A magyar Választók űrhajója a hazatérés helyett a képernyőn villogó pont nyomába ered. Váratlan küldetésük egy kihalt bolygóra vezeti őket, ahol egy elhagyott országot űrhajót találnak, belsejében számtalan, tojás alakú kapszulával. Miközben óvatosan próbálják feltárni az űrsikló titkát, az egyik tojásból hirtelen kirobban egy jogszabály lény és rátapad az egyszeri Választó arcára, aki teljesen megbénul. Miután Választónk visszanyeri az eszméletét és csatlakozik a többiekhez, megdöbbentő dolog történik. Választónk lelkéből, testéből egy szörny kel ki, a Nemzeti Együttműködés rendszere, amely sorra végez a Választókkal.

A kérdés már csak annyi, lesz- e magyar Ripley (Sigourney Weaver), aki nem törődik bele a halálba.

 

Szorgos népünk győzni fog, már dolgoznak a szörnyek azon, hogy fülkeforradalmunk vívmányait nemzetközivé varázsolják. 
Miután bomba üzlet keretében a párnacihából előrántott, az elmúlt nyóc évben megtakarított pénzt eltőzsdézte elköltötte, most ő is felelőssé vált a MOL lépéseiért. Nem, nem „a benzináráért a kormány a felelős” mantrájukat ekézem. Ahhoz itthon már hozzászoktunk, hogy az igazmondás mértékegységét nem Szijjártóról (de nem is Orbánról) fogják elnevezni, de most aztán tudja meg a világ!
A Független Horvát Parasztszövetség elnöke azt hiszi, hogy nyílt levelével elérhet valamit.
 
Megfogalmazása szerint, ha a magyar kormány nem biztosít üzemanyagot a vetéshez, jövőre nem lesz búzatermés, ami éhínséget és szegénységet hoz a horvátokra.
 
Apukám! Tudod Te, hogy mi újság szép honunkban a hasonló panaszokkal? Kapsz majd két kokit és egy sallert, vagy fordítva. Jelentkeztél már a Fideszbe? Azt azért ne feledd, ha nem vagy rajta a nem létező Kubatov listán, akkor több helyen számláló biztos sem lehetsz a magyar ugaron!
 
Viktor csak a jéghegy csúcsa, sorra keltek ki és erősödtek meg szörnyeink.
Van nekünk egy önmaga bölcsességében tetszelgő, a köztársasági elnöki tisztséget megcsúfoló valakink is.
Nyílt levélben ad bizonyságot szociális érzékenységéről, és köpi szembe a hitelcsapdában vergődőket.

"Magyarország köztársasági elnökeként, mindazok nevében, akik most megszabadulhatnak a létbizonytalanság megsemmisítő érzésétől," szóval azok, akik nem tudják tovább fizetni fennálló tartozásukat és a fedezetül adott lakásuk is veszélyben, azok most hirtelen hitelképessé vállnak, megkapják a bankoktól a kiváltásra a forinthitelt és HEPI!

Ez vagy simán hülye, vagy felelősségre vonandó cinkostárs!
Nem tudom, melyik a rosszabb! De a két verzió együttes fennforgása sem elképzelhetetlen, hiszen értelmi képességeit igen jól szemléltetik megszólalásai is.
 
Mikor már Szijjártó is elsápad a megszorítások szó hallatára, akkor ez az értelem arról hablatyol, hogy „megszoktuk a nadrágszíj eggyel beljebb való húzását

A másik, mára teljesen kiteljesedett szörny, a Rózsa, a Hoffmann Rózsa. Nem, nem a Nemzeti Köznevelési Törvénytervezet förmedvénye lesz a téma. Azt sokan kizsigerelték, itt, itt, itt, itt és itt.

 

Ugrottam volna a pedagógusok megnyugszanak jellegű nyilatkozatára, hiszen rögtön az egyszeri orvos jut eszembe, aki gyógyítani akar, a megnyugszik a beteg kijelentésével, vagy a csodaváró, hülye postás, aki azt hiszi, „megnyugszik a kutya” ismételgetésével megtörténik a megnyugvás.
Miközben igazságos Mátyást szeretne játszani, hiszen olyan jogosítványokat hiányol a közoktatást irányító miniszteri eszköztárból, amivel bármikor, bárhol beavatkozhat, ha neki nem tetsző jelenséget tapasztal, szóval eközben megint alkotott. Megint elpusztított pár ezer választót. Most inkább lapozzunk!
 
A Nemzeti Együttműködés tojásaiból kikelő szörnyek és embert pusztító szörnyűségeiket több ezer oldalon lehetne sorolni és meg is kell tenni! Még egyet ismertetek Önökkel.
 
Elém került a Pedagógusok Szakszervezete által kiadott Pedagógusok Lapja.
Nem túlzok, ha azt mondom, megdöbbentettek a benne olvasottak. Jelentős felületet biztosítottak az egyházak oktatásban történő térnyerésének. Többnyire helytállóak a megállapítások.

Egy cikket muszáj idéznem, hiszen kiemelkedő módon szemlélteti, mi is az álságos szó jelentése gyönyörű nyelvünkben.
 
A REFORMÁTUSOK NEM VÁRJÁK EL A KÉPMUTATÁST
Mintegy tizennyolc intézményt vett át az önkormányzatoktól a Magyar Református Egyház. Papp Kornél, az egyház oktatási irodavezetője elmondta, az intézményeikben maradni pedagógusokat átvették. Velük szemben kettős az elvárás: a hivatásukat a legmagasabb szakmai színvonalon űzzék, és ne tevékenykedjenek az egyház érdekeivel szembe. Azt semmiképp nem várják el tőlük, hogy képmutató módon úgy tegyenek, mintha meggyőződéses reformátusok lennének. Véleménye szerint az úgyis csak később derül ki, hogy valóban református oktatóvá válik-e az illető.
Azt azonban, hogy ezentúl havonta egyszer templomba kell menniük, természetesnek tartja, nem tekinti lelki „megerőszakolásnak”.
Azt Papp Kornél is elismerte, hogy az átvételkor történhettek félreérthető beszélgetések, hisz félelemmel, aggodalommal teli ilyenkor a helyzet, és a gyakorlat sincs meg arra, hogyan kell ezeket a beszélgetéseket lefolytatni. Azt azonban nem gondolja, hogy az elsődleges ismerkedési szándékok helyett szándékos vájkálás lett volna bárhol is az indíték. S hogy miben más a református oktatás, mint a világi? A nevelőtestület azonos értékrendet képvisel – világi ügyekben is , és a gyerekek kérdéseire is így adnak választ. Ez pedig azonos irányba hat.
 
 
Szép, méltányolható elvárás. De…!
 

Két rövid gondolat az ön által elmondottakhoz!
 
  • Önök mit szólnak majd ahhoz, ha olyan kurzus kerül hatalomra, amely elutasít minden együttműködést az egyházakkal?

    Ennek értelmében átfogalmazom egy mondatát:
    Azt azonban, hogy ezentúl havonta egyszer lehet a híveknek templomba menniük, természetesnek tartja, nem tekinti lelki „megerőszakolásnak..
    Igaz, így is jól hangzik véleménye?

    Nem mellékesen, ha nekem valaki előírja és rákényszerít, hogy havonta egyszer templomba kell mennem a mindennapi betevőért, az reszkessen, mert amíg élek, nem felejtem el ezt a lelki megerőszakolást!

  • Nyilatkozatáról egy másik, ma már nem egyház jut eszembe. Az Iványi család MET néven futó egyháza. Ismerős a sztori?
    Ő az, akinek k
    ivették a csöcst a szájából, és valami mást tettek bele.
    Erejük teljében vannak. Önökkel nem eshet hasonló meg?

    Azért hadd kérdezzem már meg, mint illetékes elvtársat: Önök mennyiben különbek a MET-től, ha ugyanazokat a hibákat, esetleg törvénytelenségeket követik el, mint az Iványi csapata?

    Ön se feledje a baljóslatú mondást: „Te lehetsz a következő!”

 

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.10.09. 09:52 3 komment · 1 trackback

Címkék: orbán viktor met iványi gábor hoffmann rózsa pedagógusok szakszervezete papp kornél zsinat oktatási iroda pedagógusok lapja köztársasági elnökreformátus egyház

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr203288960

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyorsul a gazdaság – a lejtőn 2011.10.10. 15:41:21

A Kedves Vezető és a formabontó megoldások élharcosaként megismert Jobb keze remek munkát végeznek: ígéretükhöz híven sikerült felgyorsítaniuk a magyar gazdaságot. Egyetlen apró szépségfolt rontja a pazar összképet, ez a gyorsulás ugyanis a lejtőn tört...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.14. 15:46:17

És nem csak az új szörnyek növekedtek fel, hanem előbújt pár régi is...

Illyés Gyula örökbecsű szói szerint:

...
mert amikor ledobtad,
el nem tiportad;
s így rád is ő vigyáz már,
gyárban, mezőn, a háznál,
...
bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
ha eszel, őt növeszted,
gyermeked neki nemzed,

hol zsarnokság van,
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;

Monarchista 2011.10.25. 08:58:58

Én még küzdök a galád arctámadók ellen:)

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.10.25. 12:18:45

@Monarchista:
Sok erőt hozzá!
Reméltem is, hogy nem vagy/ok/unk egyedül! :)
süti beállítások módosítása