Bájoló lágy trillák!
Tarka képzetek!
Kedv! Remények! Rózsák!
Isten véletek!
 
Kezdenék kételkedni józan eszemben. Nincs mentségem, a szakorvosok biztosan ellátnának „muszájkabáttal” és eltiltanának a klaviatúrától.
De nem én tehetek róla! Nem én. Én normális vagyok! Biztos, hogy normális vagyok?
Egy hét alatt 3 poszt ugyanarról a személyről. És semmi meg nem szakítja a sort. Egy jó kis viktorozás, gyurcsányozás, semmi nincs, ami elterelhetné végre a figyelmem erről a ….kiemelkedő intelligenciájú hölgyről?
 
Már én is unom, de nem szabad szó nélkül hagyni már az elnevezését sem annak a rendezvénynek, amin megszólalt „a tavasz érzete”.
II. Nemzeti Tanévnyitó. Nem uncsi már ez a büdös nagy nekibuzduló nagy nemzetieskedés? Volt már e téren igazi kiemelkedő sikeretek. Az ország felével sikerült meggyűlöltetnetek a kokárdát. Hát rajta! Folytassátok!
 
Kapkodsz drága Rózsa. Egyszer példa számodra, de micsoda példa, ejrópa és az egész világ által csodált Szent István iskolareformja. Három nap elteltével már egyedül árválkodik a példaadók között Klebelsberg Kuno. Történt valami, hogy Szent István kimaradt? Kikérem a nevében a mellőzését!

 
A remény fogalmával jelölt halmaznál, nem tagadom, elállt a szavam. Kicsit megálltam, próbáltam értelmezni. Szóval az újrakezdés egy kaland neked. Aha! Nekünk és gyermekeinknek is. Tudod, hol sántít ez a kép is? Elegünk van a kalandokból. Főleg a jövő nemzedék bőrére menőekből. Kiszámítható, stabil működés. Tudod, bennünket ez izgatna fel inkább!
 
Kicsit elmúlt nyócéveztél, belefér, tőled sem vártunk mást.
 
A következő gondolatokat hallván már megijedtem.
"őrködni fogunk minden egyes gyermekünk emberi fejlődése felett, hogy mindenki boldogulhasson, senki se kallódhasson el ebben az országban".
Ha eszembe jut a manyupos pénzem, akkor csak egy dolog jöhet le ebből a fenyegetésből. Hátizsák és politikai menedékjog kérése bárkitől. Sürgősen felejtsétek el a kölykeink feletti őrködést! De nagyon gyorsan.
 
Elmondta, hogy elkészültek a nemzeti köznevelési rendszernek és a felsőoktatásnak új kereteket szabó törvénytervezetek szakmai munkaanyagai, amelyek egy-két héten belül a kormány, majd az Országgyűlés asztalára kerülnek.
 
Álmodj királylány! Addig jó minden szereplőnek, amíg te tervezel. Annyiszor bejelentetted már ezt az elmúlt egy héten, hogy már nemcsak gazdád látja, hogy a zabszemeffektusban szenvedsz! Beadod arra a bizonyos asztalra, visszadobják és egy évet halasztunk a közoktatás totális szétverésén.
 
Gondolkodom, hogyan tovább? Kit érdekelnek azok a részletek, amelyek felnyomták egy egyszerű, magában tomboló ember vérnyomását? Minek untassam az olvasót tovább?
Most kezdjek el „kötekedni” azon, hogy „Az új oktatási törvények követik a kormányprogramot és az Alkotmányt”, kijelentésből én azt olvasom ki, hogy már megint elszóltad magad? A kormányprogram megelőzi az alkotmányt?
 
Áruljam el műveletlenségemet, mikor megkérdezem, hogyan számoltátok ki, hogy ez az 1016. tanév? Esetleg essen le az állam, hogy az 1016 évben egyetlen egy nemzeti tanévnyitó sem volt? Soroljam fel történelmi nagyjainkat, akiket ezzel az elnevezéssel és az 1016 év belengetésével simán megaláztatok, nemzetietlennek tituláltatok?
 
Vagy üssek, mikor eszembe jut, hogy az a büdös kölyök szerintetek nem azért jár az iskolába (nemzeti köznevelési rendszerbe), hogy ott jól érezze magát? Erre van bőr gyönyörű orcádon boldog tanévet kívánni?
 
Vagy meséljem el, hogy mennyire lemaradtam, mikor a lipóti kenyér dicséretébe fogtál?
 
Mielőtt befejezem, lenne néhány kérdésem. Amellett, hogy másnál is elszakadt a cérna, amit itt érdemes elolvasni, érdekelne, hogy:
  • Miért nem kerülnek fel szöveghűen az utókor számára ezek a csodálatos retorikai megnyilvánulások az államtitkár asszony honlapjára?
  • Ki írja ezeket a beszédeket? Milyen bért kap értük?
  • Mikor a képernyőn láttam az államtitkári beszéd felolvasását, jól éreztem, hogy bizony nagyon koncentrálnia kellett, csak nem ott látta először? Vagy talán kimondva ő is érezte, hogy mekkora hurokba dugta a fejét?
  • Hányszor fogja a 2011/12-es tanévet még megnyitni az államtitkár?
  • Ateistaként is csak az maradt, hogy miért nem elég büntetésül a magyar nemzetnek a nemzet tolla? Miért kell istennek folyamatos retorziót alkalmazni az 1/3-ad ellen is?
 
A végére csak a sokak által feltett kérdés marad.
 
Viktor! Tudjuk, bölcsességed határtalan.
Mikor veszed már el a hazaffyas, műkeresztény, mélymagyar szája elől- legalább- a mikrofont?

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.08.29. 00:46 Szólj hozzá!

Címkék: lipót tanévnyitó hoffmann rózsa

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr243186782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása