Mondjátok meg Máriának, szeretem,
És ez a szerelem most is lánggal ég
Bennem minden emlék olyan eleven,
Mintha el se ment volna még
Mindenkinek volt egy Máriája,
Akinek volt, az egyet ért…

 

Álmaimban sem jött elő, hogy alkotmányozás címén mi mindent fognak elővenni a zsírunkon élő megválasztott képviselőink. Abban biztos voltam, hogy az aljasságnak nincs határa, de amit egy úrihölgynek nem tekinthető fideszes képviselő tett, az túlmegy minden határon. Wittner Mária, „ez a vén szipirtyó kimutatta a műfogsora feketéjét”.

N. Előd képviselő kijelentette, hogy "Fájó kimondani, de kimondom mindannyiszor, hogy Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint Önök, akik oly sokszor használják ezt a kifejezést"
 
Fent említett képviselőnő 2 percben bemutatta, mit ér ő és mit érnek társai, akik ezt szó nélkül eltűrik.
"Köszönöm szépen Önnek, hogy Horn Gyulát a nemzet nagy királyának kiáltotta ki. Ha nem tudná, Horn Gyula hóhér volt. Hóhér volt a javából" - jelentette ki a képviselő. Wittner Mária úgy folytatta: "és most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az Önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből, már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni".
 
Még túl közel az a tragédia, melyben egy Fideszes parlamenti képviselő hunyt el. A megdöbbenés és együttérzés nézettől, pártállástól független volt.
Voltak olyan ellenzékiek, nem kevesen, akik kifejezték együttérzésüket az érintettek hozzátartozóinak, munkatársainak.
Pedig könnyű lett volna olyan bunkónak lenni, mint amilyen lehet egy parlamenti képviselő!
 
Ezek után már csak két költői kérdés marad:
  1. Mikor mond le mandátumáról a „képviselő asszony”?
  2. Mikor határolódik el tagjának megnyilvánulásától a Fidesz, mint az ország kormányzó pártja?
 

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.03.25. 10:09 26 komment · 2 trackback

Címkék: wittner mária horn gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr852770228

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rémálom a Fideszről 2011.03.27. 17:58:27

Az álmos könyv szerint, ha a FIDESZ adócsökkentésről szavaz az álmunkban, akkor az kevesebb pénz, szegénységet jelent. Nem tudom ki írta a könyvet, de átkozottul igaza volt… Bárcsak rémálom lenne a következő is, mert akkor bármelyik pillana...

Trackback: Jobboldali többség VI.: Granny porn Wittner Máriával? 2011.03.25. 11:41:05

Vagy lehet, hogy mégse ő az? ;) Döntsd el te a videó alapján.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balkó 2011.03.27. 22:46:53

"Még túl közel az a tragédia, melyben egy Fideszes parlamenti képviselő hunyt el. A megdöbbenés és együttérzés nézettől, pártállástól független volt."

Nos, ajánlom ezt a Népszabadságban megjelent cikket. A webcímben látható mondat volt eredetileg a cikk címe. Délutánra megváltoztatták, de a hivatkozásban ott maradt. Azért csak sikerült bunkónak lenni, ugye?

nol.hu/belfold/elhunyt_a_fidesz_bekiabalasaval_botranyt_okozo_kepviseloje

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.03.28. 07:33:13

Az idézett hivatkozás árnyalja a képet.

De a javítás ténye mutatja, hogy a nyilvánvalóan tapló címadást felülvizsgálták és helytelennek találták.

Azt gondolom elismered, hogy ezt a posztban említett szereplők nem tették meg!
És ezzel együtt sem menti Wittner "verbális eutanáziáját"! (varanus.blog.hu)

Balkó 2011.03.28. 10:07:17

Fontos tisztázni: a Népszabadság javított, de nem kért elnézést. Igen, felismerték, hogy helytelen a cím, és megpróbálták megúszni. Azt hiszem sikerült, hiszen nem sok emebrnek tűnt fel.

Ez egy kicsit olyan, mintha Wittner Mária kiállna ma, újra elmondaná másként az akkori felszólalását, és akkor lerendezettnek tekintené az ügyet.

Én is tehetnék fel kérdéseket:

1. Mikor hagyja abba az újságírást a cikk írója?
2. Mikor kér bocsánatot a Népszabadság?
3. Mikor határolódik el az újságtól az MSZP?

Balkó 2011.03.28. 10:19:22

Tudom, hogy a cikk Wittner Máriáról felszólalásáról szól. Ettől függetlenül fontosnak tartottam árnyalni a képet. Nagyon sok véleményt olvastam, és az a legnagyobb problémám, hogy pálcát törnek Wittner Mária felett, ha kell alpári stílusban. Miközben elítélik Wittner Máriát, ugyanolyan hangot használnak. Álljon itt egy-két példa: Wittner Mária, „ez a vén szipirtyó kimutatta a műfogsora feketéjét”. Ez egy kommentben hangzott el, és itt is idézik. Egy másik: "Horn Gyulának egyetlen tévedése volt 1956- ban hogy ezt a vén kurvát akkor nem akasztotta fel egy lámpavasra. Nagyon kellett volna ez a mostani országnak." Innen érdemes válogatni: www.mon.hu/hirek/nemzetkozi/cikk/a-jobbikos-novak-dicserte-a-fideszes-wittner-szidta-horn-gyulat/cn/haon-news-charlotteInform-20110324-0345299951

Balkó 2011.03.28. 10:27:56

Ugye érthető, hogy mi a problémám? Wittner Mária egy parlamenti képviselő, akinek ebből következően különösen vigyázni kéne arra, hogy mit és milyen sítílusban mond. Ám közben egy 56-os halálraítélt, aki 1970-ig börtönben ült. Horn Gyula a saját bevallása szerint is pufajkás, aki elmondása szerint az ellenforradalom ellen küzdött, a rend fenntartásáért.

Érthető, hogy mindez Wittner Máriából indulatt vált ki, elismerem nem érthető, hogy parlamenti képviselőként ilyet mond.

Azt gondolom, ha az emberek nem lennének tele gyűlölettel és indulattal, ha nem lennének elfogultak és részrehajlók, ha a politikusoknak nem pusztán a pillanatnyi politikai haszonszerzésen járna az agyuk, akkor nem születnének ilyen ítélkező, ha kell alpári, durva megjegyzések, ami által olyanná válnnak, mint Wittner Mária, illetve nem egészen ugyanolyanná, mert őket nem ítélték halálra.

Pikk 2011.03.28. 11:39:27

@Balkó: Sajnos a közbeszéd mára teljesen elszennyeződött, már alig lehet bárkin bármit számonkérni. A fidesz alanyi jogon tahó, míg az ellenzék csupán válaszként.
Mindenki meg akarja mutatni és leginkább azt ami neki sincs.
A fikázást érzik leginkább célravezetőnek padig azzal most csak 2/3-ot és idővel utálatot lehet elérni.

Pikk 2011.03.28. 11:45:54

Végülis nem összemérhető Mécs Imre, Göncz Árpád - Wittner Máriával, de a letöltött 12 éve eléggé összegyűrte ahhoz, hogy ne érdekelje mit mond.
Nem lett volna szabad képviselőnek jelölni, így a mocsok a fideszé.

Balkó 2011.03.28. 11:56:17

Ezt pontosítanám: ...ha politikusoknak nem pusztán a pillanatnyi politikai haszonszerzésen járna az agyuk... így: ...ha BIZONYOS politikusoknak nem pusztán a pillanatnyi politikai haszonszerzésen járna az agyuk...

Nem szeretek általánosítani. Szerintem butaság.

Balkó 2011.03.28. 11:57:49

No meg ezt: ...ha az emberek nem lennének tele gyűlölettel és indulattal, ha nem lennének elfogultak és részrehajlók... így: ... ha BIZONYOS emberek nem lennének tele gyűlölettel és indulattal, ha nem lennének elfogultak és részrehajlók...

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.03.28. 12:01:25

@Balkó:
"a Népszabadság javított, de nem kért elnézést"

Ha az újságírás gyöngyszemeiből fogok szemezgetni, beteszem.

De kár egy olyan témán rugózni, amelyben egyébként nincs vita, és kár azt hinni, hogy ez kisebbíti a Witner M. megszólalásának súlyát!

"Mikor határolódik el az újságtól az MSZP? "

Ha jól sejtem, igen komolyan megtennék, ha ez lenne a téma.

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.03.28. 12:06:02

@Balkó: "pálcát törnek Wittner Mária felett, ha kell alpári stílusban."

Nem vagyok szégyenlős, de megszólalását olyan komoly súllyal kezelem, hogy egy idézeten kívül szándékosan nem írtam le azokat a gondolatokat, amelyekben elküldöm melegebb éghajlatra!

A büdös k. életben nem fogják már fel, hogy 2011 van, a tiszteletet most (is ki) kell kiérdemelni!

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.03.28. 12:09:44

@Pikk: "Nem lett volna szabad képviselőnek jelölni, így a mocsok a fideszé. "

Ott a pont!

Mint ahogyan Szanyi kapitány bepalizásakor is el lehetett sírni, hogy aljas módszerekkel húzták csőbe, itt is lehet saját indulat megnyilvánulásának nevezni a megszólalását, lerázni a felelősséget.
Csak nem sikerül.

Balkó 2011.03.28. 12:42:43

A válaszok egyértelműen mutatják, hogy igazam van, legalábbis valamire rátapintottam.

Indulatosan és gyűlölettel kritizálják az indulatos és gyűlölettel teli mondatokat. Folyik az anyázás, és mindenki felsőbbrendűenk érzi magát erkölcsileg.

Itt az a pont, amikor nincs értelme tovább vitatkozni.

Balkó 2011.03.28. 12:47:45

Tisztelet a kivételnek, és itt most Pikkre gondolok.

Balkó 2011.03.28. 12:50:40

Azt hiszem, én sem anyáztam.

kovacsguszti68 2011.03.28. 13:08:06

@Balkó: hadd szabadjon megjegyeznem, hogy - azon túlmenően, hogy jónéhány kommentelő stílusával én sem tudok azonosulni - a különböző fórumokon megjelenő kommentek minősége egyáltalán nem menti fel Wittner Máriát. Ő ugyanis egy sokak által megválasztott országgyűlési képviselő, aki a mi adónkból kapja a nem is kevés fizetését, és ehhez a tisztségéhez méltatlan egy ilyen megnyilvánulás. Arról nem is beszélve, hogy mindezt a Parlamentben mondta, ahol pedig egyáltalán nem lenne helye egy ilyen beszólásnak. Éppen ezért lenne elvárható, hogy legalább elnézést kérjen mondataiért (ha már lemondani nem akar erről a tisztségről és a vele járó szép jövedelemről), a frakciótól pedig elvárható lenne némi elhatárolódás.

2011.03.28. 13:16:36

@Balkó:
Tisztelt uram!
A feltett három kérdéssel egyetértek, Önnek teljesen igaza van, de hadd tegyek fel én is három kérdést:
-tudja-e, hogy Dr. Ranschburg halálával kapcsolatban mi volt a heti válasz címlapján?
-a Heti Válasznak nem kellene Ön szerint hasonló három kérdést feltenni?
-mi köze ezeknek ehhez a bloghoz?

Balkó 2011.03.28. 13:50:28

@h.kovacs:

Tisztelt Uram!

1. Eddig nem tudtam, de most utánanéztem.

2. Fel kell tenni ezt a három kérdést, de azért ezt ne feledjük: hvo.hu/itthon/bocsanatkeres-a-ranschburg-nekrolog-miatt-36131/?cikk_ertekel=1&ertekeles=2

3. A blog írója ezt mondta: "Még túl közel az a tragédia, melyben egy Fideszes parlamenti képviselő hunyt el. A megdöbbenés és együttérzés nézettől, pártállástól független volt." Én ezt a kijelentést cáfoltam. Ez a köze.

Tudja azon azért érdekes elgondolkozni, hogy a Heti Válaszban megjelent cikk táma lett, ám a Népszabadságban megejelent cikk nem. Úgy gondolom ez jól jelzi a mai magyar médiviszonyokat. Ez egy másik táma, de mégsem az.

A kijelentés nem volt igaz, én ezt igazoltam. A hozzászólásom lényege mégsem ez volt, de valahogy ez tűnik a legzavaróbbnak? Miért? Mindenki azt bizonygatja, ez nem ugyanaz, ez nem enti föl Wittner Máriát. Én nem is mondtam. Miért jut ez mindenki eszébe??? Érdekes, ugye?

Balkó 2011.03.28. 13:52:39

Ja, és hogy világos legyen: A Heti Válasz és a Népszabadság cikke nem sokban különbözik. Egyiket sem lehet mentegetni.

Balkó 2011.03.28. 14:00:54

Elnézést a gépelési és helyesírási hibákért, gyorsan, és sajnos sokszor figyelmetlenül írok.

2011.03.28. 14:41:21

A Heti Válasz bocsánatkéréséről nem tudtam ezért elnézést kérek, azt hiszem a Népszabadság is megtehetné ezt.
Mindazonáltal úgy gondolom, hogy a képviselőasszony megnyilatkozása sokkal súlyosabb eset, mint az előbbi két újság kissé infantilis megnyilvánulása.

Véleményterrorista 2011.03.28. 15:34:43

@Balkó:
A hvo bocsánatkérése egész addig jól hangzott, míg el nem kezdett másokra mutogatni. (ATV, Gyurcsány)

Ki anyázott itt?
Én nem találtam, igaz futólag néztem be!

Balkó 2011.03.28. 15:53:47

@Véleményterrorista:

Igen, nem egészen voltak korrektek, de bocsánatot kértek.(nem mondom, hogy ez így teljesen rendben lenne) Eszébe jutott ez a Népszabságnak? Volt belőle felhajtás? Nem.

Az anyázás alatt nem azt értem, hogy konkrátan szidjuk valaki édesanyját. Hanem, amikor jól megmondjuk neki, és jól elmondjuk róla a... Például: " Abban biztos voltam, hogy az aljasságnak nincs határa, de amit egy úrihölgynek nem tekinthető fideszes képviselő tett, az túlmegy minden határon. Wittner Mária, „ez a vén szipirtyó kimutatta a műfogsora feketéjét”. " "Pedig könnyű lett volna olyan bunkónak lenni, mint amilyen lehet egy parlamenti képviselő!" "Nem vagyok szégyenlős, de megszólalását olyan komoly súllyal kezelem, hogy egy idézeten kívül szándékosan nem írtam le azokat a gondolatokat, amelyekben elküldöm melegebb éghajlatra!"

Véleményterrorista 2011.03.28. 16:06:09

@Balkó:
Gondolom, Lucernabödét is kiosztottad a Varánuson?

Ha már ennyire csipi a szemed a Népszabadság, írj róla posztot, de nehezen érem fel ésszel, hogy az említésén kívül miért ragozod már sokadszorra?

Nézz rá az első trackbakre!
Olvass el más blogokat és akkor gyere vissza a kiszedett idézeteket értékelni!
Lehet, ezek igen visszafogottak!
Vagy olvasd el a többi blog alatti kommenteket, és zokogj, amikor mindennek elmondják a szabadságharcos, halálra ítélt öreg hölgyet! (aki azért szép pénzt húz az országunkban uralkodó szokásokból!)

Balkó 2011.03.28. 16:15:00

@Véleményterrorista:

Én már régen befejeztem volna (olvass csak vissza), de erre újra rákérdeznek. Mondtál valamit a Heti Válaszról, és arra reagáltam, hogy érzékeltessem a helyzetet. Nem a Népszabadságról szólt ez főleg, de ha akarod értsd így. Te dolgod, meg megint jól oda lehet mondani.

Erről beszéltem: "Vagy olvasd el a többi blog alatti kommenteket, és zokogj, amikor mindennek elmondják a szabadságharcos, halálra ítélt öreg hölgyet! (aki azért szép pénzt húz az országunkban uralkodó szokásokból!)" Ezeknek a mondatok az anyázások. Ettől jobban érzed magad?

Ez az a pont, amikor nincs értelme tovább vitatkozni, nem?

No, lezárod még egy anyázással? Hajrá!

Véleményterrorista 2011.03.28. 16:23:28

Én lemaradtam mögötted.
Biztos megzakkantam érveid súlya alatt.
Egészségedre!
süti beállítások módosítása