Mint katonaló a trombitaszóra, úgy kaptam fel a fejem arra, hogy megint szólt hozzánk AZ államtitkár. Igen, a kedvenceim egyike. Nem volt elég ma a szemem elé került másik államtitkári felszólítás az alkotmány, akarom mondani az Alaptörvény Asztalának felállításáról.

 
Bizonyára sokaknak feltűnt egy apró, alig lényeges epizód a tudósításokból. A kormány elfogadta Hoffmann R. újabb ötleteléseit. Jövő héten hozzák nyilvánosságra.
A nol.hu-t is megindította a jövő hét belengetése, megpróbálták kitalálni, miért a jövő hét a legjobb időpont erre.

Nem nehéz ezek után azt a zseniális felfedezést tenni, hogy gáz van. Miért kell erre ennyi idő, ha mást egy nap alatt fel lehet állítani? (Az Alaptörvény Asztalát.)
 
A feltételezések után egy higgadt politikus kihasználná a hétvégét, hogy rendezze a fejében kialakított zűrzavart.
Na! Nemán! Gondolhatta az államtitkár. Hogy- hogy nem fogadták el, hogy- hogy újra visszadobták? Akkor is bemutatom nektek szavazó parasztjainknak a tervezett legjobban tetsző, vagy éppen legjobban támadott elemeit.
 
Üzent sebtében az MTI-nek, azok vették az adást és délutánra mi is képbe kerültünk. 
Tökös csajnak képzeled magad, úgy látom. Nézzük, de tényleg a teljesség igénye nélkül, miről regélt az énekmondó!
 
a nemzeti köznevelés rendjéről szóló új törvény koncepciója nem tartalmazza a pedagógusok óraszámának emelését, de rögzíti a heti 32 óra, kötelezően iskolában eltöltendő időt.
 
Később:

Ez nem azt jelenti, hogy ez idő alatt a teljes tanári karnak a tanáriban kellene ülnie: így nem is volna értelme a változtatásnak. Úgy kell megszervezni az iskolai életet, hogy a gyerekekkel foglalkozzon a pedagógusok nagy része
 
Nem lesz óraszámemelés. Nemlesznekmegszorítások! Nem lesz már normális megszólaló ebből a bagázsból?
Laikus hülyeként, ha eddig a kötelező órám teszem azt 22 volt, akkor ezután 32 órában foglalkozva a kölyökkel, majdnem 50 %-os óraszám emelésről van szó!
A Nemzet Tolla hejesenirninemtud, te meg babám számolni. Vagy ha igen, akkor még rosszabb! Ez már tényleg szijjártói magasság!
 
Megakadtam. Úgy tudtam, hogy egyszerűbb szövegek értelmezésével nincs gondom. Visszakérem a tanuló pénzt, mert most okozott némi nehézséget megérteni, miről lehet szó.
Oktatási államtitkár legyek, ha értem az állami szerepvállalás pontosítási kísérletét.
Nem is szaladok bele ebbe a csapdába, akit érdekel, az értelmezze.
 
a jövő évtől sem fog többe kerülni egy iskola működtetése, de nagyobb arányt fog finanszírozni a költségvetés és kisebbet az önkormányzatok.
 
Megismétlem egy régebbi kérdésem: Rózsa drága! Tud erről a főnök? Ő vért izzad, hogy beadja nekünk közgazdasági reform téziseit, konzultál a Nemzet Tollával, csak hogy megmentsen bennünket magunktól, és állóháborút vív a manyup pénzemből az államadóssággal. Nincs itt némi ellentmondás? Az állam nagyobb arányt fog finanszírozni? (rémlik még a hazug ember, sánta kutya szólás?)
 
Uralmatok idején is sorra zárnak be az iskolák, most meg 8 gyermek szülője, ha igényli, akkor tagintézményt kell fenntartani?
 
a kormányhivatalok állapítják meg, hol, hány pedagógusra van szükség
 
 
A létszámot egy nemzeti pedagóguskataszterben állapítják meg
 
Ésmégegyszernemlesznekmegszorításoknemleszpedagóguselbocsátás.
 
Emlékeztek még Hoffira? A vadakat terelő juhásznál mondta: vezetnek titeket, de vadul…!
 
Ugorjunk! A bérekről mondottakkal nem foglalkozom. Ha adhatok egy tanácsot pedagógus olvasóimnak, akkor bérrendezés ügyében kérdezzék meg orvosukat, gyógyszerészüket! Azzal többre mennek!
 
PEDAGÓGUS kamara. Az erről szóló törvény további …kötelezettségeket határozhat meg, etikai normákat tartalmazhat.
 
Mit nekem római jog, mit nekem Bibó!
 
Gondolj bele, a jogszabály fog etikai normákat tartalmazni! A tízparancsolatot ki ne felejtsétek!
 
Ne ötletelj, egy példával segítek és ez nem vicc! Mármint a segítség. Mert jelenlegi oktatási nagyjaink tényleg erről vitatkoztak!
Ez már vicc: szerintetek nézhet-e pornót a pedagógus?
 
Eljutottam tűrőképességem határához. A stop.hu-n olvasgatva ezeket a nemes elképzeléseket, megörültem, jaj, de jó, a végére értem. Hát nem. Még van egy hosszú oldal.
Ezt már meghagyom Önöknek kedves olvasók. Értelmezzék, örüljenek, ha van benne jó elképzelés, szörnyülködjenek, ha nincs!
 
Már nem is ekézem, hogy azelmúltnyolcévtorzulásaitamitszocialista-liberálisirányításalattelszenvedett volt a zárszó, megszoktuk, ennyire fussa…
 
„A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni,
akarsz-e mindig, mindig játszani,
akarsz-e együtt a sötétbe menni,
gyerekszívvel fontosnak látszani,
nagykomolyan az asztalfőre ülni”
 
Biztosan nem így gondolta Kosztolányi, de nézzétek el nekem ezt a kicsiny csúsztatást, annyira ideillenek kezdő sorai.
Ez a hölgy úgy gondolja, hogy az egész ország az ő megkeresztelkedett játszótársa. Mivel más már nem telik tőle, ezért folyamatos igénye van a játékra, amihez bennünk véli megtalálni pajtásait.
Hát tévedsz! Nem kívánunk sötétbe menni, nem kívánunk veled játszani és nagyon elegünk van már abból is, hogy állandóan az asztalfőre képzeled magad!
 

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.09.03. 03:57 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr543198825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása