Nehéz eljátszani a tájékozottságot a magyar belpolitika tengerén. Kapkodom a fejem, hogy jó-e, ha a gyorsnaszád első tisztje már látja a jéghegy csúcsát, vagy éppen a Titanic sorsa jusson eszembe.

Miközben a fővezérként is funkcionáló első tiszt egyenest a lövészárokból érkezik előadást tartani, és senki nem röhögi el magát erre a bevezetésre, eközben Csúti Vitézt meggyalázták, megcsúfolták és a sajátjai mondtak róla lesújtó ítéletet. 

 A „Fegyverletétel” című valamiben nyíltan elismerte a szerző úr, hogy bizony, a Vezénylő Tábornok térdre rogyott a csatatéren. Igazságos háborúja elbukott, a spekulánsok hada legyőzte. Most velünk együtt várja, lefejezi-e a győztes, vagy kegyelemben részesíti és csak simán seggbe rúgja? (ha nincs más, segítségül hívjuk Lenint!)

Azért elgondolkodtató, hogy a kapitulál kifejezéssel hogy fér meg ugyanazon témában, ugyanazon az országban az NGM közleménye, amely dicsőséges győzelemről számol be, de hát ne legyünk elégedetlenek! Valami koncot és reményt kell lökni a vitézkedő kollaboránsoknak is, nehogy hátat fordítsanak a csatatérnek és kinyílt szemmel, szembe forduljanak eddigi hős vezetőikkel!

Ne lovagoljunk most a dátumokon, hogy mióta tudják, hogy kés van a nyakunkon, elég bizonyíték a kormányrendelet, amit az előző posztban másoltam be. Ebből nem volt nehéz kérdéseket megfogalmazni.

Szóval azt már tudjuk, hogy megszorítások nem lesznek, csak kicsit éhen döglik a fél ország, ha így folytatják.

 Éppen ezért álltam érdeklődve két értesülés előtt.

 1390/2011. (XI. 18.) Korm. határozat a MÁV vasúti dolgozóinak pénzügyi ösztönzéséről, amiről a Vastagbőr elmondta a véleményét, így csak kérdezem, hogy kiknek fogunk még osztani, nehogy szembeforduljon a kormánnyal ezekben a vészterhes időkben?

 Hogy kiknek fogunk még osztani?

Kapaszkodjanak meg! Akár a köz alkalmazottainak- tisztviselőinek is! Normális bért? Á, dehogy!

Megénekelte a Népszava, hogy nagyon gyors határidővel adatszolgáltatásra akarták rábírni a közalkalmazottakat. Kinek, mennyi ingatlanfedezetű devizaadóssága van!

Volt olyan település, ahol túlteljesítették a tervet, mert a frissen egyházi kézbe adott közoktatási intézményben is rákérdeztek ezekre a személyes adatokra! Hogy a vezetőnek hiányosak az ismeretei a közalkalmazotti státusz mibenlétéről, vagy csak a szervilizmus motiválta szorgalmát, mindegy is!

Azt, hogy mekkora ma az országban az egzisztenciális biztonság, azt mindenki tudja, érzi a saját bőrén! Éppen ezért egy névsorral végigjárni pl egy iskola dolgozóit, a névsoron mindenki más által jól láthatóan bejelölni, hogy van, nincs devizahitelem, egyértelműen nem okozhat gondot senkinek sem. Tudjuk, a főnökök csodálatos vezetők, nem fogja érdekelni őket, hogy Kiss Mariska 10 millás devizahitellel ezután úgy merjen még csak kérdezni is, hogy a fal adja a másikat! Sőt! Sokan most akarták hirdetésben is közé tenni, mennyi adósságuk van!

 Miért is lehet szükség ezekre az összesítésekre? „Az érintettek körében terjengő hírek szerint a kormányzat az adatgyűjtéssel a végtörlesztéshez kíván segítséget nyújtani kizárólag a közszféra számára, ugyanakkor - bár az összesített adatgyűjtés névtelen - mégis hozzáférhetővé válhat a dolgozók tartozásának a mértéke.”

Nem is oly régen írtam volna: nem hiszem. (Csak az elkövetési érték szaporodna.)

Ma már inkább megkérdem: milyen alapon Viktor?

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.11.21. 11:18 Szólj hozzá!

Címkék: vasúti dolgozók pénzügyi ösztönzése

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr783400616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása