Van-e az aljasságnak határa?
 
Átverték-e Magyarországot?
 
Tűnjön mentegetőzésnek, de elöljáróban magamról pár szót.
Rendkívül aktív civil tevékenységet folytatok/unk. Szedünk szemetet, teszünk- veszünk, segítünk, ahol tudunk.
Ha telik rá, akár komoly anyagi áldozatvállalás árán is. Kunyerálunk neked, legyél munkanélküli, hátrányos helyzetű, gyermek, vagy bármi,  csak hogy hozzunk némi fényt ebbe az elkúrvult világba.
 
Így az sem okozott fennakadást, hogy gyermekem iskolája szombati munkanapot rendelt el. Céljuk szemétszedés.
Abban is benne voltam, hogy cimborám hívott, egyesületük környezetvédelmi napot szervez, ha van kedvem, menjek el vele szemetet szedni.
 
Rutinos kételkedőként az lett először gyanús, hogy közölték, vigyázzunk a zsákokra, mert előre ki van fizetve a szemétszállítás! (?)
Drága a zsák, több, mint 600. azaz hatszáztól is több forintba kerül. Tekintve a helyszínre jutás költségeit, amit természetesen saját zsebből álltunk és még csak eszünkbe sem jutott eddig számolgatni, itt összevontam a szemöldökömet. Akkor pedig röhögve hagytam volna ott a helyszínt, mikor szerényen felmerült, magas rangú vendég is érkezik zárórára a megyei kormányhivatalból.
 
Hiába, a rutin itt már beindult. Vállaltam, szedtem és mikor befejeztük, közöltem, a kormányhivatalnok nem érdekel, nem várom meg.
Szolid rábeszélés következett, addig, amíg nem közöltem, hogy akár tettleg is hajlandó vagyok átverésemet megköszönni a hivatalnoknak.
 
Lapozzunk. Este, mondom magamnak: híradók, talán szombaton nem dolgoznak a fiúk (Hofi) és nem lesz, ami megemeli vérnyomásom.
 
Tévedtem.
Nagyot.
 
Két kanális, időrendben.
 
Vidékfejlesztési miniszter: soha ennyi ember, 160.000-en, nem szedték még az országban a szemetet egy időben. (diadaljelentés, valamikor késő délután felvéve.
 
Kommunikációs államtitkár: valamikor reggel, délelőtt: soha ennyien nem fogják egy időben- 160.000-en- szedni a szemetet Magyarországon.
 
Valamely megye kormányhivatal vezetője: nem gondoltuk volna, hogy robbanóanyagot találunk a szemétben.
(a riporter szerint levegővel vagy vízzel érintkezve azonnal robbant volna.)
 
  1. hol hirdettétek meg, hogy állami szerepvállalással szedjük össze más szarát, aminek lerakását komoly apparátust fenntartva az államnak kellett volna megakadályoznia.
  2. milyen alapon rendeltetek el rendkívüli munkanapot az iskolákban, a közmunkásoknak és még ki tudja kinek?
  3. Mi került a zsákon és elszállításán több, mint hatszáz forintba?
  4. A szállítás és a zsák hol volt megpályáztatva, ki kapta a feladatot?
  5. Mit tettetek volna, ha a robbanóanyag felrobban? Ki lett volna a felelős a tragédiáért?
  6. Hogy mertétek a civil áldozatvállalást felhasználva kiadni a diadaljelentést?
  7. Hogy mertétek a segítő kezeket végleg eltántorítani attól amit eddig maguktól, önként, dalolva megtettek?
  8. Úgy őszintén! Mitől fostatok, hogy nem a valóságnak megfelelően hirdettetek?
  9. Mivel a munkatörvénykönyvének szigorítására készültök- heti öt és fél napos munkahét- nem lenne egyszerűbb rögtön törvénybe iktatni a kommunista szombatot is?
 
 
 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.05.21. 19:23 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr332921976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása