Két össze nem tartozó hír:
 
1.
A földrajzi nevekről döntő bizottság több tagját kirúgták munkahelyéről, mert úgy vélték, a kormány által javasolt Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér név bonyolult, és nem menne át a köztudatba. Szakmai véleményükért egyeseknek nem is a bizottsági helyükkel kellett fizetniük, hanem a bizottsági tevékenységüktől független munkahelyükről rúgták ki őket.”

 
 
2.
A KSH kedden délután, a honlapján tudatta, hogy visszavonja az aznap reggel kiadott, "Foglalkoztatottság és munkanélküliség, 2010. december-2011. február" című gyorstájékoztatót. A keddi jelentés szerint a munkanélküliségi ráta a vizsgált időszakban 11,5 százalékra nőtt a megelőző időszaki 11,2 és az egy évvel korábbi 11,4 százalékról, miközben a munkanélküliek száma 2,2 százalékkal, 489 ezer főre emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

 
Remélem, hogy sima szakmai hiba következménye a módosítás kényszere.
 
Remélem, hogy a következő link alatt található tudósítást kicsi módosítással nem kell kiadni. Még egyszer.
 
Pl így:
A Központi Statisztikai Hivatal helyett ezentúl a kormány dönt a hivatalos statisztikai adatokról, ha ehhez kiemelt közérdek fűződik, tartalmazza a Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányrendelet.
 

 

 
 
 
 

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.03.30. 12:37 4 komment

Címkék: ksh adatmódosítás földrajzinév bizottság munkanélküliség adatai

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr962784804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.03.30. 15:42:12

A Földrajzinév-bizottság megszüntetése nem ok az aggodalomra, amíg a kormány a földrajzi objektumok tulajdonságainak meghatározását nem akarja szintén a saját hatáskörbe vonni. Hisz valójában tényleg aggályos, hogy a Mátra nem 9001 kilométer(sic! nem félrefordítás!) magas, hogy a Balaton kisebb, mint a Csendes-óceán és a Duna folyásának iránya sem szolgálja a Nemzeti Összefogás Rendszerének célkitűzéseit. Nemdebár.

anonymand 2011.08.31. 07:44:45

Tisztelt Kijelölt Felelős!

Meg nem erősített hírek szerint, az őszi ülésszakra tervezett sarkalatos törvények mellett, sürgősséggel tárgyalja majd a Parlament a fizika törvényeinek módosítását.

Tisztelettel:
anonymand

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.08.31. 12:31:23

@anonymand:
Tisztelt anonymand!

Érdeklődéssel figyeltem munkásságodat, így megtisztelő számomra hozzászólásod.

A híredhez csak annyit tennék hozzá, hogy egyéni módosító lesz egy salátatörvényhez, kiegészítve a már megváltoztatott közgazdasági alapismeretek törvénybe iktatásával.

Tisztelettel: Kijelölt Felelős
süti beállítások módosítása