Az Amerikai Népszava véleményt közölt Török Gábor politológus legutóbbi blogbejegyzéséről.
 
 
A „Török Gábor vak vagy a Fidesz?” című írásban szembe helyezkedik a blogger politológus véleményével:
 
Minden tiszteletünk Török Gáboré érdemtelenül is, de mondjon Orbán Viktoron kívül egyetlen jobboldali döntéshozót, akinek saját önálló szava, döntése lehet. Egyetlen jobboldali döntéshozó van, akit Orbán Viktornak hívnak, és aki maga az elszabadult hajóágyú. Egyébként nem nagyon látom, hogy a Fideszben bárki is rosszul érezné magát. Még az emberarcúnak nevezett Navracsics Tibor is, akibe a legtöbb demokratikus érzék szorult, főnöke utasítására úgy hazudik naponta, mint a vízfolyás. Nem világos, milyen más hajóágyúkról beszél Török Gábor, akik szegény ártatlan Fidesz politikáját a magyar jobboldal legrosszabb hagyományai felé lökik. A Fidesz maga a magyar jobboldal legrosszabb hagyományainak megtestesítője. Innen még hova van más irány? Miért tesz úgy Török Gábor, mintha ez a párt tehetetlenül sodródna, amikor senki nem korlátozza abban, hogy bármi mást tegyen. Semmiféle korlát nincs, ami akadályozná, hogy demokráciát és ne diktatúrát építsen. Ez az ő személyes elhatározásuk (mármint Orbáné, mert mint a Napkirály, ő maga a Párt). Végezetül nem látok senkit, aki ezzel a borzalmas politikával “amúgy soha nem azonosulna”. Soha nem azonosulna? Egyet tessék mutatni, aki nem azonosul.
 
Indulatos kirohanásával minősíti T. G. posztját:
 
Tisztességesebb lenne megmondani: megrendelésekre számítok, túl akarom élni ezeket az éveket, keresni akarok egy kis pénzt. Családja van, megértjük. Vagy mondja azt, hogy én hiszek egy Orbánban, hiszek egy hazában, Magyarország feltámadásában, és akkor az is rendben van, csak akkor legyen kedves beállni Szijjártó mellé szóvivőnek vagy a Magyar Nemzetbe kolumnistának. De nem kéne váteszként fideszes propagandát folytatni azok között az újságírók között, akiknek a nyakára ezek éppen most tették rá a mocskos lábukat.
 
 
Szerző: Kijelölt Felelős  2011.01.05. 09:00 18 komment

Címkék: török gábor amerikai népszava

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr612561889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.05. 11:49:07

ROHADT TÖRÖK GÁBORNAK EZT ÉN IS MEGÍRTAM EGY mondattal: Gábor Ne nyaljál!!!!!
(Egyébként iLyen a Gíró Szász is, (Századvéges propagandaosztály vezető)csak az már olyan cinikus is mint az Orbán)
Ezek mind paraziták.Azért poli-tológusoknak nevezik magukat, mert Politikailag-Tólják a Fidesz párt szekerét, megmagyarázzák a " bizonyítványt". EBBŐL ÉNEK ÉS BEFEKTETŐKET KERESNEK A FIDESZBE.

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2011.01.05. 12:20:01

Török Gábor véleményét mások sem tudják bevenni, még ostyával sem:
Pl.: gerillamarketing.blog.hu/2011/01/04/torok_gabor_zsakutcaja

Apró Csalán 2011.01.05. 12:55:43

@Nemzeti Gonosz Törpe:
Tegnap 18.01-kor tette fel.
Azóta 901 hozzászólás érkezett.
Nem mind dicséri.
Tény: foglalkoznak vele. Látogatottság sem lehet a 901 komment alapján rossz.
Tehát valamit csak jól csinál.
Vitát generál, nézettséget növel, és hogy mindennek mi lesz az eredménye?
Toleranciám majdnem végtelen, de nála gyakran megcsóváltam írásait olvasva a fejem...!

Apró Csalán 2011.01.05. 12:57:16

Kijelölt Felelős!
Miért nem lököd be "trackback"ként az írásod a T.G. blogjára?

Jiszajah 2011.01.05. 22:57:35

És mi van, ha Adyval szólva:

"Nem a dalnok szüli a dalt, hanem a dal szüli a dalnokot." ?

magyar-magyar szótár 2011.01.06. 05:02:33

Tisztázzuk:
1. Ez nem támadás, ha valaki blogger, trolljaitól is többet kell megérnie.
2. Török Gábor nem blogger. Tisztázatlan körülmények között netújságíróskodik az index nevű médiavállalat blogfelületén, diszkriminatív bánásmódban részesül, éjjel ötkor föl kel kelnie az adminnak, hogy indexkajánlóba tegye a legújabbját. Jól körülhatárolható , semlegesnek (elfogulaztlannak) álcázotttevékenységet folytat, hogy pénért vagy PR-bartellben, azt nem tudhatjuk, senki se tartoptta a gyertyát akkor, amikor az indexesek megállapodtak Törökkel.

3. Tök' igaza van a AN írójának, piontosan íg va -szemben Török (nálam: Vidor) sejtetéseivel. Török valószínüleg tudja amit tud, ámde nem azt teszi közé amit tud.

Nem Török az egyetlen.

Hogy is mondta egy fiatal de érdemtelenül ismeretlen (papír és) netújságíró barátom: "Ingyenpornó nincsen"
És ingyen politikaielemzés sem.
Botrányosnak tartottam ráadásul, hogy örökkel a hírblog kategóriát nyerették meg az indexesek, hiszen Török "blogja" aztán pedig főleg nem hírblog. Azt elhiszem, hogy index-ízlés szerint a kommentár a hír, jellegzetesen ezt művelik hírgyártásukban, a kommentár (interpretáció) a hír és a tény(hír) sokszor éppen az ellenkezője .

Szerintem ez a blogbejegyzés politikai megfelelés szándékával stréber, nyalista. Na, ez "támadás".. talán. DEe nem lehet belehalni.

A cikk fölhívórésze azonban a bloghús belsőcímlapon sugall valamit, netokratív szolidaritásra hív föl, "támadják a bloggert"

A hír igaz, csak nem bloggert és nem támadják -és ez jellegzetsen indexes módszer, ámde Kádár-kori újságírói reflex is, csak szólok :D

magyar-magyar szótár 2011.01.06. 05:07:22

@EL LOBO - A farkas: Biztos vagyok abban, hogy van Töröknek véleménye is, de hogy azt nem osztja meg a "blog"-jában, az is biztos. Amikor e z e k e t nyírják, mossák be, rohasztják és döglesztenék, nagyon fontos, hogy olyan kritika, amiből esetleg "a barmok" okulhatnának, ne hangozzék el. Épen az Amerikai Népszava szövege erre a példa, ez egy olyan kritika, amiben van hasznosítható. Az index, Török és a jóoldali megfelelőújságírók inkáb falurággyó és iolós Manci Nyénnye módszerekkel pletyiznek, érzelmekre próbálnak hatni (cenzúra, Kádár-kori reflexek stb) Tudják, mitől szar a médiatörvény, de nem azokra a pontokra mutogatnak rá, nehogy "segítsenek" a javításban. Ami még röhejes, az öngyilkosság: Papírújságírók olyan médiumokat védenek, amik az áéletükre, kenyerükre, egzisztenciájukra törnek.

Minőségiújságírk védenek mauónikasauókat meg valóvilágokat, amiket minőségiújságrók IS fikázni szoktak, ugye.

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.06. 07:38:29

@magyar-magyar szótár:

Tisztázzuk!
1. kérdőjelet raktam. Így első és utolsó mondatod okafogyott.

Utolsó mondatod: Aki főz, az szakácskodik, aki autót vezet, az sofőr, aki szőlőt kapál, az szőlőművelő!
Aki blogbejegyzést ír, az blogger(kedik)

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.06. 07:55:37

@Jiszajah: :)

Látom gyúrsz júliusra!
Bár lehet, hogy Ady is népszerűbb lesz, ha Bandi_T néven tiltólistára kerül...

magyar-magyar szótár 2011.01.06. 09:11:18

@Kijelölt Felelős:
Aki autót vezet, sajnos, az nem sofőr. "A sorőr az, aki betolat a parkoló[házban] a parkolóba, az úrvezető orral áll be. És sorolhatnám, a sofőr, az magasabb kategória (kb hivatásos gépkocsivezető). A sofőr átlátja a forgalmi helyzetet, az úrvezető örül, ha az autója orrát láthatja.
De most komolyan: éppen ez a baj, hogy ezt a netokratív (szabadságvágyas) blogger illúziót takargatásra és álcázásra használják (-> bérblogger)
A bérblogger problémáról (-> payola Kid) csak "kereskedelmi" vonatkozásban illik beszélni, pedig Tóta W sem blogger. (Vagyis politikai payola is van, nem csak Apple meg fashion)

magyar-magyar szótár 2011.01.06. 09:18:16

@Kijelölt Felelős: Kapálni tud a napszámos -a szőlőművelő ojtani is, de hagyjuk a szőrözést, beszéljünk az Ön kérdőjeléről:
Ugye ez a fő sunyiság ismerős már még a régi papírterekről és sugallmányozás a becsületes neve. Állítok valamit, de egy óvatos kis kérdőjellel visszaszívhatóvá teszem.
Maga a kontextus azonban eltörli a kérdőjel[értelmé]t, jól meghatározható az, melyik fél minek van beállítva.

Kérdés az, hiogy Török tudja-e azt, hogy a FIDESZ-ben EGYEDuralom van és még a kamarilla (az öt egyéb személy) is csak esetleg ötletelgethet (lásd Matolcsy esetét) . Török tudja de mint említettem (máshol is) nem cél a valóbani tanácsadás. nem szeretnének valódi hibákra rávilágítani. A "médiatörvény" külföldre tárt hibái nem a hibái, a valódi hibáit viszont nem érdeke föltárnia a sajtómunkásságnak.

E z e k e t oly mértékben gyűlöli a jóoldal , hogy még a kritikát is alaposan megválogatja, nehogy esetleg e z e k (a kirekesztőek ugye :D ) valamiből okuljanak.
Hö..hö.. mintha okulnának, hehe.

Az a baj ezekkel a zsurnalisztikus megoldásokkal, mint ez az ál-kérdőjel, hogy azoknak a magafajta vén szemétládáknak, akik már 1973-ban is a Népszabdság sorai közül olvasták a valóbani mondanivalót, ...hm... hát izé.. nem annyira új... hogy ne fogalmazzak bántóan...

magyar-magyar szótár 2011.01.06. 09:20:59

Inkább a mai magyar haladó jóoldali politikailagmegfelelő sajtómunkásság szégyenének látom azt, hogy a messzi Bezzegamerikából (ezek szerint) jobban átlátják az itteni helyzetet.

magyar-magyar szótár 2011.01.06. 09:28:22

@Kijelölt Felelős: Mókás egyébként az "indulatos" rész is. Török játszi könnyedségel provokál ki ilyeneket, az effélék gyűjteményével szokta bizonyítani, hogy ő semleges és mindenoldalról kap hidegetmeleget és ő "fideszbérenc" is, tesék a trolljai ezügyben. (A politikaisemlegesség látszatának elérése biztos, hogy nem újságíróiskolai tananyag, de ha már viccelődünk itt a szakmákkal, az újságíródiplomás nem újságíró, mint ahogy a politológus diplomás is ma tökhülye a politikához. Sőt a képzés egyik célja a hülyeségben tartás.

Érdekesnek tartom azt is, hogy a Reformok Egyetlen (1 fő, egy szem.] Letéteményese idejében sok-sok pletykával is foglalkozott a jógyerekmédia, most meg nem tudnák azt, hogy a fidesznél ma nem a szakértelem számít, hanem a politikai megbízhatóság és kikukáznak harcosokat ostoba-barom-de politikailag veszélytelen bábfigurákért azzal, hogy a válságban centrista irányítás kell . Tudják ezt is a jógyerekek, de mért csépelnék e z e k e t olyasmivel, ami ül[ne] is.

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.06. 12:21:27

@magyar-magyar szótár:

Kérdezem, hogy a lentebb olvasható, öntől származó idézeteket jól értem-e, mikor személyem minősítéseként értékelem?

"beszéljünk az Ön kérdőjeléről:
Ugye ez a fő sunyiság ismerős"

"azoknak a magafajta vén szemétládáknak"

Megismétlem összefoglalóan: sunyi, vén szemétládának nevezett?

(némi gond lehet az értő olvasásommal, ezért kérdezem)

boribori 2011.01.07. 00:12:01

Aki blogot ír, az blogger, aki véleményez valamit, az a véleményét írja le. Kinek milyen a véleménye, kinek milyen a hozzáállása a dolgokhoz. Lehet nem egyetérteni, lehet vitatkozni, sőt kell is. Nézetem szerint nincs értéksemlegesség és nem létezik semleges vélemény. A tiszteséges hangvételű vita sem kerekítheti le annyira az álláspontokat, hogy a végén csak idétlen elménckedéssé silányuljon az eszmecsere.
TG írásai puhák, cukrosak és elnagyoltak. A kommentek és a tarckbackek miatt érdemes olvasni az oldalt.

Kijelölt Felelős · http://hangulatjelentes.blog.hu/ 2011.01.07. 08:21:03

@boribori: Korrekt és igaz, amit leírtál.

Magamra veszem kicsit az "idétlen elménckedést", de nem sértődötten. :)

Egy magyarázatom van. Szerettem volna megtudni, hogy egy kérdőjelből tényleg el tudott-e jutni a hozzászóló addig, amit én véltem kiolvasni egymás után vetett szavaiból!

Szép napot!

boribori 2011.01.07. 12:33:27

eljutott a kérdőjel mögöttes tartalma, teljes egészében. Semmiképpen nem rád értettem az idételen elménckedést! Köszönöm a válaszodat.
süti beállítások módosítása