Tűzvészkor sem verték ennyire félre a harangokat, mint most, mikor híveiket hívják a szokásos vasárnapi szeánszra. A tolerancia jegyében nem elég, hogy félreverem egyszer, á, legalább háromszor, hadd hivalkodjon, hogy minden rendes embernek itt a helye köztünk. Az ingyenes időjelzésről, ami emlékeztet hitvány, porba ragadt földi létünkre, pedig szintén drága áron gondoskodik szeretve tisztelt harangunk, de a biztonság kedvéért negyedóránként.

 Azokkal, akik 10-15-20-30 éve rendszeresen gyakorolva hitüket, templonyba járnak, nincs mit ingerkednem. Elfogadom és tiszteletben tartom, még akkor is, ha tudom, jelentős felelősség terheli őket az elmebeteg hatalomra juttatásában.
De ebben a szép új elmeháborodott világunkban mélységesen megvetem a sok újonnan megvilágosodott hívőt, aki igazodva a trendhez, beállt a sorba- tudjátok! A „térdre, imához!" valamikori ifi csapatkapitány felszólításának megfelelően!
 
Ettől már csak az az európaibb megoldás, ha nyíltan kimondva köteleznek a vallásszabadság és az emberi tisztesség jegyében arra, hogy rendszeres hallgatói legyetek a pap elvtárs igehirdetésének. Persze az az igazi, ha van választási lehetőséged! Beülsz, vagy éhen döglessz!
 
Szóval van annak valami pikáns bája, mikor az életüket minden kicsinyes kisstillel közöttünk élő veszik maguknak a bátorságot, hogy istenükre hivatkozva megmondják, mi a helyes, mi a jó, hogyan éljék sz@ros életüket mások!
 
Ennek az álságos képmutatásnak a következménye az a szervilitás, aminek eredményeként a magyar vadászok felkent legnagyobbika lehet a hatalmas és megingathatatlan tekintélyű kormányzópárt, a KDNP miniszterelnök helyettese, Semjén Zsolt úr!
 
Hofitól tudjuk, hogy a magyar ember nem érzi jól magát, ha nem sz@ros a szája.
Miért ne lehetne az ország fővadásza Semjén? Kit érdekel, hogy ki ő és milyen ember, milyen vadász?
Most ő van a táplálkozási lánc csúcsán, akkor méltón fog bennünket is képviselni- gondolhatták megválasztói. (Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) elnöke)
 
Ezt a méltó képviseletet már bizonyította nem egyszer a vadászok legkiválóbbika. Legutóbb a 2011-es Országos Vadásznapon mondott beszédében.
Bemutatta, mennyire tisztában van a magyar néplélek hangulatával, a közvélemény megítélésével.
 
Sokat segített tiszta, jól érthető, világosan értelmezhető megfogalmazásával a vadász- és a fegyverforgató társadalom megítélésén.
 
Azt a célt tűztük magunk elé, hogy helyreállítjuk a magyar vadászat becsületét
 
Hiteles ember szájából hiteles vélemény. Már többször megfogalmaztam, ne védjetek ti meg senkit és semmit! Ha állítani támad kedvetek, akkor állítsátok otthon, vagy a barátnőnél, mert mi nem vagyunk állító művészetetekre kíváncsiak!
 
utalt arra, hogy a társadalomban él a sztereotípia, amely a vadászatot az újgazdag puskás ember kedvtelésével azonosítja, azonban - mutatott rá - egyes visszatetsző jelenségeket nem lehet a vadászati kultúrával azonosítani.
 
Újra és újra dicsérnem kell világos megfogalmazását. Sztereó típia. Hát igen, az él.
Mostanában hány olyan paraszt puskást láttál Zsóti, aki még úgy nyerte el a vadász jelöltséget (jelöltséget!), hogy évekig járt hajtani, kitanulta az etikai és szakmai alapokat és akkor, mikor kellően közel került a megvilágosodáshoz, csak akkor lehetett VADÁSZ!
Igen, VADÁSZ és nem puskaforgató.
 
Sok szép, a szakmának fontos dolgot említett még. Igaz, a kívülállóknak a kinyilatkoztatások félreérthetőek, de hát ez kellett a magyar vadásztársadalomnak.
 
Mert az egyértelműen kijelentett igény a magyar vadász hivatalos személlyé nyilvánításáról mi mást jelenthetne, mint a mezei fegyverforgatók mindegyikét hivatalos közegként akarom látni elvárását?
 
vadászokat és az erdészeket hivatalos személynek kívánják elismertetni
 
Pedig nem! Az igény a hivatalos vadászok lehetőségeit bővítené  és büntető jogi védelmüket teremtené meg.  Erről itt olvashatsz!
 
Semjén úr már tudhatná, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.
Hiába tény, hogy Európa talán 2. legszigorúbb fegyvertörvénye a miénk, hiába igaz, hogy a vegzálás napi gyakorlat, hiába a pénzlehúzás a legfontosabb a fegyvertartási engedélyek meghosszabbítása során, ha ezt így és ilyen emberek kommunikálják, akkor megette a fene annak a nagy becsületnek a visszaszerzését!
 
 

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.09.11. 11:10 Szólj hozzá!

Címkék: semjén omvv országos vadásznapok

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr233217507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása