Kedves Rózsa!

 
Kis visszatekintés.
A közoktatás pénzbe kerül. Most és mindörökké. Ámen.
 
Annak idején a mostani „koalíció” erősebb tagjának vezérének szájából hangzott el: csuhások, térdre, imához.
Ki hitte volna, hogy ez úgy módosul, hogy mindenki térdre, imához, vagy dögöljetek meg, ha nektek ez nem tetszik.
 
Évek óta divat megszabadulni az önkormányzatoknak az általuk fenntartott közoktatási intézményektől. Ennek a trendnek volt köszönhető a „szent emberként anyakönyvezett” Iványi úr által vezetett, ma már nem egyházként nyilvántartott Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) beregi ámokfutása.
Mióta csak a Fidesz, azóta ez a tendencia felerősödött. A református egyház vehetett át úgy iskolát, hogy leszarta a fokozatosság elvét, aki bennragadt az intézményben, az onnantól minden ünnepet templonyban ünnepelhet. A pedagógusnak kötelező templomba járni, a diáknak kötelező kussban maradni, hiába nem ez volt élete álma.
 
A kormányzó erő megkönnyítette az önkormányzati iskolák egyházi kézbe adását, egy könnyed húzással. A mocskos kommenyisták legalább látszat gátat próbáltak az egyházi kótyavetyének szabni, 5 évig az átadó önkori fizette az egyházi kiegészítő normatívát. (Már ahol. Mert valahogy az előbb említett MET-nek ezt is sikerült elkerülnie.)
Fideszes uraink ezt megszüntették, és az új egyházi törvényben saját kényük- kedvük szerint megszabták, ki az egyház.
Így került be az egyházak körébe az állítólag 4. legnagyobb létszámú gyülekezet, a HIT Gyülekezet.
 
Szóval van/volt jó egyház és rossz egyház, ami ma már nem egyház.
 
És tudjuk, ha egy fegyver előkerül a színpadon, akkor az el is sül.
 
A hajdúsámsoni képviselő-testület megszavazta a helyi általános iskola átadását a Hit Gyülekezetének.
Hoppá. A helyi Fideszesek és a jobbikosok karöltve tiltakoznak az átadás ellen.
Lehetne oldalakon keresztül ragozni érveiket, de csak kettőt emelek ki önkényesen:
  • László Vilmos fideszes önkormányzati képviselő … közölte: mivel Hajdúsámsonnak csak egyetlen iskolája van, azt semelyik egyháznak sem szabad odaadni. (Kedves László úr! Törvényes a tervezett eljárás? Úgy tűnik: Igen. –akkor valahogy a fideszes többség sem tiltakozott egy szatmári kisvárosban, mikor a város egyetlen bölcsődéjét átadták a református egyháznak. Miért is nem?)
  • „A polgármester az ülésen felolvasta a Hajdú-Bihar megyei kormányhivatalnak az üggyel kapcsolatos levelét. Ennek ugyanis az volt a lényege, hogy a képviselők vegyék figyelembe: döntésük aránytalanul nagy terhet ró azokra a szülőkre, akik a gyereküket világnézetileg semleges iskolába akarják járatni.”
 
Kedves és kedvetlen kormányhivatalnokok!
A polgármester ha megoldja a világnézetileg semleges iskola indítását a holnapi határidőig, akkor mi lesz a kifogásotok? Lesz kifogás?
 
Visszatérve a Mi Rózsánkra és Nemzeti Köznevelési Törvényére.
 
Így jártatok!

 

 

Bizony, sz@r ügy, ha olyan iskolába kell járatni gyermekedet, melynek szellemiségével nem értesz egyet! Hány ezer- tízezer gyermek sorsát intéztétek el ugyanezzel a módszerrel?

 

Frissítés:

Kedves Szülők!
Sok mindenben egyetértünk.
Látszólag cinikus véleményem nem cinikus. Elkeseredett!

Szerző: Kijelölt Felelős  2012.05.30. 22:54 Szólj hozzá!

Címkék: met iványi hajdúsámson hit gyülekezet hoffmann iskolaátadás

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr44556166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása