frakcióigazgató, kabinetfőnök.
 
Így lesz ez jó! Időnk van, a fizetést kapjuk, lázasan kell mutatni, hogy dolgozunk! Hogy hova vezet ez a tempó?
 
Dojcstomi feltételezem, ezt egyszerűen úgy minősítené, hogy ennyi töketlen barmot egy rakáson még nem látott. Mert minek nevezzelek, mikor a legerősebb pártból saját erőből sikerült egy létében megkérdőjelezett pártot csinálni, minek nevezzelek, mikor a hatalmat saját töketlenségből sikerült a Fidesznek átadni?
Azért ne feledjük, az MSZP jelenleg is a parlamenti frakcióban és különböző párttisztségekben csücsülő prominenseinek jelentős, feledhetetlen része volt a kétharmad létrehozásában!
Nem kellene már eldönteni, hogy a frakciónak van- e pártja, vagy a pártnak frakciója? Tudjátok! A farok és a kutya esete!
 
Lesz új alapszabály. Ez jó. Kell. Szükséges. Alapszabály nélkül nem megy. Új alapszabály nélkül nem lehet tömegeket magatok mellé állítani. Jó az irány.
Hogy az egyszerű párttagok minek nem zavarják el a fészkes fekete fenébe azt, aki ezt tartja most a legfontosabbnak? (Ne feledjétek: Vétkesek közt cinkos aki néma!)
 
Összeférhetetlenségi szabályok. Ez is jól hangzik. A szabályok ott lépnek elő, ahol az erkölcs elbújik.
És ne feledd! A szabályok fő eleme, hogy ki lehet őket játszani! Vagy ki kell őket játszani! És fontos eleme az összeférhetetlenségi szabályoknak, hogy eszembe juttatja, ezek már most osztják a koncot. Tudják, azt a sajtot, amit a róka helyett maguk fognak kiénekelni a szájacskájukból.
 
Megreformált tagnyilvántartás. Ez kemény. Akkor, mikor minden szervezeten belüli választást a létszámban rejlő erővel el lehet dönteni, akkor szerintetek ki áll helyi szinten az élére a létszámreformnak? Ki az a hülye helyi pártvezér, aki a szőnyeget kihúzza maga alól? Mert azt már tudjuk a hírekből, hogy elhunytak és a pártban már rég nem tag emberek is szerepeltek a nyilvántartásban. Állítólag 11.000 körüli létszám pártszavazott. Ne örüljetek! Ez éhenhaláshoz is kevés lesz 2014- ben!
Esetleg egy jó tanács! Kérjétek meg a Gabit, hogy segítsen nektek. Tudjátok! Akinek nincs kubatovlistája!
 
És végül az új szervezeti stuktúra!
Erről egy klasszikust idéznék a figyelmetekbe!
Ha nem megy a kupleráj, akkor a kurvákat kell kicserélni!
 
Ja, hogy trágár voltam? Még csodálkoztok? Számoljátok fel az oligarchikus működtetést valami másra és kezdjetek el dolgozni!

Cseréljétek le a nagy arcokat friss pofákra, kérjétek meg a nagy árnyékokat, hogy máshol kísértsenek, ha nem megy önként, akkor bizony el kell zavarni őket.
 
Ja, a pénz náluk van? Hát akkor így jártatok. Akkor újra és újra el lesztek zavarva mindannyian.
 
Egyet azért az előnyötökre kell írnom.
 
Ti csak egy kérdésben vagytok bizonytalanok: HOGYAN TOVÁBB?
 

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.08.02. 07:46 Szólj hozzá!

Címkék: fidesz iványi gábor mszp.lendvai ildikó kósaland

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr543119041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása