A francba, megint híresek lettünk. Valahogy nem tűnik jó bulinak.

A bulvár is felkapta, és úgy mellesleg az egész világ érdeklődve figyeli, hogyan küzd az orbáni magánhadsereg az elismerésért, hogyan próbálja bizonyítani létének értelmét. Eközben hírbe hozva ismét egyébként sem makulátlan nemzetközi megítélésű hazánkat.
 
A sztori lassan mindenki által jól ismert. Mr. Pitt honunkban forgatná néhány jelenetét új filmjéhez.
Hogy ez jó vagy nem jó nekünk, mindenki döntse el magában! Hozza a zsozsót, statisztákat foglalkoztat, kaját vesz a stáb, néhány elvetemült talán a kellemes emlékek miatt visszatérő vendégünk is lehet. A beharangozókban felmerülhet a forgatás helyszíne, reklámként kicsi honunknak. Tudják, turizmus, szállodaipar, foglalkoztatás, stb… Szóval akár jól is elsülhet egy ilyen forgatás.
Ha nem kúrja el az eszközök felelőse és ha nincs egy Jack Bauer-ünk, aki szeret sajtózni, aki még videót is forgat igaza bizonygatására. Már hogy legyen elég anyag a világ hírügynökségeinek.
 
Nálunk ez úgy működik, hogy a lakókat zavarja a zaj. Pont.
A kellékeknek szánt fegyvereket angolhonból szállítják, a sajtóhírek szerint rendőrségi engedélyek birtokában. Ténynek tűnik, hogy oly módon hatástalanítva, amely módi nem felel meg a magyar előírásoknak. Tehát egyértelmű, hogy nem volt szabad bekerülniük a forgatás közelébe sem. Pont.
 
Innentől hogyan működne ez egy normális országban?

A fegyverek behozataláért felelős cég kap egy udvarias rendőr bácsit, aki közli, hogy a tájékoztatással egy időben megalapozottnak tűnő gyanú alapján a fegyvereket lefoglaljuk.
Tekintettel a nemzetközi hírű forgatásra, nagyon gyorsan szakértői vizsgálatnak vetjük alá.
Pont.
 
Nálunk ez persze más. Mi mindig új utakon járunk. Gazdaságpolitikánknak is csodájára jár a világ, most majd terrorelhárító módszereinket is tátott szájjal bámulhatják. Vagy röhögik.

Az már maga a csodálatra méltó Mi Reménységünknél is kiverhette a biztosítékot, amikor a TEK vezér nyilatkozatában október 23-át említette.
 
Tudják, az átkosban fordulhatott elő utoljára, hogy ezen a napon betiltották pl. a vadászatokat, szesztilalmat rendeltek el, félve a megemlékezőktől.

Most az elsietett nyilatkozatból mindenki megtudhatta, hogy új uraink hogyan viszonyulnak október 23-hoz.
 
Ezek után van értelme a sajtónak azon rugózni, hogy a Mi Reménységünk itthon ünnepel, vagy nemzetközi kötelességeinek tesz eleget?
 
Térjünk vissza Jack Bauerre, akarom mondani Hajdú elvtársra a TEK vezetőjének nyilatkozatára.
Október 23. emlegetése után inkább nyilatkozzon a sajtós.
Az Origo érdeklődött, honnan jutottak a lefoglaláshoz vezető információhoz?
Hasonlóan a bugyuta kémtörténetekben elhangzó válaszokra, azoknak megfelelő súlyú feleletet élvezhetünk.
Ha elárulnám, meg kellene, hogy öljelek! „Ez a sikerünk titka. Ha bármit elmondanánk róla, lehet, hogy holnap már nem lennénk!”
 
Kérem, ha valaki tudja, mit jelent az a kitétel, hogy holnap már nem lennénk, akkor segítsen megérteni!
 
Azt, hogy éles helyzetben hogyan vizsgázna a TEK, nem tudom. Ha már sikerült szétverni egy állítólag jól működő terrorelhárító rendszert, akkor nem is szeretnék konkrét infókhoz jutni, hogy képesek-e jól elvégezni munkájukat!
 
Nem elbagatellizálva a történteket, nekem mégis Hofi mellett- az egyik budapesti kapitányságról lábon kivitt géppisztolyok sztorija- Mr. Bean jutott az eszembe.
 
„Atkinson szerint Bean „egy gyerek egy felnőtt férfi testében”. A különböző hétköznapi feladatok, problémák megoldása közben – gyakran rögtönzött ötletekkel – felborítja a megszokott felnőttes eljárások folyamatát, ezzel további bajokat zúdítva magára. Többnyire apró előnyökre vadászik, de erőfeszítései kontraproduktívnak bizonyulnak és csak a bosszúság marad számára.”

 
 
 

 

Szerző: Kijelölt Felelős  2011.10.12. 11:46 Szólj hozzá!

Címkék: tek brad pitt hajdú

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulatjelentes.blog.hu/api/trackback/id/tr493297083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása